22. Kitap Fuarı yarın kapılarını açıyor!

Bartın Belediyesi’nce bu yıl 22. kez gerçekleştirilecek olan Bartın Belediyesi Kitap Fuarı, yarın kapılarını açıyor. Bartın Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde 7 gün boyunca açık kalacak olan fuara, 15 yayın evi, 20 yazar, gazeteci ve bilim adamları katılacak.
Bu haber 2018-11-19 15:06:07 eklenmiş ve 325 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

Bartın Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Kitap Fuarı bu sene 22. kez kapılarını açıyor. 1997 yılından bugüne aralıksız olarak devam eden Bartın Belediyesi 22. Kitap Fuarı’na, 15 yayın evi, 20 yazar, gazeteci ve bilim adamları katılacak. Söyleşi ve imza günü etkinliklerinin yanı sıra Workshop’un da yer alacağı fuar programı dolu dolu geçecek. Birbirinden farklı yayınevlerinin satışa sunduğu ve fuara özel uygun fiyatlar belirlediği stantları gezmek isteyen okurlar için Fuar, açılış gününden itibaren 10.00 ile 21.00 saatleri arasında açık kalacak.

 

Tüm kitapseverleri fuara davet eden Belediye Başkanı Cemal Akın, “22 yıldır aralıksız devam eden ve bu yıl 22.’sini gerçekleştirdiğimiz kitap fuarımız, diğer illerde nadir görülen bir etkinliktir. Bu kitap fuarımızı bundan sonraki yıllarda da devam ettireceğiz. Etkinlik kapsamında 20 yazar, şair ve bilim adamı ile 15 yayınevi kuruluşumuzu Bartın’da yaşayan okurlarla buluşturuyoruz. Bilen insanının üstün olduğu bir zamandayız. Bilmek güçlü olmak demektir. Bilmenin yolu da okumadan geçmektedir. 7 gün açık kalacak olan fuarımıza okurlarımızı bekliyoruz.” dedi.

 

Açılışta ödüller sahiplerini bulacak

 

20 Kasım Salı günü saat 18.30’da Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenecek olan açılış töreni ve kokteylle kapılarını açacak olan 22. Bartın Belediyesi Kitap Fuarı, etkinlik kapsamında düzenlenen 21. Hasan Bayri Şiir Yarışması Ödül Töreni ile devam edecek. 121 kişinin 262 şiirle katıldığı yarışmada Kocaeli’den  Çağın Özbilgi 376 puan alan “İsyankar Ayaz ve Çöl Susuşları” isimli şiiriyle birinci oldu. İkincilik ödülünü 348 puanla Alanya/Antalya’dan Murat Yazıcı “Son Uçsuz” isimli şiiriyle kazanırken, 344 puanla İzmir’den Gülçin Sahilli “Şatafatlı Güller Dükkanı” isimli şiiriyle üçüncülük ödülünü, 340 puanla İstanbul’dan Süleyman Emre Özcan “Kül” isimli şiiriyle mansiyon ödülünü kazandı. Yarışmada derece alanların ödülleri açılış töreni kapsamında verilecek. 2018 yılında İl Halk Kütüphanesi’nde en çok kitap okuyanlara ödül takdimlerinin de yapılacağı gecede, yayınevlerinin stantları gezilerek kitaplar incelenecek. Fuara katılan davetliler, yine etkinlik kapsamında Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Murat Sarı tarafından hazırlanan Karikatür Sergisini gezecek.

 

Onur ödülleri verilecek

 

Bartın Belediyesi 22. Kitap Fuarı Etkinlikleri kapsamında, kendi branşlarında yaptıkları çalışmalarda tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan, başarı gösteren isimlere onur ödülü verilecek. Bu kapsamda ödül alan Bartın Belediyesi Sanat Atölyesi Eğitmeni İbrahim Boz ile Dünya Gazetesi Yazarı Faruk Şüyün’e açılış programı kapsamında ödülleri verilecek.

 

Faruk Şüyün Kimdir?

