“Koca yürekli bağışçılar”

Bartın Ertuğrulgazi Ortaokulunda “Koca Yürekli Bağışçılar” sloganıyla düzenlenen kök hücre ve kan bağışı kampanyasında 98 kök hücre, 62 ünite de kan bağışı yapıldı.
Bu haber 2022-06-18 11:32:24 eklenmiş ve 154 kez görüntülenmiştir.

98 kök hücre, 62 kan bağışı yapıldı!

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın Ertuğrulgazi Ortaokulunda geçtiğimiz Çarşamba günü kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlendi.

 

 

Kızılay Bartın Şubesi ile Karabük Kan Merkezi’yle ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, Türk Kızılayı Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal, Karabük Kızılay Kan Bağış Merkezi Koordinatörü Dinçer Karagöz, Bartın Ertuğrulgazi Ortaokulu Müdürü Ramazan Bayraktar da bulundu.

 

 

Kök hücre ve kan bağışını arttırmak ve halka duyurmak için Bartın Belediyesi’nce de duyurular yapılırken Belediye Başkanı Cemal Akın, kampanyaya destek vermek için Bartın Ertuğrulgazi Ortaokuluna ziyaret gerçekleştirdi.

 

 

Kan ve kök hücre bekleyen vatandaşlara can olmak için düzenlenen, kampanyada kan bağışının önemi anlatıldı.

 

 

Kan bağışı ve kök hücre bağışı için okula gelen vatandaşlar öğrenciler tarafından okul girişinde karşılanırken ilk önce form doldurma noktasına getirildi.

 

 

Formunu dolduran bağışçıların kontrolleri yapıldıktan sonra bağış yapmaya uygun olanlar kan ve kök hücre verdi. Bağışçılara Kızılay tarafından anahtarlık hediye edilirken bağış işlemi sonrasında çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

 

 

En çok bağışçı getirene bisiklet hediyesi

 

 

Bartın Karabük Kızılay Kan Bağış Merkezi Koordinatörü Dinçer Karagöz, “Bartın Ertuğrulgazi Ortaokulu ile yapılan etkinliklerde slogan ‘Koca Yürekli Bağışçılar’ şeklindeydi. Bugün en çok kan bağışçısı getiren öğrencimize Karabük Çelsantaş firmamızın küçük bir bisiklet hediyesi oldu. Bugün hem kan bağışı hem kök hücre bağışında da oldukça verimli geçti. 98 kök hücre bağışı 62 ünitede kan bağışı alındı” ifadelerini kullandı.

 

 

Kök hücre ve kan bağışı kampanyasında en çok bağışçı toplayan öğrenci Sümeyye Hazal Tutumlu’ya bisiklet hediye edildi.

 

 

ETİKETLER : Kızılay Ertuğrulgazi Ortaokulu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›