Haydi Bartın alanlara!

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, tüm Bartınlıları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ve Emniyet Teşkilatı’nın içine sızmış Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının, 15 Temmuz 2016 günü gece yarısından hemen sonra gerçekleştirmeye çalıştıkları kanlı darbe girişiminin geri püskürtülerek milletimizin mücadelesiyle kazanılan demokrasi zaferinin yıldönümünü kutlamak üzere alanlara çağırdı.
Bu haber 2022-07-15 10:37:57 eklenmiş ve 87 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihinin en kanlı darbe girişimi olan 15 Temmuz’un yıldönümü. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın koordinatörlüğünde yurt genelinde ve yurt dışındaki temsilciliklerde bir dizi etkinlik organize edildi.

 

 

251 vatandaşımızın alçak terör örgütü mensuplarının darbe girişimine karşı koyarken şehit olduğu, 2 bin 734 vatandaşımızın da yaralanarak gazi olduğu direnişin 6. yıldönümü dolayısıyla Bartın’da da sabahtan başlayacak olan programlar yarın sabaha kadar devam edecek.

 

 

Demokrasi Nöbeti ile sonlanacak etkinlikler ile ilgili bir duyuru yapan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, “Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun ve demokrasi zaferinin altıncı yıldönümünde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma” etkinliklerine katılımlarınızı dilerim” diyerek tüm Bartınlıları etkinliklere katılmaya davet etti.

 

 

Fotoğraf sergisi ve şehitlik ziyareti

 

 

Ana teması “Türkiye Aşkına” olarak belirlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nün bu yılki anma etkinlikleri sabah saat 10.00’da, Hükümet Caddesi’nde açılacak olan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi” ile başlayacak. Aynı saatte Vali Arslan başkanlığındaki Bartın protokolü ardından Şehitliği ziyaret edecek.

 

 

15 Temmuz şehidimiz mezarı başında anılacak

 

 

Sonrasında da saat 12.30’da iki ayrı noktada etkinlikler devam edecek. Bunlardan ilki Kumluca’ya bağlı Çubuklu Köyü’nde, 15 Temmuz Şehidi Mustafa Yaman için Cuma Namazı öncesi okutulacak Mevlid-i Şerif olacak. Mevlid sonrasında şehidimizin kabri de ziyaret edilerek dualarla anılacak. Yine saat 12.30’da Aşağı Camii’nde (Şadırvan Camii) başta 15 Temmuz demokrasi şehitlerimiz olmak üzere vatan toprağı ve ay yıldızlı bayrağımız uğruna canlarını vermiş tüm şehitlerimizin ruhu için Cuma Namazı’ndan önce Mevlid-i Şerif ve Kuran-ı Kerim Hatim Duası okunacak.

 

 

Üniversitede konferans var

 

 

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla yapılacak bir diğer program ise saat 15.00’te başlayacak olan ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergun Yıldırım tarafından verilecek olan konferans olacak. Konferans, Bartın Üniversitesi’nin Kutlubey Kampüsü’ndeki kütüphanenin konferans salonunda yapılacak.

 

 

Konferansın hemen ardından ise saatler 16.00’yı gösterdiğinde, Bartın Üniversitesi Kütüphanesi Fuaye Alanı’nda “15 Temmuz Kitapları Sergisi” açılacak.

 

 

Artık bir gelenek haline gelen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü” ise saat 20.00’de Bartın Valiliği önünden başlayacak ve Davut Fırıncıoğlu Caddesi üzerinden devam edip geceki etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek.

 

 

Mehteran konseri ve sancak koşusu

 

 

Saat 20.00 itibariyle Mehteran Konseri Cumhuriyet Meydanı’nı dolduracak olan Bartınlı demokrasi sevdalılarını coşturmaya başlarken, aynı saatte Şehitlik önünden başlayacak olan “15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu”nun bitiş noktası de yine Cumhuriyet Meydanı olacak.

 

 

Gece demokrasi nöbeti ile sona erecek

 

 

Saatler 21.00’i gösterdiğinde ise Bartın protokolünün de katılımı ile Cumhuriyet Meydanı’nı dolduracak olan Bartınlılarla “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri” gerçekleştirilecek. Burada gece yarısına kadar protokol üyeleri tarafından konuşmalar yapılacak, o gece yaşananlar bir kez daha hafızalarda canlandırılacak. Anma etkinlikleri, saat 00.13’te yurt genelinde olduğu gibi ilimizdeki tüm camilerden sela okunması sonrasında sabaha kadar sürecek olan Demokrasi Nöbeti ile son bulacak.

 

ETİKETLER : 15 Temmuz Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›