Tunç’un “Grup Başkanvekili” olarak ilk kampıydı

Milletvekilleri ile genel merkez yönetimi ve kabine üyelerinin bir araya geldiği AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanışında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İçeride; hiçbir vatandaşımıza kendisini sahipsiz hissettirmeyecek, insanlarımızın tamamını her alanda en ileri özgürlüklere ve hizmetlere kavuşturacak adımlar atmaya devam edeceğiz. Dışarıda; Suriye’den Irak’a, Libya’dan Karabağ’a, Balkanlardan Afrika’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e, velhasıl mazlumun olduğu her yerde onurlu duruşumuzu koruyarak siyasetimizi yapacağız” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili olarak katıldığı ilk kamp programına ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “AK Parti 30. İstişare-Değerlendirme Toplantımızı tamamlayarak milletimiz ve ülkemiz için çok verimli ve faydalı bir çalışmayı daha geride bıraktık. Bu millet AK Parti’yi çeyrek asra yakın iktidarda tutuyorsa, istişare kültürünü terk etmediği, milletinin sesine kulak verdiği içindir” ifadelerini kullandı.
Bu haber 2022-06-07 11:58:08 eklenmiş ve 251 kez görüntülenmiştir.

 

“Çok verimli ve faydalı bir çalışmayı daha geride bıraktık”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

AK Parti’nin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kızılcahamam’da gerçekleştirildi.

 

 

Milletvekilleri ile genel merkez yönetimi ve kabine üyelerinin bir araya geldiği 3 günlük kampta 2023 seçimine yönelik hazırlıklar, yasama çalışmaları, Türkiye ve dünya gündeminin önemli başlıkları, sahadaki duruma ilişkin gözlem ve tespitler değerlendirildi.

 

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da düzenlenen AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanış oturumunda bir konuşma yaptı.

 

 

AK Parti’nin, istişareyle kurulduğunu, bugüne kadar da her seviyede ve zeminde istişare kültürünü yaşatmış bir parti olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi aralarındaki istişareleri düzenli olarak sürdürürken en büyük istişareyi de milletle yaptıklarını ifade etti. Teşkilatlarla milletvekilleriyle belediye başkanlarıyla kesintisiz bir şekilde sürdürdükleri bu istişarelerin hem parti çalışmalarında hem de kabine faaliyetlerinde en önemli yol gösterici olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu anlayışla gerçekleştirdiğimiz oturumlarda, Meclis çalışmalarından teşkilat faaliyetlerine kadar partimizin gündemindeki hususlar hazırunla paylaşılmıştır. Güvenlik, dış politika, ekonomi, tarım, enerji gibi başlıklar altında bakanlarımızın yaptıkları kapsamlı sunumların arkadaşlarımız için bilgilendirici olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

 

 

Kendisinin başkanlık ettiği genel değerlendirme bölümünün de yöneltilen sorular ve bunlara verilen cevaplar yanında salonda bulunanların katkılarıyla gerçekleştirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Parti yöneticilerimiz ve bakanlarımız kendi alanlarıyla ilgili sorulara verdikleri ayrıntılı cevaplarla toplantının en verimli şekilde yürümesini temin ettiler. Biz de gerektiğinde kendi uhdemizdeki bilgileri ve yaklaşımları siz değerli arkadaşlarımızla paylaştık. Gerek oturumlarda gerekse soru-cevap kısımlarında arkadaşlarımızın donanımları, motivasyonları ve kararlılıklarıyla 2023’e hazırlanmakta olduklarını görmekten memnuniyet duydum” şeklinde konuştu.

