Siren tartışması büyüyor!

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Bartın Belediyesi hoparlörlerinden siren çalınmadığını iddia eden Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yaptığı açıklamaya cevap vererek “Biz bu açıklamayı yaparken kimseyi karalama kampanyası başlatmadık. Mustafa Kemal Atatürk üzerinden de siyaset yapmıyoruz. Yapanlara da müsaade etmeyiz. O bizim kurucu başkanımız ve liderimizdir. Bu siyaseti yapanları da bizler çok iyi biliyoruz. Maalesef Bartın Belediyesi böyle talihsiz bir hata yapmıştır. Belediye Başkanı Cemal Akın’ın derhal tüm halkımızdan özür dilemesi gerekmektedir.” dedi.
Bu haber 2018-11-16 14:53:47 eklenmiş ve 323 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde her yıl saat 9’u 5 geçe Belediye hoparlörlerinden çalınan sirenin bu yıl çalınmadığını öne sürerek bir tartışma başlatmıştı. Gölbucaklı’nın açıklamalarına istinaden de Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Atatürk’ü siyaset malzemesi yaptırmayız. Bizi bilen bilir, kimse bizi Gazi Mustafa Kemal Paşa’yla sınamasın.” diyerek net bir şekilde tavrını koymuştu.

CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, Belediye Başkanı Cemal Akın’ın açıklaması üzerine yeniden bir basın açıklaması yaptı. Gölbucaklı, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamalara karşılık olarak yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi:

“10 Kasım 2018 günü saat: 09:05’ de Atatürk’ ü anma törenleri esnasında Bartın Belediyesinin hoparlörlerden saygı duruşu için sirenleri çaldırmadığından dolayı yaptığımız basın açıklaması halkımız tarafından büyük destek görmüştür. Buna istinaden maalesef Bartın Belediyesi resmi internet sitesinde ve yerel basında bu durumu yalanlama ve kendini kurtarma telaşına düşmüştür.  Farkında olmayanlara duyurmak isterim. Mustafa Kemal Atatürk, partimizin kurucu başkanıdır. Türkiye Cumhuriyeti’mizin ve partimizin kurucusuna karşı yapılan bu sorumsuzca davranışa elbette tepkimiz olacaktır. Senede sadece bir gün ve bir dakika yapılması gereken çok önemli olan bu görevin ihmali de olamaz, mazereti de.Bartın’da o gün duyulan siren sesleri ise emniyet araçlarından çalınan siren sesleridir. Belediyenin siren çalmasını bekleyen emniyet mensupları, haber merkezinden yapılan anons üzerine tüm emniyet araçlarından siren çalarak görevlerini yerine getirmişlerdir. Bu vesile ile Emniyet Müdürlüğü’ne ve Emniyet mensuplarına teşekkür ederiz. Bartın Belediyesi elektrik kesintisini bahane göstermiş ve Bartın’ da yüzde on kadar duyulmadığını ifade etmektedir. Bizi yalancılıkla suçlayanlar, kendileri kuyruklu yalan üretmektedirler. Teknoloji çağında olduğumuz şu devirde hangi kafayı yaşıyorsunuz, yalanlarınızla kimleri kandırmaya çalışıyorsunuz? 

 

“Sorumlular hakkında işlem yapılmalı”

 

İyi Parti İl Başkanı Sayın Mehmet Kasapoğlu da aynı şekilde belediyeyi kınayan bir açıklama yapmıştır. Yaptığımız araştırma sonucunda, Kuleyanı, Kemerköprü, Şadırvan, Yukarı Çarşı, Yalı, Orduyeri, Kavaklı, Hendekyanı, Tuna Mahallesi, Demirciler Mahallesi, Gölbucağı ve Sanayide siren sesinin duyulmadığı tespit edilmiştir. Bu iddialarımızı kanıtlamaya da hazırız. Bu mu Bartın’ ın yüzde onu? Bu mahallelerin hepsinde mi elektrikler kesildi? Tam da 9’u 5 geçeyi mi buldu bu çalışmalar? Buralarda duyulan siren sesleri de emniyet araçlarının sirenleridir. Belediye Başkanı da bu araştırmayı yaparak açıklama yapmaları gerekirdi.  Burada bir suçlu var elbette. Bunun araştırılması ve gerekli işleminde yapılması gerekmektedir. Bartın Valiliği’nin 02/11/2018 tarih ve 6293 sayılı ‘Büyük Atatürk’ün Aramızdan Ayrılışının 80. Yılı Anma Programı ve Tedbirleri’ konulu yazısında Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Görev ve Sorumlulukları bölümünde yer alan Belediye Başkanlığı’nca yapılacak görevler arasında bulunan ‘İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile koordine kurularak 10 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 09.05’te ses yayın cihazından siren çalınarak il genelinde duyurulması’ hükmü gereğince, yerine getirilemeyen bu görevde ihmali olanlar araştırılarak, sorumluları hakkında gerekli işlemler yapılmalıdır. 

 

“Kimseyi karalama kampanyası başlatmadık”

 

Sosyal medya üzerinden tarafıma ve partime yapılan saldırılar ise tamamen taraflı ve sabit fikirli saldırılardır. Klavye silahşörlüğü yaparak eleştirilerin seviyelerini kaçıranlar ve bu eleştirileri tehdit boyutuna getirenler dahi bulunmaktadır. Biz bu açıklamayı yaparken kimseyi karalama kampanyası başlatmadık. Mustafa Kemal Atatürk üzerinden de siyaset yapmıyoruz. Yapanlara da müsaade etmeyiz. O bizim kurucu başkanımız ve liderimizdir. Bu siyaseti yapanları da bizler çok iyi biliyoruz. Maalesef Bartın Belediyesi böyle talihsiz bir hata yapmıştır. Belediye Başkanı Cemal Akın’ın derhal tüm halkımızdan özür dilemesi gerekmektedir.”        

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›