Başkan Akın’dan EYBEY Medya’ya özel açıklamalar!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye çalışmaları hakkında EYBEY Medya’ya özel detaylı bilgi verirken Kemerköprü’de bulunan durakların kaldırılması, Hükümet Caddesi ve Şadırvan Caddesi’nde yapılması planlanan cephe iyileştirme projesi başta olmak üzere Bartın Belediyesi’nin en çok önem verdiği projelerde şu aralar ilk sırada yer alan Orta Ölçekli Sanayi Sitesi ile ilgili önemli detaylar paylaştı. Trafik yoğunluğunun had safhada olduğu Kemerköprü’yü rahatlatacak olan minibüs duraklarının 898. Sokak’ta oluşturulan alana alınması için henüz kesinleşen bir tarih olmadığını belirten Başkan Akın, söz konusu durakların taşınmasıyla Kemer Köprü Meydanı’nda uygulayacağımız proje ile ilgili de açıklamalarda bulunurken Hükümet Caddesi ve Şadırvan Caddesi’nde yapılacak olan cephe iyileştirme projesinin de Koruma Amaçlı İmar Planı dolayısıyla şuan askıda olduğunu kaydetti.
Bu haber 2022-03-17 14:31:30 eklenmiş ve 164 kez görüntülenmiştir.

 

Kemer’deki durakların taşınması ve caddede planlanan iyileştirme projelerinde son durum!

 

 

Kübra Nur AK

 

 

EYBEY Medya muhabirlerini makamında ağırlayan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, sorulan sorulara özel yanıtlar verirken önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

Tüm Türkiye’yi etkileyen pandemi de bile Belediye çalışmalarının aksatılmadan devam ettiğini dile getiren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kemerköprü’de bulunan durakların kaldırılması, Hükümet Caddesi ve Şadırvan Caddesi’nde yapılması planlanan cephe iyileştirme projesi başta olmak üzere Bartın Belediyesi’nin en çok önem verdiği projelerde şu aralar ilk sırada yer alan Orta Ölçekli Sanayi Sitesi ile ilgili önemli detaylar paylaştı.

 

 

Projeler çifter çifter devam ediyor!

 

 

“2 yıldır bir pandemi süreci var biliyorsunuz. Biz pandemi sürecinde pek durmadık elimizden gelen bütün hizmetleri yapmaya çalıştık. Şuanda da 3-4 tane önemli hizmet devam ediyor. Daha çok hizmetimiz var bunların bir tanesi; Kültür Merkezi, şu anda 5 katlı bir bina 2 bin 70 metrekare kapalı alanı var. Kabası bitti, incesi de bitti, artık iç dizayna geçmeye başlayacağız. Eğer bitirebilirse müteahhit firma Mayıs ayı içerisinde veya Mayıs ayı sonunda orayı bir Kültür Merkezi yapacağız. Bu Belediyemizin Başkan adayı olduğumdaki seçim beyannamemizde bulunan işlerden bir tanesiydi. Bunun içerisine bir başka proje daha koyduk. Bartın Kent Belleği ve Araştırma Kütüphanesi... Genelde büyük illerde olur, aslında küçük illerde çok yoktur. Kentin Araştırma Kütüphanesi çok önemli orda iki proje birden yapıyoruz. Projeler bizim iki iki, üç üç çıkıyor.

 

 

“Bütün birimlerimiz çalışıyor”

 

 

KöyPark dediğimiz bir proje var; yeni bir müze orada yapıyoruz. İhaleler bitti. Çalışma devam ediyor, oba çadırları içerisinde olan bir Türk dünyası bilim adamları müzesi yapıyoruz. Bunu neden yapıyoruz? Televizyonda bakıyoruz diğer yapılan işlere sanki orada seyredildiği zaman Türk dünyasında hiç bilimle uğraşılmamış sadece kılıç kalkanla savaşa girilmiş o şekilde bir algı oluşuyor ve bu algıyı kırmakla ilgili hem Cumhuriyet öncesinde hem Cumhuriyet sonrasında birçok bilim adamımız var. Bunların bazılarını su yüzüne çıkarılmaları arzu edilmiş. Türk Dünyası’nda 17 tane Türk imparatorluk kurulmuş. Asıl bizim 24 tane Türk boyu var. Merdivenden çıkıyorsunuz orada bir merdiven var. Orada ne yapıyoruz? Türk dünyasının Türk boylarından merdivenleri diye yapıyoruz. Oranın altında güreş meydanı ve okçuluk meydanı. Müze ayrı proje, okçuluk ve geleneksel sporlarımızla ilgili ayrı proje, hobi bahçeleri ayrı proje, büyük bir piknik alanı gerçekleştiriyoruz o ayrı bir proje, yine macera parkları var o ayrı proje ve yürüyüş yolları da içerisinde böyle güzel bir projeyi halkımızın huzuruna sunmak istiyoruz. Artık ne zaman biterse 6. veya 7. ay gibi diyorlar. Kar yağması bizi engelledi. Belki bizi bir ay ileriye atabilir. Kar yağdığında bir şey yapamıyorsunuz yerler çamur oluyor. Orada bütün birimlerimiz çalışıyor. Park ve Bahçe Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Ulaştırma Müdürlüğü ekipleri, Su İşleri Müdürlüğü ekipleri gibi bütün ekipler çalışıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü komple çalışıyorlar. Halkımızın hem eğlenebileceği hem bilgilenebileceği hem gittiğinde de orada rahatlıkla bir gün vakit geçirebileceği mesela orada el sanatlarının olacağı yer de olacak.

