Mobil Plaka Tanıma Sistemi (MPTS) cihazları Bartın’a teslim edildi!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde ülkemizde tescilli tüm araç bilgilerinin kullanıldığı Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi ile entegre çalışacak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüklerinin kullanımına sunulacak olan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) Projesi kapsamında, Mobil Plaka Tanıma Sistemi (MPTS) cihazları Bartın İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Bu haber 2022-04-12 15:06:15 eklenmiş ve 350 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bartın İl Müdürü Ali Özcan, Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) Projesi kapsamında kullanılacak olan Mobil Plaka Tanıma Sistemi (MPTS) cihazlarının  Bartın İl Müdürlüğü’ne teslim edildiğini duyurdu.

 

 

Bu kapsamda EGEDES ile egzoz muayenesi yaptırmayan araçların trafikte otomatik olarak trafik akışını aksatmadan tespit edilebileceğini belirten Özcan, konuyla ilgili açıklama yaparken Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü Yönetmeliği gereğince binek araçların ve resmi araçların ilk 3 yaş sonundan başlamak üzere devamında 2 yılda bir, diğer araçların ise ilk 1 yaş sonundan başlamak üzere devamında yılda bir kez egzoz ölçümünü yaptırmaları gerektiğini belirterek “T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde ülkemizde tescilli tüm araç bilgilerinin kullanıldığı Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi ile entegre çalışacak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüklerinin kullanımına sunulacak olan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) Projesi kapsamında, Mobil Plaka Tanıma Sistemi (MPTS) cihazları  İl Müdürlüğümüze teslim edilmiştir. Bu kapsamda EGEDES ile egzoz muayenesi yaptırmayan araçlar trafikte otomatik olarak trafik akışını aksatmadan tespit edilebilecektir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ASELSAN ile birlikte geliştirdiği bu sistem araçların plakasını tanıyarak EGEDES sistemi ile plakayı sorgulayarak aracın geçerli bir egzoz emisyon ölçümünün olup-olmadığı araç görüntüsü ile birlikte kaydedilmekte ve raporlanmaktadır. Ülkemizde kayıtlı bulunan 23 milyon 965 bin 229 araçtan 18 milyon 523 bini egzoz emisyon ölçümüne tabi araç bulunmaktadır. Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü Yönetmeliği gereğince binek araçların ve resmi araçların ilk 3 yaş sonundan başlamak üzere devamında 2 yılda bir, diğer araçların ise ilk 1 yaş sonundan başlamak üzere devamında yılda bir kez egzoz ölçümünü yaptırmaları gerekmektedir” dedi.

ETİKETLER : EGEDES Bartın İl Müdürlüğü MPTS
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›