Ramazan etkinliği yoğun ilgi gördü

Bartın Belediyesi, Yazar ve Ney Sanatçısı Hakan Mengüç’ü düzenlediği söyleşide okurlarıyla buluşturdu. Ramazan’da Manevi Öğütler” söyleşisiyle Bartınlılarla buluşan Hakan Mengüç, etkinlikte kaleme aldığı eserlerinde hayata dair önemli ipuçları verirken neye üfleyerek, tasavvufun derinliklerine indi. Ara ara ney dinletisi de sunan Mengüç’ün söyleşisi büyük beğeni topladı.
Bu haber 2022-04-19 09:31:22 eklenmiş ve 104 kez görüntülenmiştir.

 

Hakan Mengüç, hem neye üfleyerek hem verdiği örneklerle gönüllere dokundu

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediyesi, Bartınlılara  etkinlikler sunmaya devam ediyor.

 

 

Bu kapsamda Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan Ayı etkinlikleri altında Neyzen-Yazar Hakan Mengüç ile Hafıza Eğitmeni ve Koçu Sanatçı-Yazar İlkay Tercan, Bartınlılarla buluştu.

 

 

Bartın Belediyesi’nce Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programda Yazar Neyzen Hakan Mengüç, “Ramazan’da Manevi Öğütler” kaleme aldığı eserlerinde hayata dair önemli ipuçları vererek muhteşem bir söyleşi ile okurlarıyla buluştu.

 

 

Gerek neye üfleyerek gerekse verdiği örneklerle gönüllere dokunan Yazar Neyzen Hakan Mengüç, bu güzel söyleşiyi neyin buğulu sesiyle bütünleştirerek, “Vazgeçtim, Aşk ve Uzun İnce Bir Yoldayım” dedi.

 

 

Ara ara ney dinletisi de sunan Mengüç’ün söyleşisi de büyük beğeni topladı.

 

 

Hayattaki en büyük zenginliğimizin sağlığımız olduğunu belirten Mengüç, “Hayattaki en zenginlik aslında sağlığımızdır. Zenginlik; sabahları poğaça yiyebilmektir, merdivenleri yardımsız çıkabilmektir. Pencereden bakıp yoldan geçenleri görebilmektir. Her akşam kendi kapını kapatabilmektir. Saçının okşanmasıdır. Bir sonraki hafta için plan yapabilmektir. Güzel günleri bekleyebilmektir. Bazen bir tabak makarnadır, bazen iki domates ve bir taze ekmektir. Kendine inanabilmektir. Zenginlik varlığından mutluluk duyabildiğin her şeydir. Zenginlik; kimsenin senden alamayacağı değerlerin toplamıdır. Senin bilgindir, ahlakındır, özgüvenindir, terbiyendir, özgüvenin, terbiyen, letafetin, tebessümündür. Hayatta parayla alınamayacak en değerli şey; senin derdini kendi derdi gibi gören dosttur” dedi.

 

 

Hiçbir karşılaşmanın da tesadüf olmadığını anlatan Mengüç, “Hiçbir karşılaşma tesadüf değildir. Senin şu anda bu satırları okuyor olmanın tesadüf olmaması gibi, benim Afrika’ya araştırma yapmak için gidip orada bir sufiyle karşılaşmam ve ondan öğrendiklerimi bu kitapta derlemiş olmamın da tesadüf olmaması gibi. ‘Dert insana daima yol gösterir’ der sufiler. Önemli olan yolu yürümekten vazgeçmemek. Yolda olan için ‘umut var’ demektir. Kader her an yeniden yazılır çünkü. Kiminle ne zaman karşılaşacağını, neyi ne zaman bulacağını bilemezsin. Bazen istediğin şeyi aramakla bulamazsın ama bulanlar hep arayanlar olmuştur. Mevlana’nın dediği gibi: ‘Sen yola çık, yol sana görünür’” diyerek katılımcılara manevi öğütler verdi.

 

 

İlkay Tercan, “Beslenme ve Motivasyon”u anlattı

 

 

Mengüç’ün ardından İlkay Tercan ile Beslenme ve Motivasyon programı ile son buldu.

 

 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Akın, “Ramazan etkinliklerimiz kapsamında Neyzen-Yazar Hakan Mengüç ile Hafıza Eğitmeni ve Koçu Sanatçı-Yazar İlkay Tercan’ı izledik, vatandaşlarımızla sohbet ettik. Bu mübarek günlerde birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına yapılan etkinlikleri her zaman destekleyeceğiz. Vatandaşlarımızın bu tür etkinliklerden mutlu ve memnun ayrılmaları bizleri ayrıca sevindiriyor. Birbirinden değerli sanatçılarımıza etkinliğimize katkılarından dolayı, programın düzenlenmesinde ve yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ETİKETLER : Hakan Mengüç İlkay Tercan Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›