Toplu taşıma ve sağlık kuruşları dışında zorunluluk yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyelerini kabulünde yaptığı açıklamada, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık üç yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanan kapalı mekânlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşım araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına vakalar binin altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecektir” dedi.
Bu haber 2022-04-28 16:21:50 eklenmiş ve 242 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve beraberindeki Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerini kabul etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, koronavirüs salgınının ortaya çıkışından bugüne kadar Türkiye'ye ve millete verdikleri hizmetler dolayısıyla Bilim Kurulu üyelerine şükranlarını sundu. Dünyanın son iki yılının bu salgının gölgesinde geçtiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık tehdidi olarak başlayan bu sürecin kısa sürede üretimden tüketime, ulaşımdan turizme, spordan eğitime, istihdama kadar her alanı etkileyen topyekûn bir krize dönüştüğünü kaydetti.

 

 

Hayatın olağan akışını, karşı karşıya bulunulan yeni duruma göre tekrar düzenleme mecburiyetinde kaldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkelerin her birinin kendi kapasite ve kabiliyetleri ölçüsünde salgınla mücadeleye giriştiğini söyledi.

 

 

Maske zorunluluğu kaldırıldı!

 

 

Salgının artık kitlesel bir tehdit olmaktan çıkmasıyla Avrupa ülkelerinin hemen tamamının kısıtlamaları kaldırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin de bu aşamaya geldiğine inandıklarını belirtti. Yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nda bu hususların enine boyuna değerlendirildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın’daki binlerce kişiyi de yakından ilgilendiren acıkmalarda bulunarak şunları kaydetti:

 

 

"Bilim Kurulumuz bundan sonra olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapmasına ihtiyaç kalmadı görüşüne varmıştır. Sağlık Bakanlığımız ise salgın yönetimi eylem planı çerçevesinde çalışmalarını yine sürdürecektir. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık üç yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanan kapalı mekânlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşım araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına vakalar 1000’in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecektir. Bilim Kurulumuzun önerisi, ileri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı, hastalık şüphesi ve riskli gruplarla teması olanların maske kullanmaya devam etmeleri yönündedir. Yine Bilim Kurulumuz kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın salgına karşı en büyük kozumuz olan aşıların, özellikle hatırlatma dozlarını ihmal etmemelerini de önermektedir. Etkinliği ispatlanmış olan kendi aşımız TURKOVAC hatırlatma dozları konusunda özellikle tavsiye edilmektedir. Bunun için aile sağlığı merkezleri ve kamu hastanelerinde aşı uygulama merkezleri ihtiyaca cevap verecek şekilde faaliyetlerini sürdürecektir."

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de üretilen koronavirüs ilaçlarının vatandaşlara ücretsiz dağıtımının devam edeceğini söyledi.

 

 

Güncel teknolojiler ve tedavilerin de yakından izleneceğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbimden kendi vatandaşlarımız ile tüm insanlığa sağlıklı, güvenli, huzurlu, müreffeh bir gelecek temenni ediyorum. Bu duygularla Bilim Kurulu üyelerimize teşrifleri için bir kez daha teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Hepinizi, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla" dedi.

ETİKETLER : Recep Tayyip Erdoğan Fahrettin Koca
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›