“AK Parti; Türkiye’de sosyal devletin öncüsüdür”

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Başkan Yardımcıları Fahrettin Özkaya, Hayriye Çıray ve Belediye Meclisi Üyesi Secaattin Aykan ile birlikte Engelliler Haftası dolayısıyla Karaçay Piknik Alanında rehabilitasyon merkezlerinde ve kamuda özel eğitim gören engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen şenliğe katıldı.
Bu haber 2022-05-16 09:40:35 eklenmiş ve 122 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

AK Parti’nin Türkiye’de sosyal devletin öncüsü olduğuna vurgu yapan Kalaycı, AK Parti’nin kurulduğu ilk günden itibaren sosyal devletin en önemli alanlarından biri olan engelli vatandaşların sorunlarını çözmeyi temel önceliklerimiz arasına aldığının altını çizdi.

 

 

AK Parti hükümetinin bir yandan engellilerin ekonomik, siyasal ve toplumsal yaşama katılımı önündeki engelleri kaldıran politikalar uygularken, öte yandan parti olarak da engellilere hizmet vermek amacıyla kapsamlı çalışmalar yaptığına dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Kalaycı, şunları söyledi:

 

 

“Engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımı gelişmiş toplumların en önemli göstergelerinden birisidir. AK Parti olarak, bu gelişmişliğin önündeki her türlü engeli kaldırmayı ve eşit vatandaşlık temeline dayanan ortak yaşam alanları oluşturmayı önemsiyoruz. Türkiye, ekonomide, siyasette, altyapı yatırımlarında, dış politikada nasıl büyük atılımlar yapmışsa, engellilerin sorunları konusunda da adeta bir devrim gerçekleştirmiştir. 20 yılımıza damgasını vuran reformcu ruh en somut şekliyle engellilere yönelik düzenlemelerde görülebilir. Engelliye bakış açısını kökten değiştirerek engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal politikalarımızı “yardım” değil “hak” eksenli bir anlayışla şekillendiriyoruz.

 

 

AK Parti iktidara geldiği ilk günden bu yana engellilere “pozitif ayrımcılık” ilkesiyle yaklaşmıştır. Özellikle 2005 yılında çıkardığımız Engelliler Kanunu bu alanda çığır açmıştır. Bu kanunla eğitimden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellileri ilgilendiren pek çok iyileştirme gerçekleştirdik. Engellilerin sosyal hizmetlere erişimine mani olan bürokratik engellerin kaldırılması, engelli vatandaşlarımıza ilk defa evde bakım ve evde sağlık hizmetlerinin sunulması, engellilerin eğitimde fırsat eşitliğine kavuşması gibi hizmetler, bu yöndeki çalışmalarımızın yalnızca bir kısmıdır. AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimizden aldığımız güç ile milletimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda sosyal politikalar üretmeye devam edeceğiz.”

 

 

Kalaycı, engeller vatandaşlarımız ve aileleriyle tek tek ilgilenerek sohbet etti.

ETİKETLER : AK Parti Turhan Kalaycı Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›