Vali Dirim için veda yemeği düzenlendi

Yaklaşık 2,5 yıl görev yaptığı Bartın’dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan son Valiler Kararnamesi’yle Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan Bartın Valisi Nusret Dirim için veda yemeği düzenlendi.
Bu haber 2018-11-03 15:01:45 eklenmiş ve 343 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Gürgen By Mangal’da düzenlenen veda yemeğine AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, parti temsilcileri, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile daha birçok protokol üyesi katıldı.

Hizmetlerinden dolayı Bartın Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı tarafından Vali Dirim’e hediye takdim edilirken ayrıca görev süresi boyunca gerçekleştirdiği program ve ziyaretlerin fotoğraflarından oluşan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

 

 

Dirim: “Çok kısa bir süre gibi geldi”

 

Yemek sonrası bir konuşma yaparak birlikte çalıştığı Bartın protokolünden helallik isteyen Vali Dirim, Bartın’da görev yapmış olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Bartın’da yapmaya her çalışmada bölgenin ve ilin menfaatini düşündüğünü kaydeden Vali Dirim, fırsat buldukça yine Bartın’a geleceğini de dile getirdi. Zaman zaman eleştirilse de Bartın’da güzel işler yaptıklarına dikkat çeken Vali Dirim, şunları söyledi:

“Ayrılmanın içinde mutlaka bir hüzün de var. Zaman hızla geçiyor. 2,5 yılı doldurmuşuz. Çok kısa bir süre gibi geldi. Ancak bizi buraya Vali olarak atayan irade bu şekilde takdir etti. Ben öncelikle buraya atamamı yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Takdirlerine sonuna kadar bağlı ve razıyız. Devlet görevleri kamu görevleri tabiî ki geçici ancak dostluklar ve arkadaşlıklar hep kalıcı. Ben bu duygular içerisinde bugünün geleceğini bilerek yaşadım çalıştım. Dostluklarımızın kardeşliğimizin hep baki kalacağını ifade etmek istiyorum. Bartın, benim ve ailem için son derece hep müstesna hep hayatımızda birçok güzellikleri ile hatırlayacağımız bir görev yeri oldu. Sizlerle burada bulunmak tanışmak bir hukuk oluşturmak hayatımız zenginleştiren bir 2,5 yıl oldu.

 

“Eleştirildiğimiz zamanlar da oldu ama...”

 

Burada yapmaya çalıştığımız bir çok şey oldu. Yapmaya çalıştığımız şeylerin hepsinde hiçbir başka kaygı gütmeden sadece bölgenin iyiliği için düşündük. Sadece bölgenin imkanlarını artıracağını, bölgedeki hayat standartlarını yükselteceğini turizm, tarım potansiyellerini yükselteceğini düşünerek bu işlerin yanında durduk hayata geçirmeye çalıştık. Eleştirildiğimiz zamanlar da oldu. Bartın eleştirmeyi seviyor. Zaman zaman eleştirinin dozu da arttı. Bunları da yaşadık ama genelde sakinliğiyle bilinen bir şehir. Her şeyden önce 200 bin tane medeni kavga etmeden barışçıl bir şekilde tepkisini ifade edebilen insanların yaşadığı bir yer burası. Bu da bir zenginliktir. Ben Bartın’ı tanımış olmaktan insanlarını tanımış olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.

 

“En iyi kararı halkımız verecek”

 

Görev sürem içerisinde de neler yaptığımızı neler yapmaya çalıştığımızı en güzel şekilde halkımız takdir edecektir. Bunu halkımızın vicdanına bırakıyorum. En iyisini halkımız karar verecektir. Kamu hizmeti verirken şehit ve gazi yakınlarımızı hep pozitif bir ayrımcılıkla değerlendirmeye çalıştık. Yine engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yaptık. Dezavantajlı gruplarla yakından ilgilenmeye çalıştık. Özellikle fakirlik döngüsünün kırılmasına yönelik çocukların erken yaşlarda eğitimi ile ilgili ciddi bir çalışma başlattığımızı düşünüyorum. Bunların meyveleri yıllar sonra ortaya çıkacak. Hayat devam ediyor. Bizden sonrada yöneticiler gelecek. Hayat yolculuğunda biz burada bir miktar konakladık. Ben hepinizden haklarınızı helal etmenizi diliyorum. Bartın’da hiç kimseye bir küskünlüğüm kırgınlığımın olmadığını belirtmek istiyorum. Bartın’ın ben en çok sakinliğini sevdim, insanının yetinebilir olmasını sevdim. Kavgadan, hırstan, saldırıdan uzak olmasını sevdim. Zaman zaman da gelmek isterim yine çünkü Ankaralılar için burası bir nimet. Hepinizi Allaha emanet ediyorum.”

Vali Dirim’in konuşmasının ardından AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da duygularını dile getirerek Vali Nusret Dirim’e yeni görev yerinde başarılar dilediler.

Veda yemeği daha sonra çektirilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›