Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadın Muhtarlarla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen programda kadın muhtarlarla bir araya geldi. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programa Bartın’daki kadın muhtarlar da katıldı. Muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlardan market ve bakkalların depolarına giderek ayçiçek yağı olup olmadığını kontrol etmelerini isterken “Sizler, valinin o mahallelerdeki elisiniz, ayağısınız. Sizler İçişleri Bakanımın elisiniz, ayağısınız. Cumhurbaşkanının elisiniz, ayağısınız. Yani, bu devleti provoke etmeye çalışanlara gereken dersi vermek bizim boynumuzun borcudur” dedi.
Bu haber 2022-03-09 13:06:20 eklenmiş ve 272 kez görüntülenmiştir.

 

Bartınlı Kadın Muhtarlar da Külliye’deydi

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde , “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla “Kadın Muhtarlarla Buluşma” programı gerçekleştirildi.

 

 

Bartın’daki kadın muhtarlar; Gölbucağı Mahallesi Muhtarı Şermin Duran, Tuna Mahallesi Muhtarı Nihan Taner, Köyortası Mahallesi Muhtarı Şermin Atmaca, Kırtepe Mahallesi Muhtarı Zeynep Tozoğlu Aydın, Çakırkadı Köyü Muhtarı Ulviye Kaya da katılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’la buluştu.

 

 

Programda Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Türkiye'nin hemen her şehrinden 900'e yakın kadın muhtarın bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlarla her buluşmanın, Türkiye'nin en büyük, en kapsamlı demokrasi şölenlerinden biri olarak düzenlendiğini söyledi.  Gerçekleştirilen buluşmanın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla ayrı bir öneminin, anlamının bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm kadınların Kadınlar Günü’nü tebrik etti.

 

 

Kadınlara yönelik şiddetle mücadelede yeni adımlar!

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınlara yönelik şiddetle mücadelede yeni adımlar atacaklarını belirterek “Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen takdiri indirim nedenlerini belli konulara münhasır kılıyor ve maddenin uygulama alanını daraltıyoruz. Bu kapsamda failin pişmanlık içermeyen davranışları, takdiri indirim nedeni olarak kabul edilmeyecektir. Failin, sadece indirim almaya yönelik duruşmadaki tutum ve davranışları. Şu komikliğe bakın. Kılık kıyafeti, kravat takması, boyun bükmesi takdiri indirim sebebi olarak dikkate alınmayacaktır. Kadına yönelik şiddetle daha etkin mücadele edilebilmesi ve caydırıcılığın sağlanması amacıyla kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet suçlarının kadına karşı işlenmesini nitelikli hâl kapsamına alarak cezaları artırıyoruz. Israrlı takip fiilleri müstakil suç olarak düzenlenecek, ısrarlı şekilde fiziken takip etmek, haberleşme ve iletişim araçlarını bilişim sistemlerini ve üçüncü kişileri kullanarak temas kurmaya çalışmak fiilleri de artık suç sayılacaktır. Ayrıca bu tür suçların, ayrılık kararı verilen veya boşanılan eşe karşı işlenmesi mağdurun okulunu, iş yerini, konutunu değiştirmesine ya da okulunu veya işini bırakmasına neden olması, hakkında uzaklaştırma kararı verilen fail tarafından işlenmesi durumunda ısrarlı takip suçunun cezası yükselmektedir. Eşe veya boşanılan eşe karşı işlenen kasten yaralama suçları tutuklama nedeni olarak katalog suçlar arasına alınacaktır. Vekili bulunmayan şiddet mağduru kadınlara talepleri hâlinde ücretsiz olarak avukat görevlendirilmesi sağlanacaktır” diye konuştu.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’in çalışması ve takdiriyle hayata geçecek bu düzenlemelerin şimdiden hayırlı olmasını diledi.

 

 

Muhtarlar depolara bakacak!

 

 

Son günlerde bir yağ meselesinin çıkarıldığını söylerken arket ve bakkalların depolarına bakarak ayçiçek yağı var mı yok mu diye bakmaları konusunda muhtarlara talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim ayçiçeği, zeytinyağı böyle bir sorunumuz yok. Muhalefet, ülkemizi darda, zorda göstermek adına böyle bir kampanyayı yürütüyor. Mahallenizdeki, köyünüzdeki marketlerde, bakkallarda gerçekten ayçiçeği yağı var mı yok mu? Ama ben istiyorum ki, gerekirse sizler İçişleri Bakanlığımız adına bunların depolarını bile takip edip bize ihbar edeceksiniz, bu stokçuların gereğini biz yapacağız. Buralarda birinci derecede sorumlu kimdir? Validir. Sizler, valinin o mahallelerdeki elisiniz, ayağısınız. Sizler İçişleri Bakanımın elisiniz, ayağısınız. Cumhurbaşkanının elisiniz, ayağısınız. Yani, bu devleti provoke etmeye çalışanlara gereken dersi vermek bizim boynumuzun borcudur. Bunlar stokçu, bunlar ayçiçeği yağını, zeytinyağını vesaire depoluyor ve utanmadan sıkılmadan rakamları yükseltiyorlar, 'raflarda ayçiçeği yağı yok' diyerek böyle bir kampanyayı da yürütüyorlar. İşte burada bir olacağız, beraber olacağız bu ahlaktan yoksun olanlara da gereken dersi vereceğiz. Hiç endişeniz olmasın” dedi.

 

 

Muhtarların Türkiye’nin son 20 yılda geçirdiği büyük demokratik ve kalkınma devriminin en yakın şahitleri olduğunu ifade eden Erdoğan, hükümetleri döneminde hayata geçirdikleri pek çok reformla muhtarların ve onlar vasıtasıyla mahallelerdeki vatandaşların da pek çok sıkıntısını çözdüklerini anlattı.

 

 

İçişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Muhtarlık Bilgi Sistemi'nin giderek daha etkin kullanıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulan Muhtarlar Daire Başkanlığı ile de muhtarların meselelerinin Ankara'da en üst düzeyde ve tek elden takibinin sağlandığını aktardı.

 

 

Muhtarlardan gelen teklif üzerine 19 Ekim'i "Muhtarlar Günü" ilan ettiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarların özlük haklarıyla ilgili birçok iyileştirme yaparak sorunları ortadan kaldırdıklarını, muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmamasıyla ilgili kanun değişikliğinin de yakında Meclis’in takdiriyle çıkacağını bildirdi.

 

 

AFAD'ın ayni yardımlarının vatandaşlara dağıtımında muhtarların da içinde yer alacağı bir sistem hazırladıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 salgını, sel ve yangın felaketlerinde verilen mücadelede, filyasyon ekiplerinde ve vefa gruplarında yer alan muhtarlara teşekkür ederek tekrar kadın muhtarların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

ETİKETLER : Ak Parti Recep Tayyip Erdoğan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›