Eldeş Göleti inşaatı devam ediyor

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’da DSİ alanındaki büyük yatırımlardan biri olan Ulus ilçesi sınırları içerisinde Karakuz Deresi üzerinde yapımına başlanan Eldeş Göleti inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı.
Bu haber 2018-11-17 14:52:12 eklenmiş ve 595 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Tunç, Eldeş Göleti’nin  Bartın Ulus İlçesi sınırları içerisindeki Karaduz Deresi üzerine 840 bin metreküp  kapasiteli olarak Ulus Eldeş Köyüne inşa edildiğini belirten Tunç, çalışmalarda yüzde 40 seviyelerine gelinen gölet inşaatının tamamlanmasıyla birlikte, Ulus ilçesine yıllık 120 bin metreküp içme suyu temin edileceğini ve bin dekar zirai arazinin sulanacağını söyledi.

 

“Bartın’da sel riski kalmadı”

 

AK Parti iktidarları döneminde DSİ alanında Bartın’a dev eserler kazandırıldığına dikkat çeken Tunç, “Kirazlıköprü Barajı’nı ve Kışla Barajı’nı tamamladık, inşaat safhasındaki Kozcağız Barajı ve Ulus Eldeş gölet inşaatlarının taahhüt edilen tarihlerde tamamlanması için çalışmalar titizlikle sürüyor. Bartın için çok önemli olan bu dev yatırımları Bartın'a kazandırmak için gerekli hassasiyeti gösterdik. Bartın’da DSİ yatırımlarında çok büyük eserler ortaya koymanın onurunu yaşıyoruz. Bu eserlerin Bartın’a kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, DSİ bölge ve şube yetkilileri ile tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

ETİKETLER : Bartın Eldeş Göleti
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›