Gençlere yönelik akıllı tarım uygulamaları girişim fırsatı

“Genç İstihdam Teması” kapsamında; Bartın, Zonguldak ve Karabük’teki gençlere “Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve Akıllı Tarım Uygulamaları” eğitimi ile “Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği ve Otonom Sera Sistemleri” eğitimi verilecek. Eğitim için başvurular bugün saat 24.00’e kadar devam edecek.
Bu haber 2022-06-22 09:59:13 eklenmiş ve 123 kez görüntülenmiştir.

 

Başvurular bugün sona erecek!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Kalkınma Ajansları 2022-2023 “Genç İstihdamı Teması” kapsamında gençlerin kırsal alanlardaki girişimcilik ve istihdam olanaklarının artırılması amacıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Bartın Üniversitesi işbirliği; Bartın Valiliği, Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve T.C. Ziraat Bankası Bartın Merkez Şube Müdürlüğü iştiraki ile “Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve Akıllı Tarım Uygulamaları” ve “Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği ve Otonom Sera Sistemleri Eğitimleri” çevrim içi ortamda gerçekleştirilecek.

 

 

Söz konusu eğitim ve sertifika programları tarımsal girişimci olmak isteyen, Bartın, Karabük ve Zonguldak'ta ikamet eden 18-34 yaş arasındaki gençlere; Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği yapabilme, devlet desteklerinden, teşviklerinden ve özellikle de Ziraat Bankası'nın sunmuş olduğu çok avantajlı tarımsal kredilerden yararlanabilme imkânını kazanmak için önemli bir avantaj sunacak.

 

 

Tamamen ücretsiz ve Bartın Üniversitesi onaylı başarı sertifikası verilecek olan eğitimlerde kontenjanlar sınırlı olup başvurular Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi web sayfası https://bunsem.bartin.edu.tr/ adresi üzerinden online kayıt şekliyle alınacak.

 

 

Bu eğitim programına kimler katılabilir?

 

 

Tarımsal girişimci olmak isteyen, Bartın, Karabük ve Zonguldak’ta ikamet eden 18-34 yaş arasındaki gençler, devlet desteklerinden, teşviklerinden ve özellikle de Ziraat Bankası’nın sunmuş olduğu çok avantajlı tarımsal kredilerden yararlanma imkânı kazanmak isteyen tüm gençler eğitimlere başvurabilecek.

 

 

Başvuru yapabilmek için adayların, 18 yaşına girmiş olması, 35 yaşına başlamamış olması ve en az lise mezunu olması gerekiyor.

 

 

Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinden birinde ikamet etmeyen katılımcılar başvuru yapamayacak. Bu iller dışında ikamet edip başvurular, eğitime katılmış, sınav olmuş olsalar dahi sertifika verilmeyecek. Katılımcılardan ikametgâh doğrulamaları talep edilecek.

 

 

Ayrıca 18 yaşına girmemiş, 35 yaşına başlamış katılımcılar da yine başvuru yapamayacak, başvuru yapıp eğitimlere katılan devam eden ve eğitim sonunda şartlardan birini taşımadığı tespit edilen katılımcılara da yine sertifika verilmeyecek.

 

 

Başvurular 22 Haziran Çarşamba günü (bugün) saat 24.00’a kadar devam edecek. 23 Haziran – 1 Temmuz 2022 tarihleri arasından yapılacak. Eğitimler uzaktan eğitim şeklinde (çevrim içi) ZOOM uygulaması üzerinden yapılacak.

 

ETİKETLER : Bartın Zonguldak Karabük
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›