 

Gazeteciliğe 1976 yılında başladı. 1977-1979 tarihleri arasında Dünya Gazetesi kültür-sanat sayfasında çalıştı. 1980 yılından başlayarak Hürriyet Gösteri’de, Varlık‘ta; ayrıca, ansiklopedi yayıncılığı yapan kuruluşlarda editörlük, madde yazarlığı, redaktörlük gibi görevlerde bulundu. Birçok yayınevinde editörlük görevi üstlendi, diziler hazırladı, Varlık Yıllıkları’nı gerçekleştirdi. Toros Yayınları’nda Yaşar Kemal’in Bütün Kitapları’nı yayına hazırladı. İstanbul Yeni Asır’ın sanat sayfasında, Günaydın ve Sabah gruplarının birçok gazetesinde görev aldı, Sorumlu Müdürlük yaptı. Güneş Gazetesi’nin sanat sayfası editörlüğünü yürüttü. Çeşitli televizyon kanallarında edebiyat programları, ayrıca çeşitli kurumlara festivaller, sanat geceleri düzenledi. Dünya Gazetesi’nde 30 yıldır çalışıyor ve her Cuma “Odak”, her Pazartesi “Ehlikeyf” başlıklı yazılar kaleme alıyor. 28 yaşındaki Dünya Kitap Dergisi’nin yayın yönetmeni. Beşiktaş Belediyesi için 13 yıl “Ustalara Saygı” toplantıları düzenledi.

 

İbrahim Boz’un elinden sanat akıyor

 

Ebru Camaltı Kaligrafi ve Tesbih Sanatçısı 25.12.1953 yılında doğdu. Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu mezunu (lisans). Bartın’da yaşıyor. 28 Yıl Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen ve idareci olarak çalıştı. 2005 yılında Milli Eğitim Bakanlığından emekli oldu. 2000 yılından bu yana ebru sanatı ile 2005 yılından bu yana da cam altı sanatı 2014 ten beri kaligrafi ve tesbih sanatı ile uğraşmaktadır . 2000 ve 2008 yılları arasında değişik atölyelerde ve ebru sanatçısı Tülay Taslacıoğlu’nun özel atölyesinde Ebru çalışması yaptı. Fuat Başar ve Tülay Taslacıoğlu’ndan  icazetli ebru sanatçısıdır. 2008 yılında ilk kişisel ebru sergisini Bartın’da (Toprak Su ve Ateşten Sanata ) adı altında açtı. 2008 yılından bu yana Ebru sanatını Bartın Belediyesi, Çaycuma Belediyesi, Devrek Belediyesi ve Safranbolu Belediyesi Atölyelerinde Ebru çalışmaları yapmakta ve bu sanatı öğretmektedir. Camaltı sanatını 2005 yılında eski bir camaltı eserinin restorasyonu ile başladı. 2010-2013 yılları arası eski camaltı eserlerinden kopya çalışması yaptı. 2013’den itibaren Osmanlı padişah kaftanları ve tuğraları camaltı çalışmaları yapmaya başladı (Türkiye ve Tüm dünyadaki Camaltı Padişah kaftan ve tuğra çalışmaları kendisine ve öğrencilerine aittir). Bartın Belediyesi , Safranbolu Belediyesi  ve İstanbul Caferağa Medresesi camaltı sanatçısıdır. 2014’den beri Bartın ve Safranbolu Belediyelerinde camaltı kursları veriyor. 27 Mayıs 2014 yılında Haliç Kongre Merkezinde 3. İstanbul Uluslar arası  Dünya Su Formunda  kişisel ebru ve camaltı sergisi açmıştır. 19.09.2014 yılında uluslararası belgesel film fetivalinde Unesco davetlisi olarak Türkiye’nin geleneksel sanatlardaki  en önemli  altı sanatçısı ile birlikte ustaya saygı sergisine davet edilmiş ve katılmıştır. Romanya, Bükreş Açık Hava Müzesinde ve Ankara Altındağ Altınköy Açık Hava Müzesi’nde sergi açıp canlı performans çalışmaları yaptı. 80’in üzerinde kişisel ve karma sergiye ve uluslar arası bir çok sanat faaliyetine katıldı. Almanya, Romanya, Fransa  gibi bir çok ülkede ebru sanatının tanıtımında bulundu. Çok sayıda Radyo ve TV programlarına katılan yerli ve yabancı dergi ve gazetelerde röportajları bulunan İbrahim Boz’un eserleri yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarda bulunmaktadır. Türkiye ve dünyadaki tüm camaltı koleksiyonlarında camaltı padişah kaftan ve tuğra çalışmaları kendisine aittir.

