Ay sonu ya da önümüzdeki ay açılacak!

Sona yaklaşılan Kültür ve Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, EYBEY Medya’ya özel açıklamalarda bulundu. Bartın Belediyesi’nce önem verdikleri projelerden biri olan projenin Bartın’a çok yakışacağını söyleyen Başkan Akın, bu ay sonu ya da önümüzdeki ay içerisinde açılışını gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.
Bu haber 2022-06-18 11:20:58 eklenmiş ve 231 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yapım çalışmaları devam eden Kültür ve Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Akın inceleme gezisinde EYBEY Medya’nın yanıtladı.

 

 

Bu ay sonu ya da önümüzdeki ay içerisinde açılışını gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Akın, “Açılış hazırlıklarını yaptığımız Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Bartın’a değer katacak olan bu proje içerisinde çok amaçlı 200 kişilik salon, derslikler, konservatuvar salonu, sergi salonu, oyun dans ve ritim salonu, mescid, sanat atölyeleri ve kafeterya olacak. Projemiz ayrıca içerisinde ‘Bartın Kent Belleği ve Araştırma Kütüphanesi’ni de barındıracak. Kentin yerel arşivi ve kültürel mirasını bünyesinde bulunduracak olan kütüphanede yerel kültürel mirası yansıtan her türlü yazılı ve görsel materyaller araştırmacılarla paylaşılacak. Bilimsel araştırmalara ev sahipliği yapacak, kentlilik bilincine katkı sağlayacak olan bu kütüphane Bartın’ın yerel arşivine sahip olacağı gibi Bartın’a ilişkin tüm tarihi dokümanları da içinde barındıracak. Şehrimizin tarihinin gelecek kuşaklara aktarılması adına büyük önem teşkil eden bu projeyi de hayata geçireceğiz. Çalışmalar tamamlandığında şehrimiz önemli bir hizmete daha kavuşmuş olacak” dedi.

 

 

Canlı yayın ve röportajın ardından da bir değerlendirmede bulunan Başkan Akın, yaptığı açıklamada, “Yapım çalışmaları devam eden Kültür ve Sanat Merkezi inşaatında incelemelerde bulunduk. Kültür ve sanat şehri Bartın’ımıza çok yakışacak olan bu projemizde sona gelindi. Proje kapsamında yaptığımız çalışmaları Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nilay Meryem Çömlek, EYBEY Medya Muhabirleri Kübra Nur Ak ve Elif Onur’un gerçekleştirdiği canlı yayın programında anlattım. Allah nasip ederse bir aksilik olmazsa bu yıl sonunda projemizi şehrimize kazandıracağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

ETİKETLER : EYBEY Medya Cemal Akın Bartın Belediyesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›