JANDARMA KAN BAĞIŞLADI

Jandarma Teşkilatı’nın 183. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda İl Jandarma Komutanlığı, Bartın Kızılay Şubesi ve Karabük Kızılay Kan Merkezi tarafından "Kan Bağışı" kampanyası etkinliği düzenlendi.
Bu haber 2022-06-18 11:13:23 eklenmiş ve 76 kez görüntülenmiştir.

 

“Jandarma kanıyla canıyla halkımızın yanında yakınında ve yardımında”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Jandarma Teşkilatı’nın 183. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da devam ediyor. Jandarma Teşkilatı’nın 183. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çevresinde Jandarma teşkilatı, Kızılay Bartın Şubesi ve Karabük Kızılay Kan Merkezi ile birlikte ‘Kan Bağışı’ kampanyası gerçekleştirdi. Jandarma ve emniyet mensuplarının da yer aldığı etkinliğe vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Etkinlik sonunda Kızılay Derneği Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal, etkinliğe desteklerinden dolayı İl Jandarma Komutanı Albay Ersin Aslan ve İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Yıldırım ÖZbaş adına hazırlanan plaketleri İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Yıldırım Özbaş’a takdim etti.

 

 

“41 kere maşallah”

 

 

Etkinlik sırasında kan bağışı başvurusunda bulunan İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Yıldırım Özbaş’ın 41. kez kan bağışında bulunuyor olması takdirle karşılandı. “Kanıyla Canıyla Halkımızın Yanında, Yakınında ve Yardımında” sloganıyla düzenlenen etkinliğe en güzel şekilde örnek teşkil eden bu güzel detay 41 kere maşallah dedirtti.

 

 

“Kızılay’ımızın en önemli hizmetlerinden biri kandır”

 

 

Kan bağışı kampanyası ile ilgili açıklamada bulunan Kızılay Derneği Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal destek olan herkese teşekkür etti. Etkinlik sonrası basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Acıbal, şu ifadeleri kullandı; “Tarih 11 Haziran 1868...Bir grup idealist Osmanlı hekimi bir araya gelerek bir dernek kurar… Önce Hilal-i Ahmer Cemiyeti - Yaralı Askerlere Yardım Derneği adıyla kurulur daha sonra ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle “Kızılay” adını alan ülkemizin bu en köklü sivil toplum kuruluşu, o günden bugüne ülkemizdeki ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor. Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anından şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anından insancıllığın, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesidir. Türk Kızılay’ın görevi; uluslararası hayır kuruluşu niteliği ile savaşta ve barışta, yararlananlardan hiçbir bedel almadan ve karşılık beklemeden, amacına uygun ve gönüllülük anlayışına göre ürettiği hizmetler ve yaptığı faaliyetlerdir. Birçok önemli hizmeti olan Kızılay’ımızın en önemli hizmetlerinden biri de kandır.

 

 

“Kan bağışı çok önemli”

 

 

“Güvenli Kan”a büyük önem veren Türk Kızılay, bu nedenle kan merkezlerini yeniden organize etmiş, dünyadaki modern ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de kan hizmetlerinin “Bölgesel Kan Merkezleri” aracılığıyla yürütülmesini sağlamıştır. Güvenli kan bağışı sağlamak için başlatılan çalışmalar kapsamında, “tam kan” uygulaması terk edilmiş ve kanın bileşenlerine ayrıştırılması için kan merkezleri ve kan istasyonlarında teknik altyapı sağlanmıştır. Tam kan olarak alınan kanın, bileşenlerine ayrılarak kullanılması hem hasta güvenliği hem de verimlilik açısından son derece önem taşımaktadır. Hasta ve hasta yakınlarının kan ihtiyaçlarının doğrudan otomasyon sistemi ile hastanelere ulaştırılarak sağlanmasıyla da, hasta yakınlarının bağışçı aramak zorunda kalmamaları hedeflenmektedir. İnşallah bunun yolu da kan bağışından geçiyor.

 

 

“Kan stoklarımız azaldı”

 

 

Pandeminin başından bu yana vatandaşların kan bağış merkezlerine gelmekten çekinmesi kan bağışlarının ciddi şekilde azalmasına sebep oldu. Kan stoklarımız azaldı. Pandemi artık son buldu. Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu unutmamak gerekiyor. Gönüllü ve daimi bağışçılarımızı ve tüm halkımızı çekinmeden kan vermeye davet ediyoruz. Hastalarımızın sıkıntı yaşamamaları için düzenli kan bağışının çok önemli olduğunun altını çiziyoruz.

 

 

“Hafta içi salı ve cuma günleri düzenliyoruz”

 

 

Hafta içi her Salı ve cuma günü 10.30-16.30 saatleri arasında kan bağışı alabiliyoruz. Hava durumuna göre kan bağışı aldığımız yer değişiklik gösteriyor. Eğer Salı ve Cuma günleri hava müsaitse Cumhuriyet Meydanı’nda kan bağışı alıyoruz. Hava yağışlı olursa da Gölbucağı Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı Tarım İl Müdürlüğü girişinde bulunan Kızılay şube binamızda kan bağışı etkinliğimizi yapıyoruz.”

ETİKETLER : Kızılay Jandarma Teşkilatı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›