Tarımsal Projelerin Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı

“2022 Yılı Tarımsal Projeleri Tanıtımı ve Bilgilendirme Toplantısı”, Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce gerçekleştirildi.
Bu haber 2022-04-01 11:56:10 eklenmiş ve 110 kez görüntülenmiştir.

 

Sakarya Tarımsal Araştırma Enstitüsü koordinesinde uygulamalarına başlanacak 2022 Yılı Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı, Barın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, Enstitü ARGE Koordinatörü Ahmet Duman, Enstitü Teknik Birimleri, köy muhtarları, çiftçiler ile İl ve İlçe teknik personellerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

 

Toplantının açılış konuşmalarını yapmak üzere söz alan İl Müdürü Yasin Önder konuşmalarında “Ekilmedik Bir Karış Yer Kalmasın vizyonu etrafında ilimizdeki boş bırakılan, kullanılmayan tarım arazilerinin yeniden üretime kazandırılması yanı sıra birim alandaki verimliliğin ve kalitenin artırılmasına yönelik olarak projeler geliştirerek uygulamanın gayreti içerisindeyiz. Bu sene 5 bin dekar atıl (yoz) tarım arazisini yeniden üretime kazandırılacağını bu maksatla proje yararlanıcılarına yüzde 75 Hibeli sertifikalı tohum, ücretsiz toprak analizi desteği, ekim ve çapalamada kullanılmak üzere makine ve ekipman tedarikiyle biçerdöverle hasat desteği verilecek. Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında da bamyadan - kapya bibere, enginardan brokoliye, çilekten şeker mısıra denemeler kurarak Araştırma Enstitülerimizce geliştirilip Bakanlığımızca tescillenen üstün verimli çeşitlerden ilimiz şartlarında başarılı sonuçlar alınan çeşitlerimizin yaygınlaştırılmasına yönelik olarak çiftçilerimize tavsiyelerde bulunuldu. Tüm ürünlerde birim alandaki verimliliğin ve kalitenin artırılması temel stratejilerimiz oldu. Bilimi ve tekniği esas alarak yürüttüğümüz çalışmalarda her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz Sakarya Tarımsal Araştırma Enstitümüze huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gıda güvenliği ve güvencesinin korunmasına yönelik olarak gerek Bakanlığımız gerekse de yerel imkan ve enstrümanlarla çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Çok yakında köy ziyaretlerimize başlayacağız. Tarlada, bağda, bahçede, serada tüm tarımsal işletmelerimizde üreticilerimizle bir araya geleceğiz. Tarım sezonumuzun hayırlı olmasını, bol ve bereketli kazançlar diliyorum” diye konuştu.

 

 

Ardından da teknik sunumlar bölümüne geçilerek Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü ARGE Koordinatörü Ahmet Duman Enstitünün kuruluş misyonunu tarihsel süreci içerisinde ele alarak; birim sorumlularıyla birlikte Silajlık Mısır (AGA) ve Şeker Mısır çeşitleriyle kuru fasulye çeşidi Ada Beyazı’nın biyolojik, morfolojik ve tarımsal özellikleriyle hastalık ve zararlılara olan hassasiyet ve tolerans seviyeleri hakkında bilgiler verdi.

 

 

Proje yararlanıcılarının soruları cevaplandırılarak toplantı sona erdirildi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›