Bartın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz oldu

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde seçim heyecanı yaşandı. Mevcut Başkan Sinan Amasralı ile Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz’in yarıştığı kongrede bir devir kapandı 2 dönemdir (8 yıl) Başkanlık koltuğunda oturan Amasralı oyların 37’sini alırken rakibi Akdeniz ise 41 oy ile ipi göğüslemeyi ve Birliği 4 yıl süreyle yönetecek yeni ekibin başında olmayı başardı.
Bu haber 2022-05-10 09:53:09 eklenmiş ve 151 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin olağan kongresi, geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirildi.

 

 

Bartın Şoförler Odası Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye, AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş ve MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik’in de arasında bulunduğu çok sayıda davetli ile birlik delegeleri ile üyeler katıldı.

 

 

Kongrenin açılışında konuşan Sinan Amasralı, 8 yıldır Birlik başkanlığı görevini yürüttüğünü ve bu süre zarfında hiçbir zaman maaş almadığını belirtirken, biriken maaşı ile birliğin ve ihtiyaç duyulması durumunda üye odaların ihtiyaçlarının karşılandığını anlattı. Daha sonra Belediye Başkanı Cemal Akın’dan bir ricası olduğunu belirten Amasralı, “Ben yeni dönem için seçilirsem Sayın Belediye Başkan’ımızdan üyemiz olan meslek odalarını bir arada toplamak adına yeni bir bina için yer tahsis etmesini istiyorum. Eğer oraya bir bina yapabilirsek Bartın’a büyük bir eser bırakmış oluruz” dedi.

 

 

Akın: “Her zaman odalarımızın yanındayız”

 

 

Divan Kurulu’nun oluşturulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ise Yönetim Kurulu raporu, gelir gider durumunu gösteren bilançolar okunarak oylandı ve kabul edildi. Yeni dönem çalışma programı hakkında verilen bilgilerin sonrasında ise ilk konuşan Belediye Başkanı Cemal Akın oldu. kongrede alınacak tüm kararların ve oluşacak yeni yönetimin hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Akın, “Bizler şimdiye kadar hep odalarımızın yanında yer aldık, bundan sonra da yanlarında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

Başkan topu AK Parti’ye attı

 

 

Daha sonra sözü Amasralı’nın yer tahsisi talebine getiren Belediye Başkanı Akın, “Tabi bakacağız İmar Planımıza eğer yer varsa, böyle uygun bir yer, kanunlar çerçevesinde bakacağız. Yoksa da Sayın AK Parti Milletvekilimiz ve İl Başkanı’na ‘Milli Emlak’tan yer bakalım’ diyeceğiz. Tabi Bartın gelişiyor ve büyüyor. Bartın’a böyle binalar böyle hizmetler yakışır. Bu nedenle hep birlikte Bartın’ımıza hizmet edeceğiz” diye konuştu. 

 

 

Tunç, pandemide verilen destekleri anımsattı

 

 

Akın’ın ardından kürsüye gelen AK Parti Milletvekili Tunç, kongrenin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek ve bu güne kadar Bartın Esnaf Odaları Birliğinde görev yapan herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Devamında ise iki yıldan bu yana koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşanan sıkıntılara değindi. Bu süreç içinde en fazla olumsuz etkilenen kesimin esnaflar olduğunun altını çizen Tunç, hükümetin esnafı ayakta tutabilmek, ekonomik kayıplarını biraz olsun giderebilmek adına verilen destekler ve sağlanan kredi imkanları hakkında bilgiler verdi. Milletvekili Tunç, Bartın’da 250 milyon TL’ye yakın hibe desteğinin esnafa verildiğini söyledi. Bartın’a AK parti hükümetleri tarafından şimdiye kadar 10 milyar TL’lik kamu yatırımı kazandırıldığını anımsatan Tunç, devam eden kamu yatırımlarının toplamının da 11 milyar TL’yi bulduğunu söyledi.

 

 

Tunç’un, Amasralı’nın Birlik merkezi için yer tahsisi ile ilgili konuda Belediye Başkanı Akın’ın topu kendilerine attığını söylemesi üzerine salondakiler bunu gülerek karşıladı. Tunç’un, “Top havada şu anda. Benim de bir yere pas atmam lazım” demesi üzerine Amasralı, “Atmayın, hep beraber yapalım” dedi. Bu sırada ayağa kalkan CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, “Sayın Vekilim, hiç zahmet etmeyin iktidara gelince biz yaparız” dedi. Bu söz üzerine de salonda sıcak bir hava esti. Herkes gülerken sözlerine devam eden Milletvekili Tunç, “Bunlar her seçimde böyle heveslenirler de seçim akşamında göremeyiz bir daha… Onun için onların geleceğiz dediğine bakmayın” dedi ve Selim Karakaş’ı kürsüden el sallayarak selamladı. Bu diyalog da salondakiler tarafından gülerek karşılandı. Tunç, “Milli Emlak’tan eğer bir tahsisat yapılabiliyorsa, kanuni bir sıkıntı yoksa biz bunu takip edelim ve hep beraber Bartın’ımıza yakışan bir Esnaf Odası, altında bir konferans salonu, odaların temsilcilerinin görev yapabileceği bir Esnaf Odaları Birliği’ni hep beraber inşa edip bu eseri Bartın’a bırakabilelim” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

Seçimi Akdeniz kazandı!

 

 

Gelecek 4 yıl boyunca Birliği yönetecek kadroyu seçmek için gerçekleştirilen seçimde Sinan Amasralı’nın rakibi Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz oldu.

 

 

Seçim neticesinde iki dönemdir aynı görevde bulunan Amasralı, Bartın Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlığından sonra Birlik başkanlığını da kaybetti.

 

 

Seçimi kazanan Akdeniz’i ilk tebrik eden de Amasralı oldu. Akdeniz, “Biz hep beraberiz, bizde ayrılık olmaz. Kazanan Bartın ve Birliğimiz olacak” dedi.

ETİKETLER : Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yılmaz Akdeniz
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›