Mesleki tanıtım programına öğrencilerden büyük ilgi

Bartın’da birincisi düzenlenen “Mesleki Tanıtım Günleri” kapsamında Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine meslek tanıtımı yapıldı. Programda Araştırma Görevlisi Atilla Sunkar, “mühendislik” alanında, Öğretim Görevlisi Hasan Can, “hukuk” alanında, Dr. Sinem Avcı Karcıoğlu, “diş hekimliği” alanında, Dr. Muhammet Aşgın “tıp” alanında, Doç. Dr. Rıfat Kurt, “orman endüstri mühendisliği” alanında öğrencilere kendi mesleklerini anlattı.
Bu haber 2022-03-30 14:28:15 eklenmiş ve 286 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın’da 29 Mart-12 Mayıs tarihleri arasında 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek olan “Meslek Tanıtım Günleri” etkinliğinin ilki Bartın Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

 

Programa Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Solak ve İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar’ın yanı sıra Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan, KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akdağoğlu, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik, Bartın Organize Sanayi Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, Ticaret Odası Genel Sekreteri Ahmet İncekara diğer davetliler ile öğrenciler katıldı.

 

 

Solak: “Toplumun geleceğini olumlu yönde değiştirmek için çalışıyoruz”

 

 

İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Bartın Çalışma İş Kurumu Müdürü Ali Solak, yaptı. Konuşmasında yanlış meslek seçiminin bireye ve topluma olumsuz etkilerinden bahseden Solak, 12 Mayıs’a kadar devam edecek programla ilgili de detaylı bilgiler vererek şunları söyledi:

 

 

“Yanlış meslek seçiminin bireye ve topluma olumsuz etkilerinin önlenmesi, İŞKUR faaliyetlerinin gençler tarafından bilinirliğinin arttırılması, meslek danışmanlığı hizmetlerimizin geniş kitlelere ulaşması gibi amaçlarla gerçekleştirdiğimiz meslek tanıtım günleri etkinliklerinin bugün ilkini gerçekleştiriyoruz. Meslek tanıtım günlerimiz sağlık, mühendislik ve hukuk grubu mesleklerinde ilimizde 14 lisede 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak 29 Mart-12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olup meslek mensupları tercih aşamasındaki siz değerleri gençlere meleklerini anlatacaklar. Kamu istihdam kurumu olan İŞKUR her gün yeni hayatlara dokunarak işsizimize ve işverenimize hizmet vermektedir. İstihdam hizmetlerinin yanında işsizlik durumunda maaş bağlanması, çalışma ilişkilerinin düzenlenmesi ve iş gücü eğitimi hizmetlerinin yerine getirilmesi faaliyetlerini yürütmektedir. İŞKUR’a verilen görevlerden biriside öğrencilere ve iş arayanlara mesleki rehberlik hizmeti sunmaktır. Meslek seçiminin bireyin tüm hayatını etkileyecek önemli bir seçim olduğunu biliyoruz. Öğrencilerin bu seçimlerini doğru ya da yanlış yapmaları sonucu tüm toplum etkilenir. Toplumun geleceğini olumlu yönde değiştirmek için, İŞKUR olarak, kurumlarımız ile işbirliği içerisinde elimizden geleni yapma gayreti içerisindeyiz. Üzerimize düşen her şeyi İŞKUR olarak yerine getirdiğimiz gibi inşallah bu görevlerimizi de layıkıyla yerine getireceğiz.”

