Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Boran’dan açıklama:

Kendisi hakkında açıklamalarda bulunan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın sözlerine yanıt veren Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, “Zonguldak İdari Mahkemesi’nde Derneğimizce açılan davanın asıl amacı; Amasralı hak sahiplerinin Koruma Amaçlı İmar Planının tümüne yaptıkları itirazları dile getirmek ve onların haklarını savunmaktır. Aynı termik santral mücadelesinde beraber kol kola yürüdüğümüz Recai Çakır Bey’in de anlayacağı gibi bu dava şahısların değil Amasra’nın davasıdır ve kendisinin iddia ettiği gibi dava giderlerinin tümü Amasra Kültür ve Turizm Derneği’nce değil bizatihi tarafımca karşılanmaktadır. Belediye Başkanı Sayın Recai Çakır bey de bilir ki bizler toplumun sesine kulak vermeliyiz kendisi belediye başkanı olmadan toplumun sesi ile hareket eden değerli bir öğretmen idi. Belediye Başkanlığı makamına seçildikten sonra kendisine ne olduğunu ben de merak etmekteyim. Belediye Başkanı Sayın Recai Çakır beyden talebimiz Halkımızın istekleri, önerileri ve ilgili kanunlar doğrultusunda Koruma – Kollama dengesi gözetilerek tarafsız ve çıkarsız bir Koruma Amaçlı İmar Planının yeniden revize edilerek tüm Amasralıların kabul ettiği bir Koruma Amaçlı İmar Planının yapılması için desteklerini arzuluyor ve bu yanlıştan bir an önce dönmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Bu haber 2022-03-16 15:23:33 eklenmiş ve 291 kez görüntülenmiştir.

 

“Bu dava şahısların değil Amasra’nın davasıdır”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, geçtiğimiz günlerde bir basın açıklamasında kendisine yönelik eleştirilerde bulunan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın sözlerine yanıt verdi.

 

 

Boran, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Sevgili Amasralılar çok değerli hemşerilerimiz bildiğiniz üzere  3000 yıllık tarihi geçmişi ile kültürel değerleri ve ülkemizde turizm ilk başladığı kent olarak Amasra’mız  Turizmde önemli bir yere sahiptir. Bu sebepler ile ilçemiz Turizm alanında Karadeniz bölgesinin en önemli turizm kentidir. İlçemizin yerli ve yabancı misafirlere tanıtılması ulusal ve uluslar arası fuar ve organizasyonlarda, etkinliklerde yer alması, tarihini ve kültürünü anlatması  ‘Marka Kent’ olmanın gerekliliğidir.

 

 

Amasra Kültür ve Turizm Derneği yukarıda belirtilen esaslar gözetilerek kurulmuş olup; bu güne kadar her platformda siyaset üstü olarak siyasetten uzak kalmıştır. Derneğimizin sahibi Amasralılar ve Amasra sevdalılarıdır. 

 

 

Derneğimiz bu güne kadar ilçemizin tanıtımı için hiçbir çıkar, ticari kazanım düşünmeden sadece ‘Amasra Sevdalısı’ olmanın gerektirdiği özveri ile çalışmış ve 2008 yılından bu güne; 2008 – 2022 Yılları arasında  İstanbul Uluslar arası EMİTT Turizm Fuarına, 2018- 2021 Yılları arasında Uluslar arası Ankara Travel EXPO Turizm Fuarına, 2008 – 2021 Yılları arasında  Uluslar arası İzmir  Travel TURKEY Turizm Fuarına, 2016-2017  Yılları arasında Yurt dışında bulunan Uluslar arası Arabian  Travel Market Dubai Turizm Fuarına da katılım sağlanmıştır. Derneğimizce bu fuarlar için İlçemizin tanıtımına derneğimiz yöneticileri ve kurumlarımızca önemli maddi kaynaklar harcanmıştır. Bu fuarlara katılımda bizlere desteklerini esirgemeyen Bartın Valiliği, Amasra Kaymakamlığı, Bartın Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bartın İl Özel İdaresi ve diğer kurum ve kuruluşlara değerli üyelerimize saygıdeğer Amasralı hemşerilerimize tekrar teşekkür ederiz.

