“Kaçağa karşı omuz omuza mücadele vermeliyiz”

Bartın Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Barış Özkan, bakkal esnafının zor zamanlar geçirdiği bu günlerde bakkalın en büyük gelirlerinden biri olan sigaranın kara kutuya girmesinin bakkal esnafının sonu olacağını belirtti. Ayrıca uygulamanın sigara kaçakçılığını da arttıracağına dikkat çeken Özkan, ülke ekonomisine ciddi zararlar getireceğini vurguladı.
Bu haber 2018-11-16 14:58:26 eklenmiş ve 343 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, Meclis Sağlık Komisyonu’nda kabul edilen “Kara Paket” düzenlemesinin vatandaşı gayri meşru ürünlere yönlendireceğini, bunun da kaçakçılık sorununu artıracağına dikkat çekti.

 

Siyasi parti ve sağlıkla ilgili komisyonlara konuyla ilgili olarak dilekçeler gönderdiklerini ifade eden Özkan, “Bakkal esnafının zor zamanlar geçirmiş olduğu bu süreçte bakkalın en büyük gelirlerinden olan sigaranın kara kutuya girmesi bakkal esnafın sonu olacaktır ve sigara kaçakçılığını arttıracaktır. Ülke ekonomisine ciddi zararlar verecektir. Meclis Sağlık Komisyonu'nda kabul edilen Kara Paket düzenlemesinin vatandaşı gayri meşru ürünlere yönlendireceğini, bu da kaçakçılık sorununu artıracağından bizleri tedirgin etmektedir. Meclis Genel Kurulu'na sevk edilen tasarıda yer alan kara paket uygulamasının başta esnaf olmak üzere ülkede yaşayan her bir vatandaşı olumsuz yönde etkileyeceğini, tek tip paket nedeniyle kaçak ürünlere olan talebin artacağını düşünüyoruz. Türkiye yıllardır kaçağa karşı büyük bir mücadele yürütüyor. Sigara kaçakçılığının terör örgütlerinin en büyük gelir kaynağı olduğunu hepimiz biliyoruz. Devlet bu kaynağı kurutmak için özellikle son dönemde kararlı bir mücadele yürüttü ve ülke genelinde kaçak oranları yüzde 8'lere geriledi. Biz esnaf olarak bu gelişmeden çok memnunuz. Hem kendi adımıza ve elbette en çok da ülkemiz adına. Ancak hâlihazırda Sağlık Komisyonu'ndan geçen kara paket uygulaması, sevincimizi kursağımızda bırakmaya aday bir düzenleme. O nedenle bu düzenlemeden vazgeçilmesini istiyoruz.” dedi.

 

Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığı olarak kaçağa karşı omuz omuza bir mücadele verilmesi gerektiğini kaydeden Özkan, hükümet yetkililerinden de konuyu bu yönüyle de değerlendirmelerini istedi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan kara kutu
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›