“Ahde Vefa” gecesi ile Necmettin Erbakan anıldı

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı, “Ahde Vefa” gecesi ile Milli Görüş’ün kurucusu ve 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı andı.
Bu haber 2022-03-03 10:28:42 eklenmiş ve 152 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Saadet Partisi Bartın İl Teşkilatı, Milli Görüş’ün kurucusu ve 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anmak ve ilimizde Milli Görüş’e hizmet etmiş ancak ahirete göçmüş dava büyüklerini anmak amacıyla Ahde Vefa Gecesi organize etti.

 

 

Saadet Partisi İl Başkanlığı’nın Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen geceye il, ilçe ve beldelerdeki teşkilatlar yöneticileri eksiksiz katılım sağladı. Partililerin de yoğun ilgi gösterdiği gecede duygu dolu anlar yaşadı.

 

 

“Onun çizdiği yolda yürüyoruz”

 

 

Erbakan’ı anma ve Ahde Vefa gecesinde konuşan Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ömer Keleş, “Adaletin olmadığı yerde ne devletten, ne de insanca yaşamdan bahsedilir. Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı bir ülkede insanca yaşamdan bahsedilebilir mi? 16 milyon insanın açlık, 50 milyon insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığı bir ülkede insanca yaşamdan bahsetmek mümkün mü? Bunun cevabı hayır. Erbakan Hocamızın mücadelesinin en önemli hedeflerinden birisi adil devlet ve insanca yaşam idi. Yaşanabilir bir Türkiye, adil bir dünya, kast ettiği hedeflerdi. Biz de bugün onun çizdiği yolda yürüyoruz. Onun mücadelesini referans alıyoruz. Tıpkı Erbakan Hocamız gibi. Kaynakların bir avuç yandaşa aktarılmasına rıza gösteremiyoruz. Türkiye’nin varlıklarının elden çıkarılmasına karşı çıkarıyoruz. Tıpkı Erbakan Hocamız gibi. Erbakan hocamızın anma vesilesiyle bir araya geldik. Bizler çatışma için değil diyalog için bir aradayız, kutuplaşma için değil kucaklaşma için bir aradayız. Biz siyaseti makam, mevki için şan, şöhret için yapmıyoruz, yapmayız. Bizim mücadelemiz Ahmet gitsin, Mehmet gelsin mücadelesi değildir. Şahıslarla değil, zihniyetlerle uğraşırız. İlke ve prensiplere bağlı kalırız. Tıpkı Erbakan gibi bedel öderiz, millete asla bedel ödetmeyiz” dedi.

 

 

Anılar dinleyenleri duygulandırdı

 

 

Keleş’in konuşmasının ardından Bartın’da canıyla ve malıyla Milli Görüş davasına hizmet etmiş ve ahirete göç etmiş olan Fikret Ercan, Hasan Kaçar, Turgay Selamet, Mehmet Topçu, Ünal Yurtbay, Mustafa Kaya, Vefai Mekeç, Aydın Mekeç, Kazım Kaplan ve Rıfat Bilgin gibi isimlerin dava hizmetindeki anıları yakınları tarafından anlatıldı. Anılar partililerle paylaşılırken duygu dolu anlar yaşanması dikkatlerden kaçmadı.

ETİKETLER : Saadet Partisi Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›