ÜST GEÇİT VAR AMA “GEÇİT” YOK!

Bartın’da yayalar için yapılan fakat yayaların kullanamadığı, engellilerin ise asansör olmadığı için geçemediği üst geçitler Bartın’ın büyük bir sorunlarından biri.“Erişilebilirlik” durumu hiçe sayılarak engellileri düşünmeksizin yapılan üst geçitlerin bazılarında asansör yeri var fakat asansör yok, asansörü olanlar da ne yazık ki çalışmıyor.Engelli vatandaşlar başta olmak üzere yaşlı ve hasta vatandaşlar ile bebek arabası olan vatandaşların da rahatlıkla geçmesi gereken bu üst geçitler Bartın halkı için çileye dönüşüyor.
Bu haber 2022-04-14 11:19:12 eklenmiş ve 313 kez görüntülenmiştir.

 

KÜBRA NUR AK-ÖZEL HABER

 

 

Bartın’da çok sayıda üst geçidin olduğu fakat üst geçitlerin hiçbirinde asansör olmaması engelli ve yaşlı vatandaşlara büyük sorun teşkil ediyor.

 

 

Vatandaşlar üst geçidi kullanmak yerine refüjleri aşarak yolun karşısına geçmeye çalışıyor. Bunun sebebi ise üst geçitlerde olması gereken asansörlerin olmaması.

 

 

Engellileri düşünen yok!

 

 

Bartın’da trafiğin akışkan olduğu birçok noktada yaya trafiği üst geçitlerle sağlanıyor. Ancak, bu üst geçitlerin hiçbirinde asansörün bulunmaması başta engelli vatandaşlar olmak üzere yaşlı ve hasta vatandaşları da tehlikeye atıyor.

 

 

Engelli vatandaşlar risk alarak refüjlerin üzerinden karşıdan karşıya geçerken bu durum çoğu zaman yayaya yol vermek için duran araçların maddi hasarlı kazalarına da sebep oluyor.

 

 

“Erişilebilirlik” durumu hiçe sayılarak engellileri düşünmeksizin yapılan üst geçitlerin bazılarında asansör yeri var fakat asansör yok, asansörü olanlar da ne yazık ki çalışmıyor. Vatandaşlar da bu duruma sert tepkiler gösterirken üst geçitler için artık bir çözüm istiyor.

 

 

Çile yolu!

 

 

Engelli vatandaşlar başta olmak üzere yaşlı ve hasta vatandaşlar ile bebek arabası olan vatandaşların da rahatlıkla geçmesi gereken bu üst geçitler Bartın halkı için çileye dönüşüyor.

 

 

“Can güvenliğim yok” diyerek çözüm istedi

 

 

Bu üst geçitlerden Bartın Valiliğinin yanında bulunan üst geçidi kullanamayan bir vatandaş, yaşadığı zor durumu “Bartın’da çok sayıda üst geçit var ama bunu yaparken bizi düşünen kimse yok. Üst geçit yapmışlar, kat kat merdiven yapmışlar ama bizi düşünüp bir asansör yapmamışlar. Biz karşıdan karşıya nasıl geçeceğiz? Sadece soruyorum. Bazen merdivenlerden yardım sever insanlar tarafından yardım ile geçiyorum ama bu durum dışında yoldan geçmek zorundayım. Benim için hayli zor olan bu durumda can güvenliğim yok. Bazı üst geçitlerde görüyorum asansör yeri var ama içinde asansör yok. Kendim için değil herkes için yaşlı, hamile, çocuk herkes için asansör yapılmasını sesimizin artık duyulmasını istiyorum”diyerek yetkililere seslenirken üst geçitler için çözüm istedi.

 

 

Üst geçit çok kullanan yok!

 

 

Bartın’da üst geçitleri kullanan sayısı çok az. Vatandaşlar kendi canlarını düşünmeksizin üst geçitleri değilde üst geçitlerin altından trafiğin yoğun olduğu bölgelerden risk alarak geçmeye çalışıyor. Bu durum hem vatandaşları hem trafiği tehlikeye sokuyor. Vatandaşlara sorduğumuzda ise kimilerinin haklı sebeplere sahip olduklarını görüyoruz.

 

 

“Üst geçit kullanacak gücüm de yok”    

 

 

İl Özel İdaresi Kavşağı ile Türbe Mevki arasında bulunan üst geçitten karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaşlı teyze de “Üst geçitlerde asansör olmadığı için üst geçit kullanamıyorum. Çünkü merdiven çıkacak gücüm yok. Dura dura merdivenleri çıkmak zorundayım ama acelem varken bunu yapmak yerine karşıdan karşıya yoldan geçmek zorunda kalıyorum. Bazı arabalar durup yol veriyor ama bazıları çok hızlı geliyor, can güvenliğim yok ama üst geçit kullanacak gücüm de yok asansör olsaydı kendimi böyle bir tehlikenin içine atmazdım. Üst geçit çok ama bir tanesinde bile asansör yok. Asansör şart” diye konuştu.

 

 

Bunların yanında hamile ve çocuğu olanlar da üst geçidi kullanırken sıkıntı yaşadığını belirtti.

 

ETİKETLER : üst geçit Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›