Bartınlı öğrencilerden büyük başarı

28-31 Mart tarihleri arasında bu yıl 16.’sı düzenlenen 2204-B TÜBİTAK ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışması Ankara bölge finali sergisinde Bartın Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri yazılım alanında bölge 2.’si oldu.
Bu haber 2022-04-02 12:00:29 eklenmiş ve 537 kez görüntülenmiştir.

 

“Yazılım” alanında bölge 2.’si oldular

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın Bilim ve Sanat Merkezi Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yasin Çoban danışmanlığında yarışmaya yazılım alanında “Mobil Okul Kütüphanesi Takibi-KİTAPALVER” isimli projede Borsa İstanbul Ortaokulu’ndan Yusuf Berk Dolan, Yasin Yiğit Kahraman ve Amerikan Kültür Koleji’nden Ceren Ceyhan görev aldı. TÜBİTAK yarışmasında 2. olan proje bu yıl Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST 2022 de eğitim teknolojileri alanından da yarışmaya katılacak.

 

 

16. TÜBİTAK 2204-B ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışması Ankara bölge finali sergisi 28-31 Mart tarihleri arasında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Etlik 15 Temmuz Şehitler Yerleşkesinde düzenlendi.

 

 

Yarışmada Ankara bölgesinde bulunan Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak illerinden 102 proje yarıştı.

 

 

Bartın Bilim ve Sanat Merkezi yarışmaya bu yıl 3 proje ile katılmaya hak kazandı. Fizik alanında Fen Bilgisi öğretmeni Muhammed Ali Savaş danışmanlığında İkra Eylül Çomran, Ecrin Yanar, Yunus Emre Kıral, Teknoloji Tasarım alanında Aykut Durak danışmanlığında Melih Saraoğlu, Merve Kaya ve Fırat Ege Kaman ilimizi temsil etti.

ETİKETLER : TÜBİTAK TEKNOFEST
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›