 

 

Acar: “Bizler, sizlerden çok umutluyuz”

 

 

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar tüm emeklerin gençler için olduğunu vurgulayarak “Bu kadar daire amiri, üniversitede bu kadar yoğun çalışan öğretmenlerimizin buraya gelmesinin tek sebebi sizlersiniz. Sizlere okul gezilerimizde, ziyaretlerimizde bahsetmeye çalışıyorum. Sizlerin gelecekte hem kendilerini, mutlu etmek hem de sevdiklerini mutlu etmek maksadıyla bir meslek sahibi olmanız, toplumda liderlik yapmanız, örnek vatandaş olmanız açısından biz devlet kurumları olarak elimizden gelen her şeyi yapmakla yükümlüyüz ama bunun karşılığında da sizler, size değer veren sizin için gecesini gündüzüne katan kendi sevdiği elbiseyi almak yerine, sizin sevdiğiniz elbiseyi alan anne babanıza karşıda bir vefa borcunuz var. Dolayısıyla yaptığımız etkinlik ve bundan sonra yapacağımız etkinliklerin bütün sebebi sizin gelecekte iyi bir birey olmanız, başka bir amacımız yok. Çocuklar eve gittiğinizde şunu düşünün devletimiz, annemiz, babamız bizim için ne yapıyor, maddi manevi ne harcıyor. Bizim annemize babamıza, devletimize ileride ne gibi bir katkımız olacak. Bunun analizini iyi yapıp ona göre bir yol çizmemiz lazım. Ne yaparsak yapalım, hangi meslek sahibi olursak olalım, ilk önce iyi insan olmayı hiçbir zaman unutmayacağız. Bizler, sizlerden çok umutluyuz” diye konuştu.

 

 

Mesleklerini tanıttılar

 

 

Konuşmaların ardından, “Mühendislik” alanında Araştırma Görevlisi Atilla Sunkar, “Hukuk” alanında Öğretim Görevlisi Hasan Can, “Diş Hekimliği” alanında Dr. Sinem Avcı Karcıoğlu, “Tıp” alanında Dr. Muhammet Aşgın, “Orman Endüstri Mühendisliği” alanında Doç. Dr. Rıfat Kurt öğrencilere kendi mesleklerini anlattı. Mesleklerinin anlatılmasının ardından program son buldu.

 

 

Seminerler 12 Mayıs’a kadar devam edecek

 

 

Program kapsamında dün de Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde hukuk, mühendislik, tıp, İslami ilimler alanında seminer düzenlendi.

 

 

29 Mart-12 Mayıs tarihleri arasında 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek olan “Meslek Tanıtım Günleri”; 4 Nisan Pazartesi günü Turgut Işık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Konferans Salonu’nda Hayme Ana MTAL ile Turgut Işık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek “hemşirelik”, “sağlık bilimleri” alanı tanıtımı, 6 Nisan Çarşamba günü Hasan Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesi’nde gerçekleştirilecek olan “mühendislik”, “tıp, “diş hekimliği” tanıtımı, 7 Nisan Perşembe günü Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek “mühendislik”, “hukuk” alanının tanıtımı, 8 Nisan Cuma günü Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek “hukuk”, “lojistik”, “kamu yönetimi” alanında, 21 Nisan Perşembe günü Bartın Lisesi’nde gerçekleştirilecek “mühendislik”, “hukuk”, “tıp” alanı tanıtımı, 25 Nisan Pazartesi günü Şerife Bacı MTAL ve Köksal Toptan Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla Bartın Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek “mühendislik”, “kamu yönetimi”, “bilişim” alanı, 26 Nisan Salı günü Bartın Nene Hatun AİHL öğrencilerinin katılımıyla Şehit Mustafa Yaman AİHL Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek “işletme”, “mühendislik”, “islami ilimler” alanı tanıtımı, 27 Nisan Çarşamba günü Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilecek “işletme”, “mühendislik”, “islami ilimler” alanı tanıtımı, 11 Mayıs Çarşamba günü Bartın MTAL’de gerçekleştirilecek “makine mühendisliği”, “lojistik” alanı tanıtımı, 12 Mayıs Perşembe günü Fuat Sezgin MTAL’de gerçekleştirilecek “mühendislik,” “otomotiv”, “bilişim” alanı tanıtımlarıyla devam edecek.

ETİKETLER : Meslek Tanıtım Günleri İŞKUR Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›