 

 

“Bazen üslubumuzu ve tavrımızı sertleştirmek mecburiyetinde kalıyoruz”

 

 

Toplantıdaki bilgilendirme ve değerlendirmeler sonucunda ortaya çıkan tablonun, illerdeki teşkilat mensuplarına ve millete ciddi ve kararlı olarak aktarılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

 

 

“Böylece kafalardaki istifhamları ve gönüllerdeki kırgınlıkları gidererek 2023'e daha güçlü bir şekilde hazırlanabiliriz. Bizlerin doğrularla kapatmadığı her boşluğun birileri tarafından yalanlar ve iftiralarla doldurulduğunu biliyorsunuz. Ülkemizde maalesef şahsım, AK Parti, kadrolarımız ve politikalarımız hakkında söylenen her yalana inanmaya hazır bir kitle var. Bunların bir kısmı cehaletten, bir kısmı ihanetten sürekli fitne ateşini körüklemektedir. Türkiye'nin ve Türk milletinin felaketi pahasına kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlar belki her dönemde vardı ama hiçbir zaman bu kadar hırslı ve cüretkâr değillerdi. Biz bunlarla mücadele ederken bazen üslubumuzu ve tavrımızı sertleştirmek mecburiyetinde kalıyoruz. Emin olun bu sertliğin tek sebebi, ülkemize ve milletimize karşı mesuliyetlerimizin gereğini yerine getirme kaygısıdır. Meydanı boş bulup önlerine gelen her şeyi yıkarak, karşılarına çıkan herkesi itip kakarak yol almaya çalışanlara eyvallah etmek bize yakışmaz.”

 

 

“Sıkıntılı süreci ülkemiz için avantaja çevirecek adımlar atıyoruz"

 

 

Küresel ekonominin üretim ve tedarik zincirlerindeki bozulmayla başlayıp finansal dengesizliklerle giderek genişleyen yıkıcı etkilerini yakından takip ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi buyurun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi herhangi bir şeyi başarabiliyor mu, herhangi bir kararı alabiliyor mu ve şu anda bütün bu olaylar karşısında Ukrayna ile ilgili verebildikleri bir karar var mı? Yok. Rusya ile ilgili var mı? Yok. Zaten olmaz ki. Niye? Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin şu anda bir üyesi. İki dudağının arasından ne çıkarsa o Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin alacağı kararı ne yapıyor, tamamıyla tersine çeviriyor. Olay bu kadar basit. Öyleyse şimdi biz her zaman söylediğimiz adımı atıyoruz, yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüme esasına dayalı Türkiye ekonomi modeliyle bu sıkıntılı süreci ülkemiz için avantaja çevirecek adımları atıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“Aradaki farkı kapatacak programlar hazırlıyoruz”

 

 

Tüm bunları söylerken, insanların günlük hayatlarında yaşadıkları sıkıntıları asla hafife almadıklarını, görmezden gelmediklerini ve kulak arkası etmediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

"Tam tersine bir yandan küresel denklemler içinde ülkemize yol açmaya çalışırken diğer yandan da insanlarımızın üzerindeki hayat pahalılığı yükünü azaltmanın çarelerini arıyoruz. Kur ve enflasyondan kaynaklanan maliyet artışlarıyla izah edilemeyecek düzeyde fiyat artışı yaşanan her kalemi mercek altına aldık. Önümüzde konuttan otomobile, gıdadan elektroniğe, inşaat malzemelerinden tekstile uzanan bir liste var. TÜİK'in açıkladığı mayıs ayı verileri enflasyonun artık aşağı yönlü bir eğilime girdiğini göstermektedir. Petrol fiyatlarının iki üç katına, doğal gaz fiyatlarının yedi sekiz katına, kömür fiyatlarının 10 katına yükselmesinin müsebbibi biz olmadığımız gibi bu ürünleri çoğunlukla dışarıdan ithal ettiğimiz için fiyat dalgalanmalarına karşı duyarlılığımız fazladır. Sadece biz değil, bu ürünleri dışarıdan alan herkes aynı durumdadır. Piyasaların fiyatlandırma alışkanlığını değiştirmesini sağlayarak hayat pahalılığına bir sınır çekmek için çalışıyoruz. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programlar hazırlıyoruz.”

 

 

İşte alım fiyatları ve teşvik rakamları…

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2022 hasat döneminde yapacağı buğday ve arpa alım fiyatları ve teşvik rakamlarına ilişkin şöyle konuştu: “Bu fiyatları belirlerken, çiftçimizin karşılığını alarak üretime devam etmesi yanında, iç ve dış piyasa gelişmeleri ile arz güvenliği için ihtiyacımız olan stokların sağlanması hususlarını da dikkate aldık. Toprak Mahsulleri Ofisimiz, sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacaklar. Hayırlı olsun. Ofisimizin arpa alım fiyatı ise ton başına 5 bin 500 lira alım ve 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlenmiştir.

