Bartın, Mevlid-i Nebi Haftası’na hazır

Umre kayıtlarının devam ettiğini halen daha devam ettiğini hatıtlatarak Diyanet İşleri Başkanlığınca 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında ilimizde yapılacak olan programların da belirlendiğini söyleyen İl Müftüsü Mahmut Gündüz, bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası’nın temasının "Peygamberimiz ve Gençlik” olduğunu kaydetti.
Bu haber 2018-11-16 15:00:25 eklenmiş ve 269 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, bir basın toplantısı düzenleyerek Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yapılacak olan  2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası hakkında bilgi verdi. Toplantıya İl Müftü Yardımcısı Hulusi Güner, Personel-İdari Mali İşler Şube Müdürü Necmi Açıkgöz,  Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Mahmut Semiz, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Bayram Oyan da katıldı.  

 

Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında kentte yapılacak olan programların belirlendiğini ifade eden Gündüz, bu yılki temanın ise “Peygamberimiz ve Gençlik” olduğunu söyledi. Toplantıda ayrıca Umre kayıtlarının devam ettiğini belirten Gündüz, Umre yapmak isteyenleri İl Müftülüğüne davet etti. Gündüz, Bartın Belediyesi tarafından açılacak olan kitap fuarında stant kuracaklarını da dile getirerek tüm vatandaşları standa davet etti.

 

Kutlu Doğum Haftası Mevlid-i Nebi Haftası olarak anılacak

 

Müftülük olarak çok yoğun bir hafta girdiklerine dikkat çeken Gündüz, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çok yoğun bir haftaya giriyoruz. Önümüzdeki hafta yakın bir zamana kadar Peygamber Efendimizin doğduğu, alemleri ve dünyamızı şereflendirdiği günün de içinde yer aldı hafta Kutlu Doğum Haftası olarak anılırdı. Türkiye’de büyük ses getiren ve yoğun katılımla gerçekleşen bir dizi etkinlikler yapılırdı. Ancak bu yıl itibariyle bu önemli hafta Mevlid-i Nebi Haftası olarak anılacak. 17 Kasım Cumartesi günü itibariyle haftamız başlayacak. İnşallah Efendimizin şanına ve rahmetine yakışır programlar yapacağız. Hafta vesileyle eski bir hocamız ilimize gelecek. 19 Kasım Pazartesi günü akşamı tüm camilerimizde Mevlid okunacak. Şadırvan Camimizde de bu hocamız vaaz verecek. 20 Kasım Salı günü misafir hocamızın konuşmacı olarak katılacağı konferans gerçekleştireceğiz. Salı günü saat 14.00’da Kültür Merkezi’nde yapacağımız konferansa tüm halkımızı davet ediyorum.

 

“Peygamberimiz ve Gençlik” teması işlenecek

 

‘Peygamberimiz ve Gençlik’ temasında tüm etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Tabii il merkezinde bu etkinliklerimizin yanında ilçelerimizde de etkinlikler yapılacak. Pazartesi günü Ulus ilçesinde, Salı günü il merkezinde ve Kurucaşile’de, son olarak da Çarşamba günü de Amasra ilçemizde konferans olacak.

 

Kitap Fuarı’nda stant açılacak

 

Bartın Belediyesi’nin yıllardır yaptığı kitap fuarında Bartın İl Müftülüğü yoktu. Ben burada göreve gelişimden bu yana kitap fuarında ki yerimizi alıyoruz. Diyanet Vakfı yayınlarımızla fuarda ki yerimizi alacağız. Tüm yayınlarımızı bu fuarda tanıtacağız.

 

Umre ödüllü yarışma düzenleniyor

 

Özetleyecek olursak Peygamberimizin dünyayı teşriflerinin 1447. yıldönümü nedeniyle ilimizde 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde hafta içerisinde Peygamberimiz ve Gençlik teması çerçevesinde sohbet ve vaaz programları, Camilerimizde Mevlid, Kur’an programları ve Kur’an ziyafeti, 19 Kasım 2018 tarihinde Bartın Kültür Merkezi’nde konferans, Kurumlara ziyaretler, Şehit yakınları ve Gazilere ziyaretler, Vaazlar, Okuma buluşmaları, Gençlerle buluşma programları, Huzurevi ziyaretleri, Kur’an-ı Kerim hediyesi ve kitap dağıtımı, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle üniversite öğrencilerine yönelik 17-28 yaş arası Umre ödüllü Mevlid-i Nebi Gençlik Yarışması etkinlikleri gerçekleştirilecek.”

 

Umre kayıtları devam ediyor

Son olarak da umre kayıtlarının devam ettiğini hatırlatan Gündüz, “Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile 2018-2019 yılı umre kayıtlarımız başladı. Bu kapsamda 3690 SAR (Riyal) dan başlayan ve 3 taksitte ödeme kolaylığı ile fiyatlarımız 15-20 ve 24 günlük turlarımızın yanı sıra yarıyıl tatili 11 günlük öğretmen öğrenci ve velilere özel turlarımızla birlikte Üniversite öğrencilerine yönelik özel 6 günlük ve 2280 sar(Riyal)ücreti olan turlarımızla yükseköğrenim gören gençlerimize kutsal toprakları ziyaret etme imkânı sunmaktadır. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımız umre ibadetinin edası ile ilgili gerekli tüm tedbirleri alarak vatandaşlarımıza bu hizmeti sunmaktadır. İl Müftülüğü olarak kayıtlarımız tüm turlarda devam etmekte olup, ayrıca Bartın’dan 20 günlük servisli 8.turla kutsal topraklara umre ibadeti için 31 Ocak 2018 günü gidecek gruplarımız olacaktır. Ramazan ve Şevval aylarındaki umre turları da daha sonra Başkanlığımızca planlanacak olup vatandaşlarımıza duyurulacaktır. Umre ibadetini yapmak üzere bütün turlar için vatandaşlarımıza gerekli bilgiler Hac ve Umre Büromuzca verilmektedir. Bu ulvi ibadetin edasını diyanet farkıyla icra edilmesini arzu ediyor, bu vesile ile kutsal topraklara gidecek olan tüm vatandaşlarımızın umrelerinin mebrur olmasını, salimen memleketlerine ve sevdiklerine kavuşmalarını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

 


ETİKETLER : Bartın Bartın İl Müftülüğü Mevlid'i Nebi Haftası
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›