BARTIN’IN İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRILIYOR!

Bartın İşgücü Piyasası Araştırması kapsamında il genelinde gerçekleştirilecek talep araştırması ile işgücünün yapısı, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 27 Mayıs 2023 yılı tarihi itibariyle işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenerek Bartın işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek.
Bu haber 2022-05-06 11:25:26 eklenmiş ve 209 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 18 Nisan’da başlattığı İşgücü Piyasası Araştırması kapsamında 27 Mayıs 2022 tarihine kadar 225 işyeri ziyaret edilecek.

 

 

Bartın genelinde gerçekleştirilecek talep araştırması ile işgücünün yapısı, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 27 Mayıs 2023 yılı tarihi itibariyle işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenerek Bartın işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek.

 

 

Bu sayede açık iş oranı hesaplanırken sektörel bazda işgücü ihtiyacı da tespit edilecek.

 

 

Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada tamsayım yöntemi ile çalışılacak. Çalışma başından sonuna kadar Genel Müdürlükte konusuna hakim, güçlü bir ekiple koordine edilecek. İşyeri ziyaretleri “Her İşsize, Her İşverene Bir Danışman” sloganıyla istihdam edilen, İş ve Meslek Danışmanları marifetiyle gerçekleştirilecek.

 

 

225 işyerine ziyaret

 

 

Saha çalışması, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 2 ila 9, 10 ila 19 ve 20’den fazla işçi istihdam eden 225 işyerinde gerçekleştirilecek. Alan uygulaması bizzat Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli tarafından işyerleri ziyaret edilerek yapılacak. Çalışma sonucunda il düzeyinde sektörel olarak istatistiksel tahminler üretilecek.

 

 

Rapor haline getirilecek

 

 

Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması da yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirilecek. Raporda; Bartın işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacak ve aktif istihdam politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanıyor.

 

 

Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra çalışma hayatının tüm aktörleri, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve araştırmacılar başta olmak üzere tüm kamuoyuna faydalı olması bekleniyor.

ETİKETLER : Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü TÜİK
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›