Doktordan kargo çalışanı kadına şiddet!

Bartın’da, 35 yaşındaki aile hekimi M.S.S., kargosunun nerede olduğunu sorgulattığı sırada bir kargo şirketinin Şube Müdürü Sudiye Güney’e tokat atıp, saçından çekerek darp etti. Doktor M.S.S., araya giren 2’si kadın 4 çalışana da saldırırken, o anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Sık sık yaşanan sağlıkta şiddet, kadına şiddet olaylarına karşı hepimiz defalarca kez tepkilerimizi dile getirirken bir kadın olarak bir doktor tarafından kadına şiddet uygulanmasını şiddetle kınıyoruz.
Bu haber 2022-04-19 15:30:09 eklenmiş ve 405 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Olay, geçtiğimiz Cumartesi günü kent merkezinde bulunan bir kargo firması şubesinde meydana geldi.

 

 

İddiaya göre, 35 yaşındaki aile hekimi M.S.S, öğle saatlerinde kargo firmasına geldi. Burada kargosunun nerede olduğunu sorduğu sırada 26 yaşındaki Kargo Şubesi Müdürü Suadiye Güney ile tartışmaya başladı.

 

 

M.S.S, Sudiye Güney’e yumruk sallayarak, bankoları yıktı. Doktor tarafından saçından sürüklenen Suadiye Güney’in arkadaşları araya girmeye çalıştı.

 

 

Doktor, araya girmeye çalışan 2’si kadın 4 çalışana da saldırdı. Doktor kargo şubesinden ayrılırken, darp raporu alan Sudiye Güney ve 4 kişi yaşanan olayın ardından doktordan şikayetçi oldu.

 

 

Doktor M.S.S polis ekipleri tarafından yakalanarak, polis merkezine götürüldü. İfadesi alınan M.S.S, daha sonra serbest bırakıldı.

 

 

Olay anı ise kargo şubesinde bulunan güvenlik kameraları tarafından an be an kaydedildi.

 

 

“Şoktayım, darp raporu aldım ve şikayetçi oldum”

 

 

Cumartesi günü kargosunu sorgulamak için gelen kişinin kendisine saldırdığını söyleyen Sudiye Güney, kargonun doktorun komşusuna bırakıldığını belirtti. Darp edildiği doktor hakkında şikayetçi olduğunu belirten Güney, “Kargomuz kapanacağı saatte doktor M.S.S, bize kargosunu sordu. Ama biz işlemlerini yaptığımız sırada kendisi sabredemedi. Bize küfürler ve hakaretler etmeye başladı. Sonrasında ben dışarıya çıkmasını söyledim, ama kendisi çıkmadı. O sırada bankoyu devirerek, benim üzerime yürüdü. Tekmeler, tokatlar, yumruklarla bana vurmaya başladı. Hala şoktayım, darp raporu aldım ve şikayetçi oldum” dedi.

 

 

“Ben bir kadınım ve doktordan şiddet gördüm”

 

 

Vücudunun her yerinde morluklar olduğunu ifade eden Güney, “Serbest kalmış. Vücudumun her yerinde morluklar var. Ben hiçbir zaman böyle bir olayla karşılaşmadım. Şahıs bana öyle bir karşılık verdi ki, her şey bir anda oldu. Ben bir kadınım ve bir doktordan şiddet gördüm, sesimin duyulmasını istiyorum. Kimse şiddet görmesin” dedi.

 

 

“Öfkesi çok büyüktü”

 

 

Firma çalışanlarından Hakan Semerci de, “Şahıs şubeye gelerek kargom nerede durumunu öğrenebilir miyim? Kime teslim ettiniz diyerek dükkanda bağırmaya başladı. Kurye arkadaşımızı aradık. O sırada kurye arkadaşımızın telefonu şarjdaymış. Telefona bakamadı ve telefona bakamayınca şahıs bize bağırıp çağırmaya başladı. Güzellikle; ‘bağırmayın, kurye arkadaşımıza ulaşalım, kargonuzu bugün mutlaka teslim edeceğiz’ diye dile getirdik. Yalnız müşteri tekrar bağırıp çağırmaya başladıktan sonra Sudiye hanıma şiddet girişiminde bulundu. Ayırırken hepimize darp uyguladı. Çünkü öfkesi çok büyüktü. Bu şekilde kadına şiddet nasıl uyguladı ya da hepimize nasıl şiddet uyguladı onu çözemedik. Biz gereken yerlere zaten ilettik şikayetimizden vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

İşte o doktorun ifadesi…

 

 

Aile Sağlığı Merkezinde görevli Aile Hekimi M.S.S, polis merkezindeki ifadesinde, “Bana kargom teslim edildi diye mesaj geldikten sonra şubeye gittim. Oradakilere kargomun nerede olduğunu sorduğumda kuryeyi aramamı söylendi. Ben de siz arayın dedim. Sonra tartışmaya başladık. Sonrasında arbede yaşandı” dediği öğrenildi.

 

 

Sık sık yaşanan sağlıkta şiddet, kadına şiddet olaylarına karşı hepimiz defalarca kez tepkilerimizi dile getirirken bir kadın olarak bir doktor tarafından kadına şiddet uygulanmasını şiddetle kınıyoruz.

ETİKETLER : Kadına şiddet MNG kargo Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›