Bartın Belediyesi’nde Bitkilendirme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor

Park, refüj ve tüm yeşil alanlarda bakım-onarım, budama, yabani ot biçme, ağaç dikimi ve bitkilendirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Kış mevsimi için yetiştirilecek olan bitkilerle birlikte 2022 yılında toplam 200 bin bitki üretimi hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarla Bartın’ı her mevsim güzelleştirmeye devam ediyoruz” dedi.
Bu haber 2022-06-14 13:48:59 eklenmiş ve 93 kez görüntülenmiştir.

 

“200 BİN BİTKİ ÜRETİMİ HEDEFLİYORUZ”

 

 

Bartın Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından kent merkezinde ki park, refüj ve tüm yeşil alanlarda bakım-onarım, budama, yabani ot biçme, ağaç dikimi ve bitkilendirme çalışması gerçekleştiriliyor.

 

 

Bu çalışmalar çerçevesinde son olarak Gölbucağı Mahallesi’nde ki refüjde bitki dikim ve bakım çalışması yapıldı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Gölbucağı Mahallesi’nde ki refüjde bitki dikim ve bakım çalışması gerçekleştirildi. ‘Çevrecilik Milliyetçiliktir’ anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyük önem verdiğimiz bitkilendirme çalışmaları kapsamında ekiplerimiz tarafından 2021 yılında ilkbahar ve yaz mevsiminde 65 bin, kış mevsiminde dikimi gerçekleştirilmek üzere 60 bin, yine 5 bin dış mekan çalı grubu ve 50 bin de lale soğanı üretimi yapıldı. Toplamda 2021 yılında 180 bin bitkiyi üretip toprakla buluşturduk. 2022 yılında da şuana kadar 65 bin mevsimlik çiçek ve 5 bin dış mekan çalı grubu yaz mevsiminde dikimi gerçekleştirilmek üzere yetiştirildi. Bu bitkilerin de dikimini yapıyoruz. Kış mevsimi için yetiştirilecek olan bitkilerle birlikte 2022 yılında toplam 200 bin bitki üretimi hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarla Bartın’ı her mevsim güzelleştirmeye devam ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

 

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›