5 Ülkeden 9 Belediye kabul edildi

Amasra Belediyesi ile Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı ( KAPI ) tarafından hazırlanan “Toplumsal Cinsiyet eşitliği” projesi İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi (ICLD) tarafından yürütülen ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı tarafından finanse edilen ‘’İnsan Hakları Temelli Yaklaşım İleri Düzey Uluslararası Eğitim ve Kapasite Artırma Programı’na’’ kabul edildi.
Bu haber 2022-06-25 11:01:52 eklenmiş ve 140 kez görüntülenmiştir.

 

18 ay sürecek programda insan hakları temelli düşüncenin yerel yönetim hizmetlerine entegrasyonu hedefleniyor.   Projeye Amasra ekibinin yansıra 5 ülkeden 9 Belediye kabul edildi.

 

 

Diğer ülkelerin yerel yönetişim deneyimlerini dinleme ve Amasra’yı uluslararası tanıtma fırsatı bulunan projede Ukrayna’dan Kopychyntsi Belediye Başkanı Bogdan Kelichavyi ve Gürcistan, Mtsketa Belediye Başkanı Nana Kapanadze ile bir araya gelinerek  kardeş belediye görüşmeleri başlatıldı.

 

 

Amasra Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Tüm ekiplerin bir sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve seçilmiş bir yerel yönetici ile katıldığı programa bizde KAPI Derneği yönetim kurulu üyesi Birgül Çay, Başkan yardımcımız Meltem Öz ve Başkanımız Recai Çakır ile katıldık.  Değişik ülkelerden çok sayıda uzman ile eğitimden, yerel yönetimde kapsayıcılık ve farklı gruplar ile çalışmaya kadar pek çok değişik başlıkta hem bilgi alışverişi yapma, hak temelli yaklaşımları derinlemesine konuşma fırsatı bulduk hem de çeşitli simülasyonlar ile yönetişim çözümleri geliştirdik. Her ülkenin yaptığı ulusal gecelerde ülkeleri daha yakından tanırken kendi ülkemizi ve Amasra’yı tanıttık. Edindiğimiz tüm ilişki, bilgi ve deneyimi Amasra’ya aktaracak ve hak temelli çalışmalarımızı sürdüreceğiz” denildi.

 

 

Haziran 2023'de tamamlanacak eğitim programı, 20 Haziran'da İzmir'de başlarken katılımcı ülkelerde ve İsveç’te  olmak üzere 3 ayrı çalıştay daha yapılacak.

 

 

Proje katılan belediyeler ve ülkeleri ise şöyle:  Amasra, Türkiye- Tirana G, Arnavutluk- Gori, Gürcistan- Ilidža, Bosna- Hersek- Mtsketa, Gürcistan- İzmir, Türkiye- Kopychyntsi, Ukrayna- Kamianets-Podilskyi,Ukrayna-Nekhvoroshcha, Ukrayna. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Amasra Belediyesi Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›