DUBAİLİ MOBİLYA FABRİKASI İÇİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI!

Bartın’ın üretim, istihdam ve ihracatını olumlu yönde etkileyecek olan MNK Mobilya Firmasının talebiyle hazırlanan imar planını görüşmek üzere İl Genel Meclisi Olağanüstü toplandı.
Bu haber 2022-05-26 10:30:52 eklenmiş ve 210 kez görüntülenmiştir.

 

Bin 200 kişiye istihdam garantisi veren fabrika için imar planı tamam

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Yılın ilk Olağanüstü Meclis Toplantısı geçtiğimiz Salı günü saat 15:00’da  İl Genel Meclis üyeleri Ali Eyüpustaoğlu, Uğur Yılmaz, Kadir Saraç, Bekir Karabacak, Ayhan Özçelik, Atnen Aydoğan, Bahattin Kazguç ve Abdullah Kaleli’nin katılımıyla İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi.

 

 

İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin Meclis toplantıları başlıklı 6. Maddesinde ‘... İl genel meclisi başkanı, acil durumlarda lüzum görmesi halinde il genel meclisini bir yılda üç defadan fazla olmamak ve her toplantı bir birleşimi geçmemek üzere toplantıya çağırır. Olağanüstü toplantı çağrısı ve gündem en az üç gün önceden meclis üyelerine yazılı olarak duyurulur ve ayrıca mutat usullerle ilan edilir. Olağanüstü toplantılarda çağrıyı gerektiren konuların dışında hiçbir konu görüşülemez’ hükmü gereğince Mayıs ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı bir gündem maddesini görüşmek üzere toplandı.

 

 

Gündemde İlimiz Merkez İlçesine bağlı Çayır Köyü tapuda 102 ada 31 ve 34 parsel nolu taşınmazlar için hazırlanan Sanayi Alanı, Teknik Altyapı  Alanı, Tarımsal Niteliği Korunacak Alan ve Resmi Kurum Alanı amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının onaylanması talebi yer aldı.

 

 

“Konut, sanayi ve turizm alanlarında yüzlerce planlara imza attık”

 

 

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, genel görüşme öncesi Meclis Üyeleri’ne dosyayla ilgili detaylı bilgi verdi. Bartın’da İl Özel İdaresi’nin görev ve sorumluluk alanlarında İl Genel Meclis kararlarıyla konut, sanayi ve turizm alanlarında yüzlerce plana imza attıklarını belirten Dursun, şunları kaydetti:

 

 

“Yaklaşık 7 ay önce Dubai’de faaliyet gösteren MNK Mobilya firmasına ait temsilcilerin Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a ulaşarak İlimizde 2 bin kişiyi istihdam edecek bir mobilya fabrikasının kurulumuna uygun arazi talebiyle başlatılan çalışmalar kapsamında geçen süre içerisinde OSB karşısında Çayır Köyü sınırları içerisinde 215 bin 824,96  metrekare arazinin bin 200 kişiyi istihdam garantisi ile Çevre, Şehircilik  ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca geçici tahsisi yapıldı. Firmanın kendisine tahsis edilen arsaların İdaremizle koordineli olarak ilgili kurum görüşleriyle birlikte hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulamalı ve nazım imar planları İl Genel Meclisince onaylanmak üzere Meclis Başkanlığımıza ulaştırıldı.

 

 

Koruma alanları çıkarıldıktan sonra toplamda 196 bin metre karelik bir alanda 136 bin metre kare kapalı alana kurulacak tesisin ilimizdeki üretime, ihracat ve  en önemlisi de istihdama katkı sağlayacak olmasını Meclis olarak da son derece önemsiyoruz. O nedenle  zamanı da iyi kullanmak amacıyla Haziran ayı toplantılarını beklemeden Olağanüstü toplantıyla plan onayını gerçekleştireceğiz.

 

 

2005 yılında çıkarılan 5302 Sayılı İl Özel İdare Kanunu ile İl Genel Meclislerine verilen imar planlarının onaylama yetkisiyle birlikte Bartın’da İl Özel İdaremizin görev ve sorumluluk alanlarında İl Genel Meclis kararlarıyla konut, sanayi ve turizm alanlarında yüzlerce planlara imza attık.

 

 

İlimizin tarihine not düşülecek!

 

 

Bu planlar içerisinde ilin büyümesine ve gelişmesine büyük ölçüde katkı sağlayan Bartın Üniversitemizin Kutlubey Kampüs planlarının da İl Genel Meclisimizce onaylanmış olması bizler için gurur vesilesi olmuştur.

 

 

Yine 10 yıldır özellikle Güzelcehisar, Mugada, Hatipler ve Büyükkızılkum sahillerini  kontrolsüz yapılaşmalardan koruyarak turizme uygun şekilde gelişmesinin önünü açtık ve onaylanan bu planlar ilimizin tarihine de not olarak düşülecektir.

 

 

Bugün yine o tarihi planlardan  biri olan sanayi alanında ve ilin istihdamına katkı sağlayacak plana Meclis olarak imza atacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle böylesine önemli bir yatırımın ilimizde faaliyet göstermesine büyük ölçüde katkı sağlayan AK Parti Gurup Başkan Vekili Bartın Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a, Valiliğimize, İl Özel İdaremize ve plan onayında destek olan tüm Meclis Üyelerimize yürekten teşekkür ediyor, onaylanacak olan planla kurulumu başlanacak olan fabrikanın Bartın’ımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.”

 

 

İl Genel Meclis Başkanı Dursun’un konuyla ve gündemle ilgili açıklamalarının ardından komisyon raporu doğrultusunda yapılan değerlendirmelerin sonrasında imar planı değişikliği talebi oy birliği ile kabul edildi.

 

 

Başkan, bir sonraki Meclisin 1 Haziran Çarşamba günü saat 15:00’ da gerçekleştirileceğini belirterek birleşime son verdi.

ETİKETLER : İl Genel Meclisi MNK Mobilya Firması Olağanüstü toplantı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›