Grup Başkanvekili Tunç’tan Genel Kurul’da önemli açıklamalar

Gündeme ilişkin olarak TBMM Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, ek bütçe ile 880 milyar lira harcama, 1 trilyon 80 milyar lira gelir öngörüldüğünü belirterek makro ekonomik göstergelerde yaşanan gelişmeler nedeniyle devletin gelirlerinde artış meydana geldiğini, bu gelirin ek bütçeyle millete, milletin refahı için aktarılacağını söyledi. Pınar Gültekin davasında verilen karara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tunç, yargılama sonrasında verilen karara ilişkin hukuki sürecin devam ettiğini ifade etti. AK Parti olarak süreci yakından takip etmeye devam edeceklerini dile getiren Tunç, kadına şiddetin önlenmesi ve kadın cinayetlerinin önlenmesiyle ilgili olarak çok hassas ve kararlı olduklarını vurguladı.
Bu haber 2022-06-23 15:29:21 eklenmiş ve 83 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Av. Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu’nda günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulundu.

 

 

Grup Başkanvekili Tunç, makro ekonomik göstergelerde yaşanan gelişmeler nedeniyle devletin gelirlerinde artış meydana geldiğini, bu gelirin ek bütçeyle millete, milletin refahı için aktarılacağını söyledi.

 

 

Ek bütçe ile 880 milyar lira harcama, 1 trilyon 80 milyar lira gelir öngörüldüğünü belirterek ek yardımlar, sosyal adaleti sağlayıcı tedbirler, üretimi ve yatırımları destekleyici adımlar ve çalışanların mali haklarını destekleyici iyileştirmelerin, ek bütçe sayesinde millet için kullanılabileceğini dile getiren Tunç, “2022 Ek Bütçe Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunuldu ve plan bütçe komisyonuna havale edildi. Plan bütçe komisyonunda görüşmelere başlanacak. Ek bütçe ile 880 milyar lira harcama öngörülürken bu harcamalara karşılık olarak 1 trilyon 80 milyar lira gelir öngörülmektedir. Makro ekonomik göstergelerde yaşanan gelişmeler nedeniyle gelirlerimizde artış meydana gelmiştir. Artan bu gelir ek bütçe ile yine milletimizin refahı için aktarılacak ve bu nedenle ek bütçeye ihtiyaç duyulmuştur. Hepinizin malumu bu Meclis’te de görüşmelerini gerçekleştirerek halkımıza sağladığımız ek yardımlar, sosyal adaleti sağlayıcı tedbirler, üretimi ve yatırımı destekleyici adımlar ve çalışanların mali haklarını iyileştirmeler bu ek bütçe sayesinde milletimiz için kullanabilecek. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

“Doğalgaz ülkemiz ekonomisine katkı vermeye devam”

 

 

Zonguldak ve Sakarya’nın kurtuluşunu kutlayan Tunç, yıllarca taş kömürü ile ülkemiz enerjisine katkı veren Zonguldak’ın doğalgaz kaynakları ile ülkemiz ekonomisine katkı vermeye devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin ilk mega endüstri bölgesi olan Filyos Projesi’nin de devam ettiği Zonguldak’ta Karadeniz’de keşfedilen 540 milyar metreküp doğalgaz karaya ulaştığında ülkemizin doğalgazda da dağıtım üssü haline geleceğini ifade eden Tunç, 2023’ün ilk çeyreği ile birlikte günlük 10 milyon metreküp gaz üretimi sağlanmış olacağını kaydederek şöyle konuştu:

 

 

“Yine hafta sonu karne heyecanı yaşadı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz karne heyecanı yaşayan tüm öğrencileri tebrik ediyorum. Hafta sonu Üniversiteye giriş sınavına giren öğrencilerimize gönüllerince başarı bir sonuç elde etmelerini diliyorum. 21 Haziran Zonguldak’ın kurtuluşu aynı zamanda Sakarya’nın da kurtuluşu. Karaelmas diyarı Zonguldak’ımızın 101. Kurtuluş yıl dönümünü kutluyorum. Zonguldak’ta Kuzey Batı Anadolu taş kömürü havzasında 150 kilometrelik bir sahil şeridinde 5 ayrı üretim bölgesinde yapılan araştırma ve hesaplamalara göre 2011 yılı sonu itibari ile toplam 1 milyar 310 milyon ton taş kömürü rezervi bulunmaktadır. Zonguldak yıllarca taş kömürü ile ülkemiz enerjisine katkı verirken bu kez doğalgaz kaynakları ile ülkemiz ekonomisine katkı vermeye devam edecek.