 

 

“Bundan sonra da  yapılmaya devam edilecek”

 

 

Derneğimizce  İlçemizin tanıtımı yapmak ve kültürümüzü ve tarihimizin güzelliklerini tanımak için kentimize gelen ulusal ve uluslar arası  televizyon kanalları ile sosyal medya içerik üreticileri, yazarlar, sanatçılar ve devlet büyüklerimize  tanıtarak Amasra’nın tanıtımı karşılık beklemeden gönüllülük esası ile yapılmıştır ve bundan sonra da  yapılmaya devam edilecektir.

 

 

Derneğimiz İlçemizde 2019 yılına kadar Amasra Tourizm İnformation Bürosu ile tarihi kentimizin rehberlik hizmetlerini geldiği kadar Amasra Belediye Başkanlığına ait bir büroda hizmet vermiş tarafımızca hazırlanan tanıtım materyalleri ilçemize gelen misafirlerimize ücretsiz olarak dağıtımı sağlanmıştır. Derneğimiz Başkanlığınca yine tüm engellere rağmen Amasra’nın tanıtımını en üst seviyede yapmak için 2022 yılı yaz sezonunda Amasra Tourizm İnformation bürosunu oluşturmamızda desteklerini esirgemeyen Kamu kurum ve kuruluşlarımızla, sponsor firmalarımızla yeniden  Amasra Tourizm İnformation bürosu ile hizmet etmeye devam edeceğiz.  

 

 

“Sonraki yıllarda bu şeffaflığı göstermemiştir”

 

 

Belediye Başkanı Sayın Recai Çakır bey tarafından kendisi için talihsiz olduğunu düşündüğümüz basın açıklamasında  her platformda kendisini eleştirenleri ötekileştirmesi, siyasileştirmesi, küçümsemesi ve alaya alması yönetemediği belediye hizmetlerinin üstünü örtmek için kullandığı militarist bir yönetim şeklidir. Oysaki İlçemizde Termik Santral Mücadelesinde Platformlarda siyaset üstü beraber hareket ettiğimiz Belediye Başkanı Sayın Recai Çakır bey kendisinin Platformdaki yerini unutmuş kendisini patronlar kulübünde hissederek  şehrin emini ilan etmiş, gün geçtikçe halktan ve toplumdan uzaklaşmış kenti tanımamasının ve tanımak istememesinin sonuçlarını çevresine ve belediyede çalışan işçi ve memurlara suç atarak gidermeye çalışan bir siyaset gütmüştür. Kendisinin her gün her an her platformda bahsettiği Sosyal Adalet ve Sosyal Demokrasi söylemleri sadece söylemlerinde kalmış çevresindeki herkese baskıcı ve tehditvari tavırlarıyla Amasra’nın tarihinde hiç yaşanmamış mobbing baskıları uygulamıştır.

 

 

Belediye Başkanı Sayın Recai Çakır bey seçimlerden önce söz verdiğinin tersine; siyasi rozetini  bir kenara bırakmamış, makam odasının kapısını halka açtıktan ve hemen sonra tekrar kapatmış, belediyenin borç durumunu Nisan 2019’da  belediyenin dışına asarak ilan etmiş bizlere şeffaflık örneği göstermiş ancak sonraki yıllarda bu şeffaflığı göstermemiştir.

 

 

Belediye Başkanı Sayın Recai Çakır bey seçildikten sonra İlçedeki siyasi ve sosyal barışı bozmaya insanları birbirine düşürmeye ve ötekileştirmeyi kendine görev edinerek makam odasında yeniden taktırdığı kapısı ile makamını halka kapatmış belediyenin borçlarını halkın sırtına yükleyerek  su ve kira zamları ile zaten zor durumda olan hemşerilerimizi ve esnafımızı zor durumda kalmasına sebep olmuştur. Belediyenin gelirlerinin artmasına ters orantıda Belediyenin Borçlarının  yatırım yapmadan üç katına çıkartmış ve elini hangi işe attıysa batırmıştır.

 

 

“Tek derdim sadece ‘Amasra’”

 

 

Bu sebepler ile kendisinin şahsımı ve derneğimizi zan altında bırakan açıklamaların kendisinin başarısızlığının hezeyanı içinde bizleri siyasete çekerek kendi becerisizliklerini maddi ve manevi her şeyini Amasra’ya harcamaya vakfetmiş bizlere suç atmak  için yaptığı bu açıklamaların karşısında şahsım olarak siyaset ile ilgili bir ilgim ve düşüncemin olmadığını tekrar belirtmek ve  tek derdimin sadece ‘Amasra’ olduğunun bilinmesini isterim. Bizler Siyasetçi değil görev insanları olarak amacımız sadece yaşadığımız kentte güzellikler ve başarıların konuşulması olduğundan Belediye Başkanı Sayın Recai Çakır bey ile her platformda egolarından arınmış şekilde çalışmaya Amasra için üretmeye hazır olduğumuzu beyan ederiz.

