COŞKUYLA KARŞILANDI

AK Parti İl Başkanlığı tarafından Grup Başkanvekilliği görevine getiren AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç için AK Parti İl Başkanlığı tarafından davullu, zurnalı karşılama töreni düzenlendi.
Bu haber 2022-06-14 14:00:19 eklenmiş ve 83 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan HIZOĞLU

 

 

Görevinin öneminin bilincinde olduğunu ifade eden Milletvekili Tunç, “Bartın halkının ve ilimizin daha müreffeh bir hale gelmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

 

 

Davullu zurnalı karşılama

 

 

AK Parti İl Başkanlığı tarafından Grup Başkanvekilliği görevine getiren AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç için parti binası önünde davullu, zurnalı karşılaşan töreni yapıldı. Karşılamada, il, ilçe ve belde, kadın ve gençlik kolları teşkilatları tam kadro yer aldı. Kızılcahamam kampının ardından Bartın’a Grup Başkanvekili olarak ilk kez ayak basan Milletvekili Tunç parti önünde çiçeklerle karşılandı. Grup Başkanvekili Tunç, daha sonra partililerin tek tek tebriklerini kabul etti.

 

 

Kalaycı, “Bartın’ımızı en iyi şekilde temsil edecek”

 

 

Karşılama töreninde konuşan AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, “Öncelikle son günlerde Bartın güzel haberlerle, Şennur kardeşimin şampiyonluğu, ardından da sayın vekilimizin grup başkanvekilliğine Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle atanması bizi çok sevindirmiştir, Bartın olarak bize gurur vermiştir. Sayın vekilimiz partimizde parti sözcülerimizden bir tanesidir. 5 kişiden biridir. Sayın vekilimizin makamının yükselmesi Bartın’ın daha fazla önem kazanmasıdır. Ben sayın vekilimize yeni görevinde başarılar diliyorum. Biz ona güveniyoruz. Bartın’ımızı en iyi şekilde temsil edecek.  Zaman beraber olma, hata görmeme, hatalarımızı örtme ve  dayanışmanın doruk noktasına ulaşma zamanıdır. Topyekün beraber mücadele etme zamanıdır. Türkiye’miz için davamız için bir ve beraber olma zamanıdır. Bundan sonrada AK Parti ailesi olarak hepimiz bir ve beraber olarak yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

“Milletimizi krizden koruyacak kadrolar bizde”

 

 

Tunç, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

 

 

“AK Partimiz milletin partisi, AK Parti eser siyasetinin adresi. AK Parti 20 yıldan bu yana gösterdiği icraatlar ve ortaya koyduğu eserlerle 100 yılda yapılamayanları 20 yılda ortaya koyan bir iktidar partisi. Ve onun lideri Sayın Cumhurbaşkanımız, demokratik siyasi hayatımızın en uzun süre Başbakanlığını yapmış ve ardından da halkoyu ile seçilen ilk Cumhurbaşkanı. Ardından da artan bir oy ile yeniden Cumhurbaşkanı seçilen liderimiz. Milletin refahı için, ülkemizin kalkınması için 20 yıldır gecesini gündüzüne katan bir lidere sahibiz. AK Parti’nin de en büyük şansı bu.

 

 

20 yılda ülkemizi ekonomide 4 kat büyüten bir partinin mensuplarıyız. Pandeminin etkisiyle bütün dünyada gerçekleşen küresel krizin etkilerinden de Türkiye’yi ve milletimizi koruyacak yegâne parti de AK Parti’dir. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Biz çünkü yılda -9 küçülen bir Türkiye devralmıştık, batık bir ekonomi devralmıştık. Dünyada kriz yokken ülkemizin durumu buydu. Türkiye’yi o ağır ekonomik bunalımdan çıkararak Türkiye’yi 4 kat büyüten, ülkemizin fiziki kalkınmasını büyük ölçüde tamamlayan, alt yapılarını büyük ölçüde tamamlayan, dünyanın en büyük projelerine imza atan, 81 vilayetimizi de en ücra noktalarına kadar şantiyelere ve icraatlara boğan bir iktidarın mensuplarıyız, ki dünyayı sarsan şu küresel ekonomik krizden de ülkemizi ve milletimizi koruyacak olan AK kadrolardır, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır, Cumhurbaşkanımızdır.

 

 

Sayın Cumhurbaşkanımız 20 yıllık icraatlarını ortaya koyarken, AK Parti çok büyük tuzaklarla karşı karşıya kaldı. Darbelerle karşı karşıya kaldık, muhtıralar yedik. Ancak hiç birine boyun eğmedik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan milli iradenin bayrağını milletimiz ile birlikte mücadele ederek hiçbir zaman yere düşürmedi ve düşürmeyecek inşallah.

 

 

Türkiye’nin ekonomik ve fiziki kalkınmasını yaparken demokratik standartlarını da yükselttik. İnsan hak ve hürriyetlerini daha da ileriye taşıdık. Türkiye’yi darbelere karşı daha dayanıklı hale getiren anayasa ve mevzuat değişikliklerini gerçekleştirdik. Darbecilerin yargılanmasının yolunu bile bu iktidar açmıştır. Ve Türkiye’nin demokrasisinin standardını yükselttik.

