TÜRKAV’dan Genişletilmiş İstişare Toplantısı

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Bartın İl Başkanlığı Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Vakıf çalışmalarıyla ilgili bilgi veren TÜRKAV Başkanı Emre Önder, “Vakfımız faaliyetleri içerisinde sempozyum, panel, toplantı gibi yollarla ülke genelinde kamu çalışanlarının sorunlarına dikkat çekilmesi yolunda çalışmalarla ortak bir teşkilat kültürü oluşturulmaya çalışılmaktadır” dedi.
Bu haber 2022-05-09 09:18:11 eklenmiş ve 178 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

 

 

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Bartın İl Başkanlığı organizasyonunda Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

Gazhane Kültür Parkı’nda gerçekleştirilen toplantıya Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ercüment Özçelik,  MHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Alp Akın, Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, İl Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Oktay Ulu, Türkiye Kamu Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi ve Türkiye Kamu Sen’e bağlı tüm il başkanları katılım sağladı.

 

 

TÜRKAV ve Türkiye Kamu Sen’e bağlı Şube Temsilcileri ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı Genişletilmiş İstişare Toplantısında Vakıf Başkanı Emre Önder çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Önder, yaptığı konuşmada şunları aktardı:

 

 

“Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı; kısa adı TÜRKAV olan vakıf 1985 ile 1987 yılları arasında iki yıl süren fikirsel, 1987-1989 yılları arasında ise örgütlenme alt yapısının oluşturulma süresinden geçtikten sonra sendikal hakların telaffuz edilemediği günün şartlarında en uygun örgütlenme vakıf organizasyonuna karar kılınarak, öncelikli olarak kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarına eğilen bir teşkilat görünümünde olmuştur. Vakfımız faaliyetleri içerisinde sempozyum, panel, toplantı gibi yollarla ülke genelinde kamu çalışanlarının sorunlarına dikkat çekilmesi yolunda çalışmalarla ortak bir teşkilat kültürü oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bunun yanında dönemin siyasetçileri ve bakanları ile görüşmeler yapılmış, devleti ve milletiyle barışı tam arama mücadelesi veren kamu çalışanları sendikası Türkiye Kamu-Sen ile ortak bir tavır içerisine girmiştir. Vakfımızın tüm şube ve temsilcilerimize olmazsa olmaz adı altında etkinlik yapabilecekleri özel günlere ilişkin genelge yayınlanarak faaliyetlerin yeknesaklığı sağlanmıştır.

 

 

“Yıkılmaz öncüsü olduğumuzun bilinmesidir”

 

 

Gayemiz; Lider Teşkilat Doktrin felsefesinden hareketle ve bu ilkeler doğrultusunda ‘Ay Yıldıza söz verdik’ sloganından taviz verilmeyeceği; bu duygu ve düşünceye, yüce ülküye gönül vermiş olan vakfımız ve üyelerinin yurdumuzun geçmekte olduğu hassas ve nazik dönemde yurdumuzun bölünmez bütünlüğüne birlik ve beraberliğine necip Türk milletinin ali menfaatlerinden ve mukaddesatından asla vazgeçmeyen bir memur hareketinin yılmaz ve yıkılmaz öncüsü olduğumuzun bilinmesidir. Üyeler arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı gerçekleştirmek ve kültürel faaliyetlerde bulunmakla birlikte, üyelerine çeşitli ekonomik ve sosyal yardımlarla beraber, üyelerinin mesleki bilgilerini, görgülerini, becerilerini arttırmak amacıyla çalışmalar yapıp kamunun ihtiyaç duyduğu sosyal, kültürel ve stratejik konularda araştırmalar, incelemeler yaparak veya yaptırarak, yapılan bu çalışmaları gerekirse raporlar halinde getirerek kamuoyunu bilgilendirmektedir. Ayrıca; üyelerinin kültürel ve mesleki bilgi ve becerilerini arttıracak faaliyetlerde bulunduğu gibi Türk milletine ve ülkesine gönülden bağlı, vatan, millet sevgisi ve Allah korkusu olan kadroların yetişmesi ve dolayısıyla yönetim kadrolarında bulunması için çalışmalar yapmaktadır. Toplantımızda alınan kararların tüm teşkilatlarımıza ve Milliyetçi Ülkücü harekete hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”

 

 

Toplantıda gündeme dair konular görüşüldü.

ETİKETLER : Bartın TÜRKAV Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Bartın İl Başkanlığı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›