Selzede anne adaylarına Kızılay’ın dost eli

Bartın Kızılay gönüllüleri ile beraber birçok ilden Bartın’a gelen Kızılay gönüllüleri, afetzedeler başta olmak üzere Bartın’da görev yapan personelin beslenme ve psiko-sosyal ihtiyaçlarını karşılayarak afetin yaralarını sarmada büyük rol üstleniyor.
Bu haber 2022-07-06 10:53:18 eklenmiş ve 164 kez görüntülenmiştir.

 

Kızılay sel felaketinin yaşandığı Bartın’da yaraların sarılması için çalışmalara devam ediyor…

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın’da 27 Haziran’da şiddetli yağışın ardından Bartın ve Kozcağız ırmaklarının taşması sonucu iş yerleri ve çok sayıda ev, su ve balçık altında kaldı, bazı binalar yıkıldı.

 

 

Yaraların sarılması için yoğun bir çalışma başlatılırken bu çalışmalara Kızılay görev alanı olan beslenmenin yanı sıra psiko-sosyal ve iyileştirme alanlarında afet uzmanları ve gönüllüleri ile destek verdi.

 

 

Bartın ve çevresinde vatandaşlara ve sahada görev alan personel ve gönüllülere gün boyunca su, sıcak yemek ve ikramlık dağıtımı yapan Kızılay, selden etkilenen hanelerde oturan 2 anne adayına ulaştı.

 

 

Kızılay gönüllüleri ile birlikte ev temizliği ve tadilat çalışmalarına destek verilen anne adaylarının doğum öncesi ve sonrası ihtiyaçları hususunda Kızılay tarafından özel çalışma başlatıldı. İhtiyaçları için planlama yapıldı.

 

 

Kızılay Bartın Şube Başkanlığı’nın girişimiyle selzede iki anne adayının hastane süreci de Özel Aktıp Hastanesi tarafından üstlenildi.

 

 

Öykü Hilâl

 

 

Anne adaylarından birinin Kızılay’ın yardım eline ithafen, doğacak çocuklarının ismini “Hilâl-i Ahmer” den esinlenerek Öykü Hilâl koymak istediği öğrenildi.

 

 

İyilik yolunda 154. yıl

 

 

Kızılay’ın 154 yıllık kadim yardım geleneğinin gereği olarak ihtiyaç duyulan tüm alanlarda kendisini hissettiren dost eli, yaşadığımız sel afetinde de Bartın ilinde yüzleri güldürdü.

ETİKETLER : Kızılay Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›