 

Yine Aşk… Yine Aşk Üzerine…”

 

Bartın Belediyesi 22. Kitap Fuarı’nın ikinci gününde 4 farklı söyleşi gerçekleştirilecek. Belediye Cep Sinemasında Dr. Öğr. Üyesi Ulvi Erhan Erol tarafından “Türk Bahçeleri’ ile ‘Yaşayan Dostluk ve Cennet Bahçeleri” konulu söyleşisi saat 14.00’de gerçekleştirilecek. Saat 15.00’de Belediye Cep Sineması’nda İbrahim Kuş tarafından “İslam Geometrisinin Türk Medeniyetindeki Yansımaları” konulu günün ikinci söyleşisi gerçekleştirilecek. Saat 17.00’de Şair Cem Seyhun Ünbay tarafından “Yine Aşk… Yine Aşk Üzerine…” konulu söyleşi gerçekleştirilecek. Günün son programı ise Yazar Faruk Şöyün tarafından saat 19.00’da “Edebiyat ve Lezzet” konulu söyleşi ve imza günü gerçekleştirilecek.

 

Panel ve söyleşilerle geçecek

 

Bartın Belediyesi 22. Kitap Fuarı’nın üçüncü gününde Belediye Cep Sineması’nda iki etkinlik gerçekleştirilecek. Bunlardan ilki, saat 17.30’da Araştırma Görevlisi Mükerrem Kürüm,  Araştırma Görevlisi Yasemin Bora, Dr. Öğretim Görevlisi Handan Bilici Altunkayalıer ve Doç. Dr. Fatma Bağdatlı Çam tarafından “Antik Çağdan Günümüze Bartın’ın Kültür Varlıkları: Bartın Arkeolojisi” konulu panel gerçekleştirilecek. Panelin hemen ardından saat 20.00’de Hasan Yiğit tarafından “Milli Mücadele ve İstiklal Marşı” konulu söyleşi ve imza günü gerçekleştirilecek.

 

Kaligrafi çalışması yapılacak

 

Bartın Belediyesi 22. Kitap Fuarı etkinliklerinin dördüncü gününde saat 11.00’de fuar alanında ayrılan bir bölümde İbrahim Kuş tarafından hazırlanan Kaligrafi Sanatı (güzel yazı) ile ilgili atölye çalışması yapılacak. Aynı günün akşamında saat 19.00’da Prof. Dr. Mustafa Yıldırım tarafından “Türk Dünyasında Büyük Tehlike Kültürsüz İslam” konulu söyleşi gerçekleştirilecek.

 

Beşinci gün programı dolu dolu

 

Bartın Belediyesi 22. Kitap Fuarı etkinlikleri beşinci gününde söyleşilerle devam edecek. Belediye Cep Sineması’nda saat 13.00’de Hamide Yeşilyurt ve Fulya Ölmez tarafından “Yazar Olmak” konulu söyleşi ve imza günü gerçekleştirilecek. Günün ikinci programı Belediye Cep Sinemasında saat 16.00’da Koray Yersüren tarafından “Okur Yazarlık Serüveni” konulu söyleşi ve imza günü gerçekleştirilecek. Günün son programı ise yine Belediye Cep Sineması’nda Sinan Yağmur tarafından saat 18.30’da “Gönül Diliyle Halden Anlamak” konulu söyleşi ve imza günü gerçekleştirilecek.

 

Bilim Atölyesi çalışmaları gezilecek

 

Bartın Belediyesi 22. Kitap Fuarı etkinliklerinin altıncı gününde Bartın Bilim Eğitim Derneği üyeleri tarafından hazırlanan Bilim Atölyesi çalışmaları gezilecek. Saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında fuar alanında gerçekleştirilecek olan etkinlikte birbirinden farklı çalışmalar yer alacak. Günün diğer programları ise Belediye Cep Sinemasında saat 14.00’de Mehmet Arslan tarafından “Unutma! Mükemmelsin” konulu söyleşi ve imza günü etkinliği gerçekleştirilecek. Saat 18.30’daki programda Mustafa Şahin ve Semih Öztürk tarafından “Mevsimler, Edebiyat ve Taşra” konulu söyleşi ve imza günü etkinliği gerçekleştirilecek.

 

“Roman ve Yazar İlişkisi” konuşulacak

 

Bartın Belediyesi 22. Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında 26 Kasım Pazartesi günü saat 19.00’da Raşit Aker tarafından “Roman ve Yazar İlişkisi” konulu söyleşi ve imza günü etkinliği gerçekleştirilecek.

 

Kapanışı Talha Uğurluel yapacak

 

Kitap Fuarı’nın son günü olan 27 Kasım Salı günü ise Talha Uğurluel tarafından Belediye Cep Sineması’nda, saat 18.00’de “Dinlerin Başkenti Kudüs” konulu söyleşi ve imza günü etkinliği gerçekleştirilecek.

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Belediyesi Kitap Fuarı
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›