 

 

“Doğalgazda da dağıtım üssü haline gelecek”

 

 

Türkiye’nin ilk mega endüstri bölgesi olan Filyos Projesi’nin de devam ettiği Zonguldak’ta Karadeniz’de keşfedilen 540 milyar metreküp doğalgaz karaya ulaştığında ülkemizin doğalgazda da dağıtım üssü haline gelecek ve 2023’ün ilk çeyreği ile birlikte günlük 10 milyon metreküp gaz üretimi sağlanmış olacak. Zonguldak’tan bahsedince tabi Zonguldak’ı ilk keşfeden Uzun Mehmet’i de geçemeyiz. Uzun Mehmet’in adı Zonguldak’ta yeni yapılan muhteşem bir eser olan Uzun Mehmet Camiine verildi ve orada yaşatılıyor. Zonguldak’a da ayrı bir değer kattı. Şehrin incisi bu güzel eserinde Zonguldaklı hemşerilerimize, ülkemize ve tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile Zonguldak’ın ve Sakarya’nın 101. Kurtuluş yıldönümünü kutluyor bu mücadelede emeği geçen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyorum.”

 

 

“Hukuki süreç devam ediyor”

 

 

Pınar Gültekin cinayetine ilişkin davanın geçtiğimiz gün yapılan duruşmasında, sanık Cemal Metin Avcı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, ardından da ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanarak cezası 23 yıl hapse çevrilmişti. Mahkemenin bu kararına tepkiler yağarken AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, yargılama sonrasında verilen karara ilişkin hukuki sürecin devam ettiğini ifade etti.

 

 

AK Parti olarak süreci yakından takip etmeye devam edeceklerini dile getiren Tunç, kadına şiddetin önlenmesi ve kadın cinayetlerinin önlenmesiyle ilgili olarak çok hassas ve kararlı olduklarını vurguladı.

 

 

Kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili olarak çıkarılan kanunda da kadına karşı işlenen kasten öldürme suçlarının, kasten yaralamanın, eziyet suçlarının cezalarını arttırdıklarına dikkat çeken Tunç, şunları söyledi:

 

 

“Muğla’da hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor ailesinin acısını paylaşıyorum. Pınar Gültekin’i canavarca hisle planlayarak ve tasarlayarak öldürme suçundan yargılanan yargılandığı davada karar açıklandı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Haksız tahrik indirimi uygulanarak ceza 23 yıl olarak karara bağlandı. Bu karara ilişkin itirazlar söz konusu. Yargılama sonrasında verilen kararlara ilişkin hukuki süreç devam ediyor. Yargının herkesin de bildiği gibi bu sürece ilişkin kendi iç mekanizmaları işleyecektir bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Elbette ki bağımsız ve tarafsız yargının bu davanın en adil ve doğru şekilde sonuçlandıracaktır. Biz de AK Parti olarak bu süreci şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yakından takip etmeye devam edeceğiz. Kadına şiddetin önlenmesi ve kadın cinayetlerinin önlenmesiyle ilgili olarak gerçekten çok hassasız bu konuda kararlıyız. Buna ilişkin daha geçen ay bu Meclis’te kadına şiddetin önlenmesiyle ilgili olarak çıkardığımız kanunda da kadına karşı işlenen kasten öldürme suçlarının, kasten yaralamanın, eziyet suçlarının cezalarını arttırdık. Kasten öldürme suçunun cezasını müebbetten ağırlaştırılmış müebbette çıkardık ve kadına karşı işlenen suçlarda tutuklama tedbirinin uygulanabilmesi adına yasal düzenlemeleri burada hep birlikte gerçekleştirdik ve burada bu anlamda kararlı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bir kez daha Pınar Gültekin’e Allah’tan rahmet diliyorum.”

 

 

Erkek Kılıç Milli Takımını tebrik etti

 

 

Antalya’da düzenlenen şampiyonada Fransa’yı yenerek bronz madalya alan Erkek Kılıç Milli Takımı’nın tarihi başarısı dolayısıyla sporcuları da kutlayan Tunç, “Fransa’yı yenerek Avrupa 3.’sü olan erkek Kılıç Milli Takımımız 99 yıllık Türk eskrim tarihinde bugüne kadarki en iyi büyükler Avrupa derecesini ilan etti. Başarıları ile bizleri gururlandıran sporcularımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

ETİKETLER : Yılmaz Tunç
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›