 

 

Yöresel işler artık pazaryerinde de satılıyor

 

 

Ayrıca bizim el emeği göz nuru olan yiyecek içecek ayrı orada olacak. Pazaryerine açtık biz, Bartın’ın yöresellerinin yapıldığı işlerin satıldığı bir yer olarak yaptık orayı. Yöresel bir pazaryeri yaptık. Bunun kütüğü de orada olacak. Yani halkın gittiğinde rahatlıkla her şeyi bulabileceği, vakit geçirebileceği güvenli bir alan. Mimoza Park yaptık ama kıştan dolayı orayı açamadık. Orayı da faaliyete geçireceğiz. Yine başka bir iki proje daha var. Yine halkımızın dikiş nakış yapabileceği bir yer yapıyoruz.”

 

 

Yeni projeyi açıkladı!

 

 

EYBEY Medya’ya özel ilk defa yeni yapacağı bir projeyi de açıklayan Başkan Akın, “Milli Eğitimin arka tarafında alt katında halkımızın rahatlıkla gidebileceği ve ücret almayacağımız, konuşan aletlerinde bulunduğu bir alan yapıyoruz” diye konuştu.

 

 

Kemer’deki duraklar ne zaman kalkacak?

 

 

Kemerköprü’de bulunan durakların Bartın Belediyesi Arka Sokak’ta bulunan alana taşınmasıyla ilgili sürecin sorulması üzerine de Başkan Akın şu yanıtı verdi:

 

 

“Kesin bir tarih yok. Ama 2-3 ay gibi bir zaman içerisinde Kemerköprü’deki durakları kaldıracağız. Arka Sokak’ta duraklar yapılmış vaziyette zaten, Meclis’ten kararda aldık. Trafik Komisyonu karar aldı. Bunu kaldıracağız, büyük ihtimalle Kemerköprü’deki o Türk Bayrağı heykelini kaldıracağız yerine saat kulesi şeklinde bir heykel koyacağız, oturacak alanlar meydana getireceğiz yolu biraz daraltacağız. Yine o karşıdaki binalarında boyalarını gerçekleştireceğiz. Bartın’a girdiğimizde görebilelim diye, tabi bunları yaparken hem fiziksel güzellikler meydana gelsin ama bir taraftan da farklı bir şeyler yapmak istiyoruz. Kemerköprü’ye ortalama her gün 500 minibüs köprünün üzerinden geçiyor. Orada bir yoğunluk meydana geliyor, o trafik yoğunluğunu oradan alacağız. Peki halk nasıl gidecek? Büyük ihtimalle yürüyecekler ama rahatsız olan hasta olan varsa iki tane minibüs tahsis edeceğiz oraya kendi minibüslerimiz var kemere getireceğiz, indireceğiz oradan alıp buraya getireceğiz. Kemer esnafı da sıkıntı çekmesin, halkta sıkıntı çekmesin o anlam itibarı ile Bartın Belediyesi olarak kimseye sıkıntı vermemek istiyoruz.”

 

 

“Koruma amaçlı imar planı işi biraz bozdu”

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bartın’ı ziyaretinde gündeme gelen Hükümet Caddesi ve Şadırvan Caddesi’nde yapılması planlanan cephe iyileştirme projesi ile ilgili soru üzerine ise Başkan Akın, “O projede durduk, niye durduk? Proje yapıldı aslında ama orada koruma amaçlı imar planı ve bizim dönemimizden evvelki dönem yapılmış olan binalar var. İki katı geçemez fakat orada üç katlı dört katlı binalar var. Oralarda yıkılacak yerler olarak işaretlemem lazım, bir müddet sonra oralar yıkılabilir. Yani orada duranlar için, orayı satın alanlar için, oralar için büyük bir sıkıntı olur. Atadan kalan belki 50 senelik 60 senelik binalar var. Ben bildim bileli orada yüksek katlı olan binalar var. Peki o binaları ne yapacaklar? Kimseyi mağdur etmeyi arzu etmiyorum. Aslında kafamdan geçen o caddeyi yapabilmekti ama koruma amaçlı imar planı işi biraz bozdu” ifadelerini kullandı.

