BOED-DER-SK’dan Uzun’a ziyaret

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret eden Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim ve Dayanışma Spor Kulübü Derneği (BOED-DER-SK) Yönetim Kurulu Başkanı Berna Şengün ve yönetim kurulu üyeleri, Bartın Üniversitesi “Engelsiz Üniversite” kapsamında mekânda, eğitimde ve sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirlik konularında yapılanlar ile topluma katkı çalışmalarından bahsetti.
Bu haber 2022-03-11 15:40:40 eklenmiş ve 186 kez görüntülenmiştir.

Haber Merkezi - Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim ve Dayanışma Spor Kulübü Derneği (BOED-DER-SK) Yönetim Kurulu Başkanı Berna Şengün ve yönetim kurulu üyeleri, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.

 

 

Ziyarette, Bartın Üniversitesi “Engelsiz Üniversite” kapsamında mekânda, eğitimde ve sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirlik konularında yapılanlar ile topluma katkı çalışmalarından bahsedildi.

 

 

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun engelli bireyler ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak için gayret gösterdiklerini kaydederek, “Üniversitemizin yeni yerleşkesinde yer alan fakültelerimizin fiziki altyapılarını engelli öğrencilerimizin rahat hareket edebilecekleri şekilde tasarladık. Bu kapsamda yapılan değerlendirme sonucunda Yükseköğretim Kurulumuz (YÖK) tarafından Turuncu Bayrak (Mekânda Erişilebilirlik) sayısını 8’e çıkarmaya başardık. Bu yönde çalışmalarımızı bilimsel altyapımızla da destekledik ve sosyal sorumluluk alanında ise önemli işler başarmaya devam ediyoruz” dedi.

 

 

Rektör Uzun, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteği ile Kutlubey Yerleşkesine inşa edilen “Engelsiz Yaşam Alanı Projesi’nde” sona gelindiği müjdesini de vererek “Yapımında sona gelinen projeyle her tür engelli grubuna giren çocuklar ve yetişkinler ile aileleri rehabilitasyon, eğitim ve sosyal destek hizmetlerinden yararlanabilecek. Ayrıca proje kapsamında Üniversitemizin çeşitli akademik birimlerinde öğrenimlerine devam eden öğrencilerimize staj ve uygulama imkânları sağlanacak. Ayrıca akademisyenler konuya yönelik uygulamalı çalışmalar yapma ve alternatif program geliştirme fırsatı da bulacaklar. Hedefimiz engelli bireylerin ve ailelerinin yaşam kalitesini arttıracak çalışmalar yaparak, geleceğimize değer katmak. Bu düşüncelerle nazik ilgileri için BOED-DER-SK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Berna Şengün ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Bartın Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen çalışmaların önemine değinen Şengün ise Rektör Uzun’a yakın ilgileri ve destekleri dolayısıyla teşekkür etti.

ETİKETLER : Orhan Uzun Engelsiz Üniversite Bartın Üniversitesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›