Bartın’da Nihat Hatipoğlu rüzgarı esti

Kalaycıoğulları İnşaat sponsorluğunda organize edilen programa katılmak üzere Bartın’a gelen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na sevenleri yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, kent merkezinde ziyaretlerde bulunan Hatipoğlu ile fotoğraf çektirmek için sıraya girerek adeta birbiriyle yarışırken Kültür Merkezi’nde de büyük yoğunluk yaşandı. 400 kişilik büyük salonun tıklım tıklım dolduğu Kültür Merkezi’nde hiç boş koltuk kalmazken katılımcılar sahneye alındı.
Bu haber 2022-03-26 14:10:34 eklenmiş ve 269 kez görüntülenmiştir.

 

Salon tıklım tıklım doldu, herkes birbiriyle yarıştı!

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Kalaycıoğulları İnşaat’ın katkılarıyla organize edilen program için Bartın’a gelen Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Mehmet Nihat Hatipoğlu düzenlenen konferansta vatandaşlarla bir araya geldi.

 

 

Program öncesinde kent merkezinde gezen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na sevenleri yoğun ilgi gösterdi.

 

 

Vatandaşlar, kent merkezinde ziyaretlerde bulunan Hatipoğlu ile fotoğraf çektirmek için sıraya girerken adeta birbiriyle yarıştı.

 

 

Kütür Merkezi Büyük Salonda düzenlenen konferansa TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycıoğlu, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ziver Gebiç, İl Müftüsü Abdulcelil Çakar ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

400 kişilik salonda koltuklar ve boş alanlar tıka basa dolarken çok sayıda kişi de sahneye alındı.

 

 

Peygamberimizin hayatından kesitler aktardı

 

 

Programda ile olarak Kur’an Tilaveti gerçekleştirildi. Daha sonra sahneye gelen Hatipoğlu, Hazreti Muhammed’in (S.A.V) hayatından kesitler sunarak programa başladı. Hz. Peygamberin (sav) yol gösterici olduğunu belirten Hatipoğlu, “Bizim özgürlüğümüz, dünyamız ve ahiretimiz ama her şeyimiz Allah’ımız ve Resulümüzdür. Bizim önderlerimiz belli, biz Hz. Muhammed’e (sav) tutkunuz, O’nun yolunu yol edinmişiz, O’nun sevdiğini sevmişiz, O’nun uzak olduğundan uzak olmuşuz, biz O’na teslim olmuşuz. Bu imanın bir gereğidir ve bizim imanımız böyle bir imandır, sallantıda olan bir iman değildir” dedi.

 

 

Hayatını Hz. Muhammed’i anlatmaya ve sevdirmeye adadığını da dile getiren Hatipoğlu, “Elbet dünyadan göçüp gideceğiz. O zaman arkamdan Peygamberi sevdiren kişi denmesini arzu ederim. Peygamberimiz Hz. Muhammed’i ne kadar iyi anlatabilirsem, ne kadar iyi sevdirebilirsem ne mutlu bana. Evlerde hep o konuşulsun isterim. Çünkü onun konuşulduğu yerde huzur olur, mutluluk olur” diye konuştu.

 

 

Konuşmasında zaman zaman vatandaşlara duygulu anlarda yaşatan Hatipoğlu, Bartın’a ikinci kez geldiğini de hatırlatarak, ziyaretlerinin devam edeceğini aktardı. Hatipoğlu yaklaşık 2 saat süren konferansında Hz. Muhammed ve 4 Halife ve İslamiyet’in önde gelen isimlerinin hayatlarından örnek kesitler paylaştı.

 

 

Bartın’a da damga vurduk

 

 

Programın sonunda AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı tarafından hediye takdimi yapıldı.

 

 

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı da programın ardından yaptığı konuşmada, Hatipoğlu’na kendilerini kırmayıp Bartın’a geldikleri için teşekkür etti.

 

 

ETİKETLER : Nihat Hatipoğlu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›