Bartın’daki öğrencilere Avrupa bileti: ERASMUS+

Hem “okul eğitimi” alanında hem de “mesleki eğitim” alanında Avrupa Komisyonu’na yaptığı akreditasyon başvurusu kabul edilen Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 5 yıl boyunca Erasmus+ projelerinde hibe ve hareketlilik başvurusu yapmaya hak kazandı. Erasmus+ Programı Okul Eğitimi” projesinde konsorsiyuma seçilen 17 okul ile hareketlilikler Avusturya- Viyana şehrine öğrencilerin grup hareketliliği, öğretmenlerin kurs eğitimi ve iş başı gözlemi olarak 3 ayaklı planlandı.
Bu haber 2022-05-30 10:58:11 eklenmiş ve 295 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 5 yıl için hak kazandı!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

  

 

Erasmus akreditasyonu, büyük ölçekli kurumların Erasmus+ Programının Ana Eylem 1 altındaki öğrenme hareketliliği faaliyetine katılım imkânı sunuyor. 

 

 

Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hem “Okul Eğitimi” alanında hem de “Mesleki Eğitim” alanında Avrupa Komisyonu’na yaptığı akreditasyon başvurusu kabul edildi.

 

 

Böylece 5 yıl boyunca Erasmus+ projelerinde hibe ve hareketlilik başvurusu yapmaya hak kazanıldı.

 

 

Akreditasyona dahil edilecek okulların belirlenmesi amacıyla da bir komisyon kurulurken konsorsiyum üye seçim kriterleri ve değerlendirme formu ile başvurular alındıktan sonra konsorsiyum (ortak) üyesi okullar seçildi.

 

 

Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen ve 81 bin 960 Euro hibe almaya hak kazanılan “2021-1-TR01-KA121-SCH-000008260 numaralı Erasmus+ Programı Okul Eğitimi” projesinde konsorsiyuma seçilen 17 okul ile hareketlilikler Avusturya- Viyana şehrine öğrencilerin grup hareketliliği, öğretmenlerin kurs eğitimi ve iş başı gözlemi olarak 3 ayaklı planlandı.  

 

 

Hareketliliklerin yapılacağı kurs ve eğitim yerleri, katılımcıların kalacakları otelleri denetlemek ve kurum ile yapılan sözleşmeyi imzalamak amacıyla Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, Erasmus+ Proje koordinatörü ve konsorsiyuma dâhil olan bir okul müdürü ile geçtiğimiz Nisan ayında Viyana şehrine hazırlık ziyareti gerçekleştirdi.

 

 

17- 23 Mayıs tarihleri arasında ‘Blended  (Harmanlanmış ) Öğrenme Kursu’ ile ‘Dijital Eğitimde Yaratıcı Düşünme Kursu’ için 20 öğretmen ve ‘Teknoloji ve Alışkanlıklar ile Yaratıcı Düşünme Becerileri Arasındaki İlişkiyi Anlatan Öğrenciler Arası Sunum Çalışması’ için 10 öğrenci ve 2 refakatçi okul yöneticisi hareketlilik gerçekleştirdi.

 

 

25-31 Mayıs tarihleri arasında ‘Yaratıcı Düşünmeyi Teşvik Eden Dijital Öğrenme Materyallerinin Öğretimde Uygulama Örneklerinin İncelenmesi’ ve ‘Dijital Sınıfta Kişiselleştirilmiş Bir Öğrenim Ortamı Yaratmak’ başlıkları altında 24 öğretmen iş başı gözlem hareketliliğini gerçekleştirecek.

 

 

Bu hareketliliklere katımlı seçimleri katılımcı seçim formları aracılığıyla okul müdürlükleri tarafından şeffaf bir şekilde yapıldı. Bu formdaki kriterler arasında olan yabancı dil yeterliliği, akademik kariyer diplomaları, e-twinning proje katılım belgeleri, TÜBİTAK projeleri katılım belgesi, ödül ve başarı belgeleri gibi birçok kriterin belgelenmesi şart koşuldu.

 

 

Okul eğitimi Programı için 17, Mesleki Eğitim Programı için 13 okul

 

 

Komisyon tarafından grup öğrenci hareketliliğine katılacak olanların 11. sınıf öğrencilerinden seçilmiş olmasına karar verildi. Bu yeterlilikleri sağlayan öğretmenler, okul müdürlükleri tarafından onaylanıp İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sunuldu.

 

 

Katılımcı öğretmenler için de sendika ayrımı yapılmadı. Edinilen bilgilere göre; öğrenci grup hareketliliğine refakat eden idareci, öğretmen kurs ve işbaşı gözlem hareketliliğine katılan idareci ve öğretmenlerin sendikaları da; 18 Türk Eğitim Sen, 17 Eğitim Bir Sen, 4 Eğitim-İş, 2 Eğitim Sen, 5 Sendikasız  şeklinde oldu.

 

 

Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hak kazanılan akreditasyonlar temelinde, 2022-2023 dönemi Erasmus+ Okul Eğitimi ve Meslekli Eğitim projeleri için okullardan başvurular alınırken onaylandıktan sonra Avrupa Komisyonuna proje başvurusu yapıldı.

 

 

Erasmus+ Okul eğitimi Programı için toplam 17, Mesleki Eğitim Programı için ise toplam 13 okul başvuru yaparak konsorsiyuma dâhil edildi. Bu projeler için hibe tahsis edildikten sonra hareketlilik planlamalarına başlanacak.

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›