Erişilebilir bir kurum olduğu belgelendi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından Bartın’da yapılan denetimler sonucunda 7 bina Erişilebilirlik Logolu Bayrak almaya hak kazandı. Bu binalar arasında Bartın Belediyesi hizmet binası da yer alırken Bartın Belediyesi, erişilebilir bir kurum olduğunu belgeleyerek göndere erişilebilirlik logolu bayrak çekildi.
Bu haber 2022-04-02 11:44:02 eklenmiş ve 190 kez görüntülenmiştir.

 

“Erişilebilirlik” logolu bayrak göndere çekildi

 

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun’da yapılan düzenleme gereği illerde kurulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonları tarafından düzenli olarak kamu kullanımına açık binalar, açık alan kullanımları ve toplu taşıma araçları denetleniyor.

 

 

Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından ilimizde yapılan denetimler sonucunda 7 bina Erişilebilirlik Logolu Bayrak almaya hak kazandı. Bu binalar arasında Bartın Belediyesi hizmet binası da yer aldı. Bartın Belediyesi, erişilebilir bir kurum olduğunu belgeleyerek göndere erişilebilirlik logolu bayrak çekildi.

 

 

“Erişilebilirlik herkese yaşama hakkını verir”

 

 

Konuyla ilgili açıklamasında Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Hizmet binamızda engelli vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla göreve geldiğimiz günden buyana çalışmalar yapıyoruz. Erişilebilirlik; herkesin istediği her yere ve her hizmete bağımsız, güvenli olarak ulaşabilmesi ve bunları kullanabilmesidir. Yaşama erişim engelleri ortadan kaldırmak, engelleri yok etmektir. Erişilebilir bir okul eğitim hakkını, erişilebilir kamu binaları hizmet hakkını, erişilebilir toplu taşıma araçları ulaşım hakkını verir. Engel durumu gözetmeksizin, erişilebilirlik herkese yaşama hakkını verir. Bu kapsamda da engelli kardeşlerimizin belediye hizmetlerine güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilmesi ve kullanılabilmesi için çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızın neticesinde de Belediyemize Erişilebilirlik Logolu Bayrak verildi.  Bartın’da sadece 7 binanın almaya hak kazandığı Erişilebilirlik Logolu Bayrak belediye bahçemizde göndere çekildi. Bartın Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarımız önceliğimiz olup, bu bilinçle hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›