Bartın heyetinden TPAO’ya ziyaret

Bartın’ın Filyos Projesi için girişimleri devam ederken bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden Vali Sinan Güner, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Av. Yılmaz Tunç ile birlikte Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin’i ziyaret ederek Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi ile TPAO’nun ilimizde ve bölgemizdeki faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Bu haber 2022-03-04 14:34:54 eklenmiş ve 137 kez görüntülenmiştir.

 

Filyos Projesi için girişimler sürüyor!

 

 

Haber Merkezi - Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden Vali Sinan Güner, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Av. Yılmaz Tunç ile birlikte Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin’i ziyaret ederek Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi ile TPAO’nun ilimizde ve bölgemizde devam eden faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

 

 

Ziyarette Güner ve Tunç’a Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, ve Bartın Organize Sanayi Odası (OSB) Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu da eşlik etti.

 

 

TPAO Genel Müdür Yardımcıları Abdurrahman Tiryaki ve Ahmet Türksoy’un da hazır bulunduğu ziyarette Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi ile TPAO Genel Müdürlüğünün ilimizde ve bölgemizde devam eden faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

 

 

Balık, Filyos Projesi’nin önemine dikkat çekti

 

 

Bartın TSO Başkanı Halil Balık, ziyarete ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, Filyos Projesi’nin başta Batı Karadeniz bölgesi olmak üzere ülkemizin kalkınma hamlesine büyük katkı sağlayacak çok önemli bir proje olduğunu söyledi. Karadeniz’deki tarihi doğalgaz keşifleriyle birlikte bu projenin değerinin ve öneminin daha da arttığına dikkat çeken Balık, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Doğalgaz keşfinin yapıldığı bölgede birçok kuyu açılacak. Keşfi yapılan doğalgaz rezervlerinin deniz tabanından Filyos’a ulaştırılması konusunda çalışmalar zaten başlamış durumda. Yine bölgede TPAO tarafından kurulacak olan işleme tesisi ile gazın ana dağıtım hattına bağlanması planlanıyor. Bölgede günlük 6 milyon metreküp gaz işleneceği öngörülüyor. Şu andaki potansiyeli ile yüzlerce kişiye istihdam sağlayan bölge yakın gelecekte 4 binden fazla istihdama ev sahipliği yapacak.

 

 

“Filyos’ta yaşanacak her gelişme Bartın’a değer katacak”

 

 

Filyos bölgesindeki gelişmeler doğal olarak ilimiz Bartın’ı da yakından ilgilendiriyor. Çünkü Filyos bölgesi Batı Karadeniz’in lojistik üslerinden biri olacak. Filyos Limanı, Türkiye’nin artan dış ticaretini karşılamak ve bölgesel bir aktarma merkezi olmasını sağlamak için planlanmış üç büyük yatırımdan biri. Ülkemizin kuzeyindeki en işlevsel ticaret kapısı olacağı da ortadadır. Stratejik bir konuma sahip bölgede istihdam olanakları da günden güne artacaktır. Ayrıca Filyos’ta yaşanan her gelişme Bartın’a da değer katacaktır.

 

 

“Hazırlıklı olmalıyız”

 

 

Kentimizde yan sanayi kuruluşlarının kurulmasına ihtiyaç duyulacağı gibi Filyos’ta çalışacak birçok kişi de yerleşim yeri olarak Bartın’ı tercih edecektir. Bartın olarak bölgedeki tüm gelişmelere ve projenin getireceği ihtiyaçlara hazırlıklı olmamız gerekiyor.

 

 

“Planlamalarımızı yapıyoruz”

 

 

Bu anlamda Sayın Valimiz Sinan Güner ve AK Parti Bartın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’un öncülüğü ve koordinasyonunda ilgili kurumlar üzerine düşeni yapıyor. Bizlerde Bartın TSO ailesi olarak Filyos bölgesindeki tüm gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Bölgedeki dinamizme ayak uyduracak, gelişmelerin gerisinde kalmayacak ve gelecekte ihtiyaç duyulacak tüm hususlara anında yanıt verebilecek şekilde planlamalarımızı yapıyoruz.

 

 

“Ankara’daki temaslar verimli geçti”

 

 

Bu bağlamda TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin ile olan temaslar oldukça verimli geçti. Bartın TSO olarak ülkemizdeki ve bölgemizdeki gelişmeleri takip ederken kentimizdeki sanayicilerimizin ihtiyaçlarına yanıt vermek, sorunların çözümünü sağlamak üzere görevimizi büyük bir enerji ile sürdürmeye devam ediyoruz. Sayın Valimiz ve Sayın Vekilimizle birlikte Ankara’da gerçekleştirdiğimiz temaslarda son derece verimli geçti. Kentimizin gelişimi, sanayicilerimizin refahı için çalışmalarımızı ortak akılla yürütmeyi de sürdüreceğiz.”

ETİKETLER : AK Parti Ticaret ve Sanayi Odası Halil Balık Sinan Güner Filyos
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›