 

 

“Halkımızın verdiği güçle yapıyoruz”

 

 

Bartın Belediyesi’nin en çok önem verdiği projelerde şu aralar ilk sırada yer alan Orta Ölçekli Sanayi Sitesi ile ilgili de detaylar veren Başkan Akın, şöyle konuştu:

 

 

Bartın Belediyesi olarak Filyos Projesini bizi bir noktaya getireceğinin farkındaydık. Bartın’a çok değer katacak çok önemli bir proje, 2. Abdülhamit Han döneminde ifade edilen bugün itibari ile vuku bulmuş olan proje AK Parti hükümetine nasip oldu. Liman var orada biliyorsunuz 25 milyon ton yük boşaltma kapasitesi olan 20 milyon metrekare olan bir alandan bahsediyoruz. Bir de orada doğalgaz çıktı. Daha da şenlendirdi, Türkiye’nin bir projesi oldu. Çok önemli bir proje bu proje ile beraber yan sanayiler oluşması lazım yani fabrikalar oluşacak ondan gelecek olan projeler şu anda organizeye gidecekler artı birde yan sanayiler, yapılması gereken yerler olacak. Bin metrekare kapalı alanlarda 2 bin metrekare kapalı alanlarda 5 yüz metrekare kapalı alanlarda bunlar gerçekleşecek. Bunlar ya Bartın’da olacak ya Düzce’de olacak ya da İstanbul’a gidecekler. Ben de Bartın’a gitsinler arzu ediyorum.

 

 

Onun için 170 bin metrekarelik bir alan çalışmalarımızın sonucunda Bakanlıktan da izin çıkarttık. Şu anda planlama çalışması devam ediyor. Tarımdan da falan çıkmış oldu orası. Çünkü mutlak tarım değildi öyle çıktı tarımdan 95 ile 100 arası parselasyon olacak. Onlarda tabi kooperatif kurulacak da gereği yapılacak ve kamusal hale getirilecek yani birçok şey var. Ama ilk önce şu plan bir çıksın istiyorum ben onlar da çıkıyor inşallah çok uzun sürmez. Küçük Sanayi Sitesi bin metrekarelik kapalı yerler var farkındaysanız oralar orada bir kalabalık bir yük meydana getiriyor. Orada olsun diyorum. Bir kısmını da küçük sanayiye, onlar da yararlansın diyorum. Altyapıyı komple biz yapacağız. Üst yapısını da vatandaşlar satın aldığında kendisi yapacak.

 

 

“Bartın büyüyor”

 

 

Bartın’ı genişletecek bir proje büyük ölçekli proje var, küçük ölçekli de var fakat orta ölçekli yok bunu değerlendirmemiz lazım bu benim dönemimde olur sonraki dönemde olur önemli değil nihayetinde başlayıp bir şeye hazırlık yapabilmek. Bartın 70 milyon metrekare bir imar yaptık. Bağıranlar çağıranlar siyasetten konuşanlar oldu, keşke olmasaydı. Oysaki biz Bartın’ı 50 yıla hazırlamaya çalıştık. Filyos meselesinden, Organize Sanayinin genişleme meselesinden, TTK’ya eleman alınması meselesinden, HEMA, artık HEMA diye bir şey kalmadı. HEMA oraya artık elemanlar alacak ve kömür çıkaracak. Belki de 3 bin kişi alacak oraya bunu aldığında 10 bin kişilik bir istihdam meydana geliyor. Bununla beraber Bartın yan sanayiler oluşacak. Bununla beraber Bartın büyüyor. Yani sanayi bölgesi haline gelecek. Tarıma çok destek veriyor tarım bölgesi olacak. Belki turizm bölgesi haline gelecek yani 3’lük 4’lük hareket etmemiz gerekiyor bizim burada. Bizler de belediye olarak üzerimize düşen neler varsa ben onu yapmaya çalışıyorum. Halkımızın verdiği güçle bunu yapıyoruz ve bunları ’da yapmak durumundayız yapmazsak yarın bunu bize sorarlar buradakiler sormazsa ahirette sorarlar onun için biz de bunu yapmaya çalışıyoruz.”

 

 

Son olarak Başkan Akın, Bartın’ın geleceğinin parlak olduğunu belirtti.

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›