Akın, “Kütüphane Haftasını” kutladı

28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek olan “Kütüphane Haftası” dolayısıyla mesaj yayımlayan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, bilginin elde edilmesini, gerekli araç ve yöntemlerle düzenlenmesini, sınıflandırılmasını, saklanmasını, zenginleşmesini ve yarınlarımıza aktarılmasını sağlayan, geniş halk kitlelerini bilgi kaynaklarıyla buluşturan kütüphanelerin, önemli kurumlar olduğunu belirtti.
Bu haber 2022-03-28 09:51:17 eklenmiş ve 109 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek olan Kütüphane Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

 

Başkan Cemal Akın, mesajında, “Kütüphaneler, çok eski çağlardan beri insanlığa hizmet etmiş bilgi yuvalarıdır. Bilginin elde edilmesini, gerekli araç ve yöntemlerle düzenlenmesini, sınıflandırılmasını, saklanmasını, zenginleşmesini ve yarınlarımıza aktarılmasını sağlayan, geniş halk kitlelerini bilgi kaynaklarıyla buluşturan kütüphanelerimiz, önemli kurumlarımızdandır. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında bilgisayarlara ve dijital depolama alanlarına rağmen kütüphanelerimizdeki kitaplarımız en değerli bilgi hazinelerimizdir. Kütüphane Haftası, kitapların nasıl korunması ve gelecek nesillere ulaştırılması gerektiği, bilgi akışının kesilmeden devam edebilmesi ve mirasımıza sahip çıkabilmemiz için bunun bir gereklilik olduğu hakkında ve daha birçok konuda çeşitli etkinliklerle kamuoyuna ve bu konuda bilgi veren, bu duruma ilgi çekmek için insanların yardımına ve düşünme gücüne katkıda bulunulan önemli bir haftadır. Kitap okumanın hayatımıza sağladığı katkıları, gelişimimizdeki rolü ve kütüphanelerin bunun için eşsiz mekanlar olduğu bilinciyle, tüm halkımızın Kütüphane Haftası’nı kutluyorum.” dedi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın Kütüphane Haftası
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›