Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı bir mesaj yayımlayarak Bartın halkının Mevlid Kandili'ni kutladı.
Bu haber 2018-11-19 15:19:16 eklenmiş ve 318 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Vali Güner, Mevlid Kandili’ni tebrik etti

Bartın Valisi Sinan Güner, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Güner, mesajında “Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) 'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümünde Bartınlı hemşerilerimin, aziz milletimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

Tunç’tan Mevlid Kandili mesajı

 AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Tunç mesajında; “Bu mübarek gece vesilesiyle Peygamber Efendimizi daha yakından tanımanın ve çocuklarımızı O’nun sevgisi ile yetiştirmenin gayreti içerisinde olmak temennisiyle, Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini diliyorum.” dedi.

Milletvekili Tunç’un Mevlid Kandili mesajı şöyle;

“Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya gelişinin yıldönümü olan Mevlid Kandilini bir kez daha idrak ediyoruz. Milletimiz ve bütün İslam alemi her yıl yeni bir heyecanla Peygamberimize duyulan engin ve içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak düşüncesiyle O’nun dünyaya gelişini Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır. Mevlid Kandili, Peygamberimizin bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır.  Peygamberimiz(sav)’in örnek hayatını ve ahlakını rehber edinerek, Kur’an’la ve Peygamberimiz’in Sünneti ile buluşma zamanıdır. Bu mübarek gece vesilesiyle Peygamber Efendimizi daha yakından tanımanın ve çocuklarımızı O’nun sevgisi ile yetiştirmenin gayreti içerisinde olmak temennisiyle, Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini diliyor, Bartınlı hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın, ve İslâm âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyorum.”

 

 

Akın: “Hayırlara vesile olsun”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bartın halkının ve tüm İslam aleminin kandilini kutlayan Başkan Akın, mesajında, “Bugün; rahmet elçisi, iki cihan güneşi, ahlak ve iman kalesi Efendimiz Hz. Muhammed’in yeryüzünü şereflendirişini idrak ediyoruz.  Mevlid-i Nebi’nin tertemiz manevi havasını derinlerimize çekiyor, ruhumuza nakşediyor ve kalbimizle buluşturuyoruz. Manevi duyguların yoğun şekilde yaşandığı bu mübarek günde ve her zaman sevgi, hoşgörü ve dayanışmanın hep yüreklerde kalmasını arzu ediyor, aynı zamanda toplumsal huzurun, birlik ve beraberliğin tesisini de sağlayan tüm kandil gecelerinin İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Siz değerli  hemşerilerimin Mevlid Kandili’ni  yürekten tebrik ediyor her daim sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

Kalaycı, Mevlid Kandili mesajı yayınladı

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı. Kalaycı, bu gecenin hazreti Muhammed'in dünyaya gelişinin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, “Mevlit Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Milletimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin Hak katında makbul olmasını temenni ediyorum. Rabbimden, bu mübarek gece vesilesiyle, İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, dayanışmasını güçlendirmesini; tüm insanlığın yürek acılarını ve gözyaşlarını dindirmesini niyaz ediyorum.” dedi.

 

 

 

Arabacı: “Mevlid Kandilini kutluyorum”

 

Anadolu Diyanet-Sen Genel Başkanı Mustafa Arabacı, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Arabacı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) doğumunun 1447. yıl dönümünü heyecanla idrak ediyor olmanın sevinci içindeyiz. Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi, âlemlerin sultanı Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) efendimiz dünyaya geldi. Efendimizin teşrifiyle insanlık yeniden hayat buldu, asr-ı saadet yaşandı. Bu Mevlid Kandilinin de Hz. Peygamberimizin ismiyle, ahlakıyla, yaşayışıyla tekrar dünyamızı aydınlatmasını, yaşayışımızın asr-ı saadet olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu yıl kutlayacağımız Mevlid Kandilinin İslam âleminin kurtuluşuna, kardeşliğine, birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızca bu hafta Mevlid-i Nebi Haftası ilan edilerek konusu da ‘Peygamber Efendimiz ve Gençlik’ olarak belirlendi. Yüce Rabbim, İslam gençliğine Hz. Peygamber Efendimizin hayatını, yaşayışını ve ahlakını örnek aldığı biçimde yaşamlarını devam ettirebilmeyi nasip eylemesi temennisiyle, Alem-i İslam’ın Mevlid-i Nebi Haftası’nı ve Mevlid Kandilini kutluyorum.”

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Mevlid Kandili Kandil mesajları
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›