KOSGEB sayesinde 30 kişiye iş imkanı sağlıyor! Şimdiki hedefi ise imalat!

Bartın’da parke taşı üretim tesisinde 23 yıl çalıştıktan sonra KOSGEB’in desteğiyle çevre düzenleme ve peyzaj sektöründe kendi işini kuran Sadettin Gürpınar, şimdiki hedefinin parke taşı imalatı olduğunu söyledi. KOSGEB’in destek programları sayesinde 2 yıl gibi kısa bir sürede büyüyerek 30 kişiye iş imkanı sağladıklarını belirten Gürpınar, KOSGEB sayesinde faaliyet gösterdiği sektörde Bartın’daki 2 firmadan biri konumuna geldiğinin de altını çizdi.
Bu haber 2018-11-19 15:10:10 eklenmiş ve 1007 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın’da KOSGEB desteğiyle kurulan işletme sayısı giderek artıyor. KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta, destek alan işletmeleri ziyaret ederek talep ve önerilerini dinleyerek saha çalışması yapıyor.

Bartın’da 2 yıl önce kurulan Gür-Par Çevre Düzenleme ve Peyzaj sahibi Sadettin Gürpınar’ı ziyaret eden KOSGEB Bartın İl Müdürü Abdurrahman Usta, “Bartın’da KOSGEB desteğiyle kurulan 300’ün üzerinde işletmemiz var. Birçoğu da şuan halen daha faaliyetlerine devam ediyor. Bunların ciddi bir kısmında da 10’un üzerinde personel çalıştıran firmalar var. Özellikle ekonomik olarak herkesin problem yaşadığımız bir ortamda girişimcilerimizin, yatırımcılarımızın faaliyetlerine devam etmeleri büyük önem arz ediyor. Ekonomide en büyük sıkıntı domino etkisidir, eğer herkes kendini geri çekerse yatırımlarından, girişimlerinden vazgeçerse kriz daha da derinleşir. O yüzden ekonomide bu durumları aşmak için biz desteklerimize devam edeceğiz, işletmelerimiz yatırımlarına devam edecek, girişimcilerimiz girişimlerine devam edecek. Sonuna kadar da ayakta kalmak için mücadele edeceğiz. Bu anlamda da inşallah en kötüsü geride kaldı diye düşünüyorum. 2019’dan itibaren inşallah toparlanma sürecine gireceğiz.” dedi.

 

“Çalıştığım firma kapanınca sektörü biz doldurduk”

 

KOSGEB ile cesaretlenerek 23 yıl çalıştığı sektörde kendi işini kurduğunu ve şuada 30 kişiye iş imkanı sağladığını dile getiren Gürpınar da işletmesinin 2 yıllık sürecini değerlendirerek “Bartın’da 2 yıldır hizmet veriyoruz. Bu sektörde 23 yıllık biz iş tecrübemiz var. 2016 yılında firmamızı kurduk. İlk etapta 10 kişiyle çalışmaya başladık. Piyasaya açıldıktan sonra da personel sayımızı 30’a çıkardık. Kamu kuruluşları, belediyeler, İl Özel İdaresi, mütaahhitler, şahıs binalarına çevre düzenleme, bakım, onarım, peyzaj, alt yapı, dış duvar işleri olmak üzere çevreyle alakalı dizayn işlerini Peyzaj Mimarımızla birlikte tasarlayıp uygulamalı bir şekilde yapıyoruz. Bu işe ilk adımımızı KOSGEB sayesinde attık. Hem maddi anlamda hem de manevi anlamda tam cesaretimiz yoktu. Ben bu sektörde 22 yıl boyunca işçlik yaptım. Çalıştığımız firma kapanınca biz de bu sektörü kendimiz dolduralım istedik. Yanımda çalışan arkadaşlarımız benim işçilikten gelen arkadaşlarım, onlarla birlikte bir ekip kurdum ve bu işi birlikte yürütüyoruz. Biz firmamızı kurmaya karar verdiğimizde 2 bin liraya bile ihtiyacımız vardı. KOSGEB’in 2 bin liralık desteğiyle ilk olarak vergi işlemlerini, yazışma işlemlerimizi yaptık. 18 bin lira makina, teçhizat desteğiyle de araç gereçlerimizi aldık. Daha sonra da 30 bin lira civarında da personel desteği aldık. Bütün bunların yanı sıra nitelikli eleman desteğinden faydalanıyoruz. Firmamızda bulunan ve bu işin can damarı olan Peyzaj Mimarımızı da 36 aylık nitelikli eleman desteğinden faydalanarak aldık. Bu da yeni işe atılanlar, bizim gibi sektörde yeni olanlar için gerçtekten büyük bir destek.” diye konuştu.

 

“KOSGEB, en büyük destekçimiz”

 

Yola çıkacak olan yeni girişimcilere de tavsiyelerde bulunan Gürpınar, “Yeni girişimcilerin KOSGEB’i bir para kaynağı olarak görmemeleri gerekiyor. İlk olak kendi cesaretleri, kendi birikimleri ve kendi güçleriyle yol haritalarını çizdikten sonra yanlarında büyük bir destekçi olarak KOSGEB’i düşünmeleri gerekiyor. Eğer sadece KOSGEB’e dayalı, KOSGEB benim destekçim, o olmazsa ben bu işi başaramam diye düşünmesinler.” dedi.

 

“Bu kadar büyüyebileceğimi düşünmedim”

 

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin daha 5’inci gününde kuracağı iş için ofisini tuttuğunu ifade eden Gürpınar, KOSGEB sayesinde faaliyet gösterdiği sektörde Bartın’daki 2 firmadan biri konumuna geldiğinin de altını çizerek şunları söyledi:

“KOSGEB’in Girişimcilik Eğitimi’yle biraz daha cesaretlendim ve ufkum da genişledi. Eğitiminin 5. gününde kurstan çıktıktan sonra bu iş için ofisimi tuttum. Bir yandan eğitimlere devam ederken bir yandan da maaliyet hesaplaması yapıyordum. Kursun 9’uncu günü belgemi aldıktan sonra da hemen işimi kurdum. Ama 2 yıl içerisinde bu kadar büyüyebileceğimi de düşünmemiştim. İlk başta 3 kişiyle çalışır, biraz daha büyüyerek 6 kişi oluruz, bir şekilde kendi masraflarımızı çıkarırız, daha önce çalıştığım firmadan aldığım parayı kazanayım diye düşünüyordum. Ama beklediğimin çok üzerinde bir yere ulaştık. Biz bu işe girdiğimizden itibaren kurumsallığa çok önem verdik. Nitelikli elemanlarımız sayesinde de yapacağımızı işi daha başlamadan nasıl yapacağını ofisimizde müşterilerimize anlatıyoruz ve sunum yapıyoruz.” diye konuştu.

 

“Hedefim imalat yapmak”

 

Geleceğe yönelik planlamalarından da bahseden Gürpınar, asıl hedefinin parke imalatı yapmak olduğunu dile getirerek “Ben aslında parke imalatını yapmak istiyorum. Seçeneği ve ürün yelpazesi bol olan, çevre düzenlemesi ve peyzajın elemanları olan parke taşını üretip sahaya sürdükten sonra işçiliğini de yaparak başından sonuna kadar işi yapmak istiyorum. Zaten kendim bu işin imalatında çalıştım, makinası hakkında da yeterli bilgilerim ve deneyimim var. Yani asıl hedefimiz inşallah 3 yıl içerisinde kendi parke imalat tesisini kurmak.” ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER : Bartın KOSGEB Abdurrahman Usta Gür-Par Çevre Düzenleme ve Peyzaj
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›