Vali Güner, “UYUMA” projesini anlattı

Bağımlılık ile mücadelede kurumlararası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek, İl eylem planlarını hazırlamak, onaylamak ve uygulanmasını takip etmek ve değerlendirmek üzere oluşturulan “Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu” Toplantısı Vali Sinan Güner başkanlığında yapıldı.
Bu haber 2018-11-10 12:29:05 eklenmiş ve 272 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Valilik Çeşm-i Cihan Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Bartın protokol üyeleri, kurul üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
 
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, uyuşturucuyla mücadelenin önemine değinen Vali Güner, “Bağımlılıkla mücadele ülkelerin en önemli sorunların başında geliyor. Bağımlılığa tüm alanlarında sıfır tolerans gösterilmesi gerekmektedir. Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda herkesin, ilgili bütün kişi ve kurumların üzerine önemli görevler düşüyor. Uyuşturucu ile mücadelenin kararlılık ve süreklilik arz etmesi gerekir. Sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde ailelerin rolü de önemlidir. Gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak tutacak çeşitli aktivelere yönlendirilmesi, madde kullanımına müsait olan metruk binaların ise bir an önce yıkılması, boş arazilerin kontrol edilmesi adına çalışmaların hızlandırılması gerekir. Biz de bunların destekçisi ve yakın  takipçisi olacağız.” dedi.

 

Vali Güner: “Mücadeleye aktif katılıma ihtiyaç var”

 

Uyuşturucuyla mücadelenin, vatandaşların da aktif olarak katılımına ihtiyaç duyulan bir konu olduğunu kaydeden Vali Güner, “Vatandaşımızın uyuşturucu ile ilgili bildirimlerini, görüş ve önerilerini, uyarılarını daha sağlıklı ve hızlı bir biçimde alabilmek için İçişleri Bakanlığımızca ‘UYUMA’ isimli bir mobil telefon uygulaması geliştirildi. Vatandaşlarımız bu uygulamayı cep telefonlarına indirerek sisteme kaydolabilecekler, sonrasında uyuşturucu konusundaki bildirimlerini buradan gerçekleştirilebileceklerdir.” diye konuştu.
Vali Güner, son olarak da Valilik ve Kaymakamlıklarda kurulan “Açık Kapı”' birimleri aracılığıyla da uyuşturucu konusunda bildirim veya şikayetlerin alınabildiğini de ifade ederken İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Ulusal Uyuşturucu İle Mücadele Strateji Belgesi”, “2018 Uyuşturucu İle Mücadele İl Eylem Planı” doğrultusunda bağımlılıkla mücadele noktasında yapmış oldukları çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

Toplantı kurumlararası görüş ve öneriler sonrası sona erdi.

 

Başkan Akın: “Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız”

 

Toplantının ardından açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da “Bartın Belediyesi olarak gençlerimizin kötü alışkanlıklar edinmemesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu durumların yaşanmaması için kent merkezimizde karanlık nokta bırakmadık. Bunun için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Bartın Valimiz başta olmak üzere ilimizin asayişini sağlayan güvenlik güçlerimizle ve ilgili kurumlarımızla birlikte istişareli şekilde önlemlerimizi almaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.



 


ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Sinan Güner
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›