Karadeniz Bölgesi OSB’leri İstişare Toplantısı gerçekleştirdi

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Karadeniz Bölge Toplantısı, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Bartın Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirildi. Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantıda konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSB’lerin Karadeniz Bölgesi’nin kalkınmasında çok önemli yeri olduğunun altını çizdi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede de OSB’lerle yakın çalışılmasının çıkarılacak yönetmelik ve kanunlarda çok daha hızlı yol alınmasını sağladığını ifade etti.
Bu haber 2022-04-19 09:24:57 eklenmiş ve 139 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Karadeniz Bölge Toplantısı online olarak gerçekleştirildi.

 

 

Zoom üzerinden gerçekleştirilen toplantıya OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Bartın Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, bölgedeki OSB’lerin başkan ve bölge müdürleri katıldı.

 

 

Toplantının açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSB’lerin Karadeniz Bölgesi’nin kalkınmasında çok önemli yeri olduğunun altını çizdi.  Karadeniz Bölgesi’ndeki OSB’lerde üretimin yaşanan tüm sıkıntılara rağmen artarak devam etiğini ifade eden Kütükcü, “Bölgede 60 OSB’miz var ve bu OSB’lerin 44’ü işletme aşamasında. Karadeniz Bölgesi’ndeki OSB’lerimizde bin 415 fabrikada 100 bine yakın kişi istihdam ediliyor. Organize sanayi bölgelerinin üretimindeki seyre baktığımızda, geçtiğimiz yıl Karadeniz Bölgesi OSB’lerinde, üretimin en önemli göstergesi olan elektrik tüketimi yüzde 17.5 ile, yüzde 12.9 olan Türkiye ortalamasının üzerinde gerçekleşti. Bölgenin bu üretim motivasyonu çok önemli” dedi.

 

 

Kütükcü, Karadeniz Bölgesi’ndeki üretim motivasyonunun istihdama da pozitif yansıdığına dikkat çekerek, bölge OSB’lerinde son 2 yılda 22 bin yeni istihdam sağlandığını kaydetti.

 

 

Kütükcü, OSB’lerin ve OSB’lerde üretim yapan 67 bin katılımcı sanayicinin sorunlarına çözüm üretmek için sürekli çalıştıklarını, yapılan bölge toplantılarının da bu süreçte önemli katkıları olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

“Karadeniz bölgesi, diğer bölgelerden yatırım alıyor”

 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise, OSB’lerle yakın çalışılmasının çıkarılacak yönetmelik ve kanunlarda çok daha hızlı yol alınmasını sağladığını ifade etti. Büyükdede, “Fırsat buldukça bu tür bölge toplantıları yapmaya gayret ediyoruz. Karadeniz bölgemizde de çok hızlı bir büyüme var ve diğer bölgelerden ciddi yatırımlar alıyor. Bakanlık olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da OSB’lerimizin yanında olacağız” diye konuştu. 

 

 

Büyükdede, organize sanayi bölgelerinin elektrik tüketimlerinin takibinde önemli bir adım olan Enerji İzleme Sistemi ile ilgili de, sistemde kurulumu gerçekleştirmeyen OSB’lerin işlemlerini hızlandırması gerektiğini vurguladı.

 

 

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü’nün moderatörlüğünde devam eden çevrimiçi toplantıya katılan OSB başkanları ve bölge müdürleri söz alarak, sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.

ETİKETLER : Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Karadeniz Bölge Toplantısı Memiş Kütükcü Halil Balık Hasan Büyükdede Fatih Turan Oğuzhan Kasapoğlu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›