Akın, afet sürecinde yapılan çalışmaları değerlendirdi

Bartın’da yaşanan sel afeti ile ilgili açıklamalarda bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, birçok noktanın selden etkilendiğini ifade etti. Akın, afet sonrasında birlik ve beraberlik içerisinde sel afetinden etkilenenlerin yaralarını en hızlı şekilde sarmaya çalıştıklarını, mesai gözetmeksizin herkesin çalıştığını ve bundan sonrası içinde hazırlıklı olacaklarını söyledi.
Bu haber 2022-07-06 10:43:35 eklenmiş ve 104 kez görüntülenmiştir.

 

“Birlik beraberlik içinde çalıştık”

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın’da yaşanan sel afeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

Afetin ilk başladığı andan devam eden çalışmalara kadar birçok konuda bilgiler veren Akın, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

 

 

“Birçok nokta selden etkilendi”

 

 

Akın açıklamasında, “1998 selinden 24 yıl sonra 27-28 Haziran tarihlerinde yine sel afetiyle karşılaştık. Meteorolojik uyarıların ardından 4 gün süresince uyarılarda bulunduk. Pazar günü saat 15.00’de ise kriz merkezimi kurduk ve gerekli ekip ve ekipmanlarımızı hazır hale getirdik. Maalesef Kemerköprü, Şiremirçavuş, Kırtepe, Köyortası, Gölbucağı Mahallelerin bir kısmı, Cumhuriyet Mahallesi’nin ise tamamına yakını olmak üzere birçok nokta selden etkiledi. Birçok işyerimiz, evimiz, kömürlükler, bodrum katlar, depolar maalesef sele teslim oldu. Bilindiği gibi iki farklı noktadan gelen ırmağımız Gazhane noktasında birleşiyor. Birleşen suda bu bölgeden yayılıyor. Barajların 100 milyon metreküp suyu tutmasına rağmen şehrimizde aşırı yağışlardan etkilendi. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey telefonla arayarak bir ihtiyacımız olup olmadığını sordular. Yine Genel Başkan Yardımcılarımız sürekli aradılar. Belediye Başkanlarımız arayarak desteklerini ilettiler.

 

 

“Bakanımız sayesinde çalışmalar çok daha hızlı ilerledi”

 

 

Afet sonrasında ise birlik beraberlik içinde müthiş bir çalışma gerçekleştirdik. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Bakan Yardımcımız Sayın İsmail Çataklı, danışmanları, AFAD ekipleri, tüm kurum ve kuruluşlar ve şehir dışından gelen çeşitli ekiplerle çalışmalarımızı yürüttük.  Sayın Bakanımız buradan bir hafta hiç gitmedi. Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Onun sayesinde çalışmalar çok daha hızlı ilerledi. Sel afetinde tüm kurum ve kuruluşlar araçlarını AFAD’a bağladılar. Diğer kurumlardan 100’ün üzerinde Kuka, vidanjör, yıkama araçları, büyük kuka gibi çeşitli araç desteği geldi. Türkiye’nin her yerinden gönüllü arkadaşlar gelirken Bartın Belediyesi olarak bizlerde 250 kişilik ekiple sahada çalışmalarımızı yürüttük.  Bu süreçte ekiplerimiz mesai saati gözetmeksizin hiç durmadan çalıştı. Şahsıma bizzat gelen ihbarlar hariç kriz merkezimize binin üzerinde ihbar geldi. Bunların hepsine yetişmeye çalıştık.

 

 

“Ekiplerimiz bölgeden 3 gün boyunca hiç ayrılmadan çalıştılar”

 

 

Bu zorlu süreçte selden kaynaklı Ulupınar su hattımızda patlama yaşandı. Patlağa anında müdahale edip onardık ama bu defa da derenin içinde bir patlama meydana geldi. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü İşleri ekiplerimiz bölgeden 3 gün boyunca hiç ayrılmadan çalıştılar. Bu süreçte su sıkıntısı yaşayan ve depoları olan binalara su gönderdik. Ekmek ihtiyacı olana ekmek gönderdik. Yaraları sarmak için gerekli tüm çalışmaları yaptık.

 

 

“İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ’ya teşekkür ediyorum”

 

 

Irmak kenarındaki Kavak ve Söğüt gibi ağaçlar ile ilgili bir sıkıntımız vardı. Bunların kesilmesi ile ilgili Sayın Bakanımızla görüştük ve gerekli izinleri aldık. Bundan sonraki süreçte bu bölgelerdeki ağaçları keseceğiz. Irmağın taranması ile ilgili talebimiz oldu. Irmağımız en son 1998 selinden sonra taranmıştı. Sayın Bakanımız bu konu ile ilgili de ilgili kurumlara talimatını verdi. Ayrıca Bakanımız Sayın Süleyman

 

 

Soylu ırmak ıslahı ve Kozcağız Barajının tamamlanması ile ilgilide gerekli talimatlar verdi. Bölgemizle yakından ilgilenen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyorum.

 

 

“Uçkun ve mikropla ilgili ilaçlama çalışmaları yapıyoruz”

 

 

Sel afeti nedeniyle çevreden çöpler çıkıyor. Bu çöpler ekiplerimiz tarafından toplanıyor. Birçok noktada taşkın sularını çektik. Gerekli temizlikleri yaptık. Bazı noktalarda ise 20 santimetreden fazla çamurlu su var. Gerekli müdahaleleri yapabilmek adına bu noktaların kurumasını bekliyoruz. Çünkü buralara vidanjörlerimiz müdahale edemiyor. Makinalarla almaya çalışacağız. Oluşabilecek mikroplaşmayı önlemek için yol ve kaldırımları sürekli yıkıyoruz. Yine mikroplaşmayı önlemek için uçkun ve mikropla ile ilgili ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Atık su isale hatları ve yağmursuyu hatlarını 5 vektörle temizliyoruz.

 

 

“Bundan sonrası için hazırlıklı olacağız”

 

 

Tüm kurum ve kuruluşlara, büyük fedakârlık göstererek çalışmalarını sürdüren kardeşlerimize, kurum müdürlerimize teşekkür ediyorum. Herhangi bir talebimiz olmamasına rağmen Sayın Bakanımız Bartın Belediyesine 2 milyon TL ve yıkama aracı ile ilgili destek verileceğini belirtti. Acil olarak yapılması gerekenleri Bartın Valiliği yoluyla ilgili kurumlara gönderdik.   Bundan sonrası için hazırlıklı olacağız. Allah’ım bir daha afetler yaşattırmasın” dedi.

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›