 

 

Prim ödemesinden ürününü Toprak Mahsulleri Ofisimize veren çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticilerimiz yararlanabilecektir. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alım rakamları, diğer kamu kurum ve kuruluşları için de referans olacak, farklı fiyat uygulamalarına gidilmeyecektir. Üreticilerimiz Toprak Mahsulleri Ofisi, hububat alım primine ilave olarak Tarım ve Orman Bakanlığımızca ödenecek olan mazot, gübre, sertifikalı tohum ve fark ödemesi desteklerini almaya devam edecektir. Destek bizden, gayret sizden, bereketi de Allah’tan diyerek, yeni hasat döneminin ve açıkladığımız alım fiyatlarının çiftçilerimize, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

 

3600 ek gösterge hazırlıkları

 

 

Uzunca bir süredir, çalışan ve emekli memurlarla ilgili 3600 ek gösterge hazırlığı yürüttüklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, nihayet bu çalışmayı tamamladıklarını ve Meclisin takdirine sunma safhasına getirdiklerini bildirdi. Kuruluşundan bugüne AK Parti'nin çatısı altında emek veren herkesi şükranla yâd eden, ebedi âleme irtihal edenlere Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hâlen parti kademelerinde görev üstlenenlere başarılar temenni etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

 

 

"Unutmayın sizler bu ülkede siyaseti merkezi ve çevresiyle yeniden inşa etmiş, demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla 20 yılda asırlık işler yapmış, milletin iradesinin üstünde irade olmayacağını darbecilere göstermiş, tarihimizin en köklü yönetim reformunu gerçekleştirmiş, yedi düvel bir araya gelse de diz çöktürememiş bir partinin mensuplarısınız, bir kadronun parçasısınız. Bu ekip için 2023 seçimleri elbette yeni bir sınamadır, ama daha önce 15 tanesini zaferle neticelendirdiğimiz bir sınamadır. Her birinize, 2023'e kadar üzerinize düşenleri hakkıyla yaparak, partimizi bir kez daha sandıktan birinci çıkartacağınıza tüm kalbimle güveniyorum. İstişare ve Değerlendirme Toplantımızın 30'uncusunun bu doğrultuda yeni bir seferberliğin ilk adımı olmasını diliyorum.”

 

 

“Çok verimli ve faydalı bir çalışmayı daha geride bıraktık”

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Av. Yılmaz Tunç, kampa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili olarak katıldığı ilk kamp programına ilişkin değerlendirmesinde Tunç, “30. İstişare ve Değerlendirme Toplantılarımızı yoğun bir gündemle gerçekleştirdik. Gündemimiz; ekonomi, güvenlik, dış politika, teşkilat ve TBMM Yasama çalışmalarımız, istişare, AK Parti’nin en bariz geleneği 20 yıldır milletten aldığı güçle ülkemizi yöneten AK Kadroların en önemli özelliği birlik-bütünlüğü. Dünyanın en tecrübeli, en cesur, en kararlı, en çalışkan liderine sahip olmamız en büyük şansımız. Ekonomi, güvenlik, dış politika konularını masaya yatırdığımız programlarımızın ardından tarım ve enerji ve genel değerlendirme oturumları ile toplantılarımız devam etti. AK Parti 30. İstişare-Değerlendirme Toplantımızı tamamlayarak milletimiz ve ülkemiz için çok verimli ve faydalı bir çalışmayı daha geride bıraktık. Bu millet AK Parti’yi çeyrek asra yakın iktidarda tutuyorsa, istişare kültürünü terk etmediği, milletinin sesine kulak verdiği içindir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan  AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantımızın kapanış konuşmalarında çalışan ve emekli memurlarımıza meslek ayrımı yapmadan 3600 ek gösterge müjdesi ile çiftçilerimize buğday alım fiyatı müjdesi verdi” dedi.

 

ETİKETLER : Yılmaz Tunç Recep Tayyip Erdoğan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›