“Türk Milletinin dünyaya bağımsızlık bildirgesidir”

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 101. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Cemal Akın, “İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilmesi, Türk Milleti’nin dünyaya bağımsızlık bildirgesidir” dedi.
Bu haber 2022-03-11 15:39:40 eklenmiş ve 113 kez görüntülenmiştir.

 

Haber Merkezi - Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 101. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

 

 

Belediye Başkanı Cemal Akın Milli Marşımızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve Milli Mücadeledeki eşsiz zaferin mimarları Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmet ve sonsuz şükran duygusuyla andığını ifade etti.

 

 

Başkan Akın, mesajında; “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ve muhteşem dizeleriyle bir milletin kurtuluş mücadelesini destansı bir dille anlattığı İstiklal Marşımız, ilelebet Türkiye’nin milli duruşu ve düsturunu sergileyen milli marş olarak kalacaktır. İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilmesi, Türk Milleti’nin dünyaya bağımsızlık bildirgesidir. Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bağımsızlık özlemini ateşlemiştir. Millete duyulan sonsuz bağlılığın, bağımsız yaşamanın dışındaki her türlü seçeneği peşinen reddetmiş, Milli Mücadele azminin kutlu eseri olan milli marşımız, ‘Korkma’ seslenişi ile manevi dirilişin sembolü olarak umutları tazelemiş, bir milleti ayağa kaldırmıştır. Kurtuluş mücadelesinin tüm zorluğuyla sürdüğü bir ortamda merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Türk Milletinin atan nabzı, haykıran iradesi, meydan okuyan nefesi olmuştur. O, İstiklal Marşı’nı milletimize hediye etmiş ve “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” diye dua ederek, beklentisini dile getirmiştir. Bu duygu ve düşüncelerimle; İstiklal Marşımızın TBMM tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milli mücadelemizin kahraman şehitlerini, vatanımız ve milletimiz için canını feda eden aziz şehitlerimizi, fikir hayatımızda derin izler bırakan, Türk edebiyatında yeni bir çığır açan Milli Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın Mehmet Akif Ersoy
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›