Dezavantajlı alanların kalkınması için toplandılar

İlimizle birlikte 6 İlde yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinin 2022 Yılı Yıllık Çalışma Planında yer alan Çok Paydaşlı Platform Toplantısı, Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ile Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder’in yanı sıra ilgili kurum amirleri, Birlik Başkanları, çiftçiler ve çiftçi destek ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bu haber 2022-05-06 11:32:45 eklenmiş ve 153 kez görüntülenmiştir.

 

Değer zincirinin bütün ana aktörlerinin temsilcilerinden oluşan Çok Paydaşlı Platform; gençler, kadınlar başta olmak üzere üreticiler, tüccarlar ve üretici örgütlerinden kurulurken karar alma aşamasına bünyesindeki Temsilciler Meclisi ve Yürütme Grubu ile katkı sağlıyor.

 

 

Toplantıda; Bartın’da 2022 Yılı Çalışma Plan Bütçesi olan 11 milyon TL’nin içinde yer alan yatırımlardan Akçamescit Hayvan Pazarı yapımı, Sera Kurulumu Demonstrasyonları, Fındık Bahçesi Kurulumu Demonstrasyonları ve Yem Bitkileri Demonstrasyonları hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Ayrıca planlanan uygulamaların yıl içindeki harcama durumları görüşülerek oluşabilecek yeni bütçe ile hangi uygulamaların yapılması için önceliklendirme çalışmaları Çiftçi Destek Ekipleri ile birlikte yapıldı. Çalışma sonucunda projenin bileşenlerinden olan “Kümelenme Yatırım Ortaklığı Bireysel Yatırım Faaliyetleri”ne öncelik verilmesi ve ihtiyaç duyulan tarım arazilerinin tel çit ile çevrilmesinin yanı sıra üretimde öncelikli olan seracılık konularının ele alınması kararlaştırıldı.

 

 

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, toplantıda yaptığı konuşmada, üretimden tüketiciye kadar her aşamada yer alan aktörler ile plan yapmaya, yapılan planları uygulamaya, uygulamaların sonuçlarını tüm bileşenlerle birlikte izlemeye, İlimizin büyük bütçeler gerektiren tarımsal altyapısına yatırımlar yapmaya ve ilimize has sorunlara çözüm olacak konularda destek vermeye imkan sağlayan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi’nin önemini vurguladı.

 

 

Önder, projesinin Bartın’da uygulanmasında katkılarından dolayı Vali Sinan Güner, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile kurum çalışanlarına teşekkür etti. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi Kenan Dursun Yasin Önder
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›