Amasra’da sanayinin geleceği konuşuldu

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından "Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği" toplantısı yapıldı.
Bu haber 2018-11-17 15:03:13 eklenmiş ve 206 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Amasra’da düzenlenen toplantıya Bartın Valisi Sinan Güner, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Müdürleri, Sanayici ve İş İnsanları, Mesleki Kuruluş Temsilcileri, BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Elif Acar yaptı. Toplantıya ilişkin olarak Bartın Valiliği’nden yapılan açıklamada, 2019-2021 yıllarını kapsayan “Yeni Ekonomi Programı” ile ülkemizde kısa vadede finansal istikrarın yeniden tesis edilmesinin, ekonomide dengelenmenin ve bütçe disiplininin sağlanmasının, orta vadede ise sürdürülebilir büyüme ve adaletli paylaşıma yönelik değişimin gerçekleştirilmesinin amaçlandığı bildirilirken şöyle denildi:

“Bu doğrultuda gerçekleştirilen toplantı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın talimatıyla yerel ve merkezi düzey arasında bilgi ve görüş alışverişinin sürekli biçimde sağlanması gerektiği belirtilerek BAKKA Kasım ayı Yönetim Kurulu’nun özel bir gündem maddesiyle finansmana erişim, beşeri sermaye, kurumsal yapılanma, fiziki altyapı, ulusal ve uluslararası pazara erişim ve tutunma, üretim maliyetleri, devlet destekleri, kalite ve markalaşma, profesyonel danışmanlık gereksinimi, mevzuata dair sorunlar ve ekonomik belirsizlik temelinde belirlenen 11 ana başlıkta paydaşların katılımıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.”

Toplantı Vali Güner ve paydaşların belirlenen içerik ve gündem çerçevesinde sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin  görüş ve önerilerinin paylaşılmasının ardından toplantı toplu fotoğraf çekimi  ile tamamlandı.


ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği BAKKA
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›