 

 

Belediye Başkanı Sayın Recai Çakır beyin açıklamalarında Derneğimize siyasi bir ayar vermesi ve müdahale etmesinin yanlış olduğunu düşünerek şunu da belirtmek isterim ki; Başkanı olduğum Amasra Kültür ve Turizm Dernek Başkalığına seçilmek için mevcut tüzük gereği Turizm İşletmesi olan birinin Başkan olması zorunluluğu olmasa da; Şahsım 1993 yılından beri Turizm sektöründe Turizm Emekçisi  olarak çalışmaktayım. Kültür ve Turizm Bakanlığında İşçi olarak çalışma hayatıma devam etmekte olduğumu ve Kültür ve Turizm Bakanlığından aldığım maaşımı Amasra’nın tanıtılması için karşılık beklemeden maddi manevi bu yola harcamaktayım. Şahsımı ‘işçi’ olduğum için aşağılayan emeğin savunucusu olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sayın Recai Çakır bey sadece şunu söylemek isterim ki ‘emek en yüce değerdir.’

 

 

“Neden halkının yanında olmadığını da anlamış değilim”

 

 

Belediye Başkanı Sayın Recai Çakır beyin Derneğimiz hakkında kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği başka bir konu da; ‘Koruma Amaçlı İmar Planı hakkında şahsa özel idari dava açtığımız yönündedir.’ Şunu belirtmek isterim ki ilçemizde  yaşayan vatandaşlarımızın 187 parselde itirazının bulunduğu bir Koruma Planının tümüne kayıtsız kalmadan itiraz etmek halkımızın haklarını savunmak Sivil Toplum Kuruluşu olarak Derneğimizin en önemli görevi olduğunu düşünmekteyiz. Koruma Amaçlı İmar Planındaki eksikliklerin ve itirazların kendisini her platformda halkın içinde olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sayın Recai Çakır beyin bu planın tümünde neden halkının yanında olmadığını da anlamış değilim.

 

 

Zonguldak İdari Mahkemesi’nde Derneğimizce açılan davanın asıl amacı; Amasralı hak sahiplerinin Koruma Amaçlı İmar Planının tümüne yaptıkları itirazları dile getirmek ve onların haklarını savunmaktır. Aynı termik santral mücadelesinde beraber kol kola yürüdüğümüz Recai Çakır Bey’inde anlayacağı gibi bu dava şahısların değil Amasra’nın davasıdır ve kendisinin iddia ettiği gibi dava giderlerinin tümü Amasra Kültür ve Turizm Derneği’nce değil bizatihi tarafımca karşılanmaktadır. Belediye Başkanı Sayın Recai Çakır bey de bilir ki bizler toplumun sesine kulak vermeliyiz kendisi belediye başkanı olmadan toplumun sesi ile hareket eden değerli bir öğretmen idi. Belediye Başkanlığı makamına seçildikten sonra kendisine ne olduğunu ben de merak etmekteyim. Belediye Başkanı Sayın Recai Çakır beyden talebimiz Halkımızın istekleri, önerileri ve  ilgili kanunlar doğrultusunda Koruma – Kollama dengesi gözetilerek tarafsız ve çıkarsız bir Koruma Amaçlı İmar Planının yeniden revize edilerek tüm Amasralıların kabul ettiği bir Koruma Amaçlı İmar Planının yapılması için desteklerini arzuluyor ve bu yanlıştan bir an önce dönmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

 

Şahsıma ve Derneğimize yapılan bu haksız saldırı sonucunda cevap verme hakkımızdan doğan bu açıklama için zamanını aldığımız tüm Amasralı hemşerilerimizden ve değerli kamuoyundan çok özür diler, bundan sonraki dönemlerde bu tarz olayların içerisinde yer almadan tüm enerjimizi  doğduğumuz ve büyüdüğümüz şehir Amasra için harcamaya laik olduğu şekilde tanıtmaya ve katma değer kazandırmaya devam edeceğimizin bilinmesi isterim.”

ETİKETLER : Hüseyin Boran Recai Çakır Amasra Amasra Kültür ve Turizm Derneği
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›