 

 

“Bütün dünya dış politikamıza gıpta ediyor”

 

 

Türkiye’nin dış politikası, bütün dünya ülkelerinin gıpta ile baktığı bir dış politikadır. Uyguladığımız dış politika insani, vicdani hakkani ve adaletli bir dış politikadır. Ülkesinin güvenliğini düşünen, güneyimizde küresel güçlerin biraraya gelip terör devleti kurmak istediklerinde ‘hayır’ diyen bir lidere sahibiz. Ve bakın kurdurmadık. Harekâtlar yapıp duruyoruz. Askerlerimiz orada nöbette, ülkemizin güvenliği için çarpışıyor orada. Şehitler veriyoruz bu uğurda. Bu vesile ile tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz şehitlerimiz, terör şehitlerimiz ve daha önce Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana vatan uğruna, bayrağımız uğruna hayatlarını feda eden tüm kahramanlarımıza buradan rahmet diliyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah onların emanetlerine sahip çıkabilmeyi Cenab-ı Allah bizlere nasip etsin. Doğu Akdeniz’deki haklarımızı yemeye çalıştılar ‘hayır’ dedik, Libya ile mutabakatımızı yaptık. İşte Karadeniz’deki doğalgaz keşfi, Azerbaycan’da 30 yıldır süren işgale son verilmesi. Bunlar dış politikadaki başarılarımız.

 

 

“Dünyanın en tecrübeli, cesur ve kararlı lideri Erdoğan”

 

 

Şimdi, Ege adaları ile ilgili olarak Yunanistan’ı galyana getirmek isteyen bir takım küresel güçler var. Müsaade eder miyiz? Şimdiye kadar hiçbir zaman milletimizin hakkını hukukunu yedirmedik, bundan sonra da yedirmeyeceğiz inşallah. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşunu her beraber biliyor ve görüyoruz. Bütün dünya da bunun farkında. Dünyanın en tecrübeli, en kararlı ve en cesur liderine sahip bir ülkedir Türkiye. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan anlaşmazlığı ‘Ey Erdoğan siz gelin ve arabuluculuk yapın’ denilen bir ortamdayız. Bu Türkiye için büyük bir kazanç. 2023’e giderken milletimiz bütün bunları görüyor ve takdir ediyor.

 

 

Diğer taraftan da Türkiye’nin ilerlemesi karşısında taş koymak isteyen, maalesef darbecileri, teröristleri cesaretlendiren bir siyaset anlayışı ile yoluna devam eden bir muhalefet anlayışı var. Sürekli karalama siyaseti yapan, sürekli karamsarlık pompalamak isteyen, ekonomide bir güvensizlik ortamı oluşturmak isteyen muhalefet anlayışı var. Ama milletimiz hiçbir zaman bunlara taviz vermiyor. Geçmiş 20 yılda 15 sandık kondu milletimizin önüne, milletimiz hiçbir zaman o karamsarlık pompalayan, felaket tellallığı yapan, sürekli hakaret siyaseti yapan, karalama siyaseti yapan siyaset anlayışına cevaz vermedi, izin vermedi. Bundan sonra da vermeyecektir. Türkiye 2023 ve sonrasında dünyanın süper güçleri arasında yer alacaktır.  Bundan hiç şüpheniz olmasın.

 

 

“Bartın da kalkınmadan nasibini alıyor”

 

 

Bartın’ımız da bu kalkınma hamlesinden nasibini almaya devam ediyor. Bugüne kadar 11 milyar liralık kamu yatırımı yapıldı, devam eden 11 milyar daha var. Barajlar, tüneller, üniversite inşaatları, hastanemiz, sportif tesislerimizde ve Organize Sanayi Bölgemizde inşaatlarımız hala devam ediyor. Bakın şu anda 5 fabrikanın inşaatı aynı anda sürüyor. Bartın son 5-6 yıldır göç veren bir il değil, sürekli nüfusu artan bir il konumuna geldi. Bu artış daha da devam edecek inşallah.

 

 

Tabi bu başarı siyasete yansıyor. Yüzde 28’den aldığımız oyları, 39, 49, 54 ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 60’ın üzerinde 70’e doğru tırmanan bir potansiyeli yakaladık. Bu sizler sayesinde, teşkilatımız sayesinde oldu. Sizlerin iyi günlerinde, kötü günlerinde sürekli halkımızın yanında olmanız sayesinde oldu. İnşallah bunu önümüzdeki şu 1 yıllık süre zarfında artırarak devam ettireceğiz. Ben bunun için de hepinize teşekkür ediyorum.

 

 

“Bartın’ımızı daha da geliştirmenin gayreti içerisindeyiz”

 

 

Eğer benim yeni görevimin Bartın’a bir faydası olacaksa bunu elbette ki aktarabilmenin gayreti içinde olacağız. Zaten bugüne kadar olan yatırımlarımızla ilgili takiplerimiz hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah bundan sonra çok daha kolaylaştırarak ve hızlandırarak Bartın’ımızı ilçelerimizle, beldelerimizle ve köylerimizle daha müreffeh bir yer haline getirmenin, daha yaşanabilir bir yer haline getirmenin, daha yeni yeni projelerle daha da geliştirmenin, Batı Karadeniz’in bir yıldızı gibi parlatmanın, Filyos Projesi ile istihdamı daha da artırmanın ve diğer alanlarda da Bartın’ımızı geliştirmenin gayreti içerisinde olacağız.

 

 

Ben hepinize teşekkür ediyorum. Mahcup ettiniz bizi. Böyle davul zurnalı karşılanmaktan biraz çekingenlik var bizde. Fazla abartı bizim tarzımız değil, biraz daha mütevazi olmamız lazım. Yine de teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun. İl Başkanımıza ve tüm ekibine, bu organizasyonda emeği geçen tüm kardeşlerimize, gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza hepinize çok çok teşekkür ediyorum.

 

 

Bartın’da bundan sonra da diğer siyasi partilerimizle, kamu yöneticilerimizle, Sayın Valimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürekli diyalog içinde Bartın halkının ve ilimizin daha müreffeh bir hale gelmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi düşünüyorum.”

ETİKETLER : Yılmaz Tunç
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›