Müsilaj değil, polen çıktı!

Bartın'ın Amasra ilçesinin Çakraz tatil beldesinde deniz yüzeyinde kirliliğin korkulduğu gibi müsilaj değil, mevsimsel olarak ağaçların yaydığı polenlerin birikmesinden kaynaklandığı ortaya çıktı.
Bu haber 2022-06-06 10:34:35 eklenmiş ve 65 kez görüntülenmiştir.

 

Hatırlanacağı üzere birkaç gün önce hem yerel hem de ulusal basın organlarına Çakraz sahilinden geçilen görüntüler yansımış, deniz yüzeyindeki kirlilik için “korkutan görüntü” ifadesi kullanılmıştı.

 

 

Tam da deniz sezonunun başlaması öncesinde, geçen yıl başta Marmara Denizi olmak üzere birçok sahilimizde insan, deniz ve çevre sağlığı için tehdit oluşturan müsilaj tehdidinin Karadeniz’in incisi Bartın sahillerinde görüldüğü yorumları endişe ile karşılanmıştı.

 

 

Çakraz’ın 800 metre uzunluğundaki sahilindeki kirlilik ile ilgili olarak haber verilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ise sudan numune alarak vakit kaybetmeden Gebze’de bulunan TÜBİTAK laboratuvarına göndermişti.

 

 

Çakraz’daki görüntü ve müsilaj iddialarının ardından sosyal medyada benzer görüntülerin Amasra’da da ortaya çıktığı yeklinde yorumlar dikkat çekerken, herkesin içini rahatlatan haber TÜBİTAK’tan geldi.

 

 

Edinilen bilgiye göre; gönderilen numunelerin incelenmesi neticesinde söz konusu kirliliğin ağaçların mevsimsel olarak yaydığı polenlerden kaynaklandığı rüzgarın etkisi ile denize ulaşan polenlerin belli noktalarda birikerek endişeye neden olan görüntüyü oluşturduğu belirtildi. Uzmanlar, söz konusu polenleri yutmadıktan sonra denizde yüzülmesinde insan sağlığı için en ufak bir sakınca olmadığı gibi deniz canlıları için de bir tehdit teşkil etmediğini belirttiler. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Çakraz
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›