Belediye Meclisi, önemli kararlara imza attı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, 2 bin 748 rekor gündem maddesinin görüşüldüğü Kasım Ayı Toplantısı’nda çok önemli kararlara imza attı.
Bu haber 2018-11-03 14:13:43 eklenmiş ve 660 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

2 bin 748 maddeden oluşan Kasım Ayı Gündemini görüşmek üzere Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, Bartın için çok önemli kararlara imza attı. Oldukça yoğun bir gündemi görüşerek bir rekoru da gerçekleştiren Belediye Meclisi, Bartın’ın genişlemesini ve artık bir çile haline gelen trafik meselesinin çözülmesini sağlayacak olan İmar Planı’nı da onayladı. Belediye hizmetlerinin yapılabilmesi için Bartın Belediyesi mücavir alan sınırlarına bitişik olan Tuzcular Köyü’nün de mücavir alana alındığı toplantıda ayrıca Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü’nde öğrenim gören öğrencilerin ulaşım sorununun çözümü için Belediye bünyesinde çalıştırılmak üzere 30+60 kişilik 2 adet halk otobüsü alınmasına karar verildi.

 

 

“Kimsenin hakkını yemeden çalıştık”

 

Tarihi kararların alındığı bu önemli toplatıya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yeni Bartın’ın inşa edilmesine imkan sunacak olan İmar Planı’na dair de açıklama yaparak şunları söyledi:

 “Yeni İmar Planımız 2 ay evvel askıya asılmıştı ve o zaman kabul edilmişti. Ama bunun yanında itirazlar olmuştu. İmar Planı’na itiraz için toplam 2 bin 736 başvuru yapıldı, bunlardan bin 41 tanesi kabul edildi, bin 665 tanesi reddedildi, 23 tanesinin bir kısmı kabul edildi bir kısmı kabul edilmedi, 2 itirazın da talebinden vazgeçildi, 4 itirazın da tapu bilgisine ulaşılamadı, 1 itiraz da plan onama sınırı dışında kaldı. Bunları meclisimizde oy birliği ile hepsini onayladık. Tabi bununda bir öncesi oldu. 6-7 aydır hummalı bir şekilde çalıştık. İtirazlarla ilgili 2 aydır İmar bölümündeki arkadaşlarımız birebir çalışarak, gece saat 11-12’lere kadar ciddi mesai harcadılar. Burada eski planlara dokunmadan, yani kimsenin hakkını yemeden çalıştık. Haklara asla müdahale etmedik.

 

“Vatandaşımızın 40 yıllık sorununu çözdük”

 

Yeni açılan 13 bölgemizde ise 18. Madde uygulandı. Bu neye göre yapıldı? Burada 1977 yılından bu tarafa kadar bin 200 vatandaşımızı ilgilendiren, 5 bin – 6 bin dostumuzu ilgilendiren bir mesele var. Hisseli parsel; vatandaş zamanında almış hisseli parsel anlamında projeler çizilmiş ve sadece senedi var elinde. ‘Benim yerim var’ diyemiyor, ‘Benim evim var’ diyemiyor. Çocuklarına bile miras bırakamaz haldeyken biz bunları 18. Maddesi’ne göre yaptık. Aladağ’da 2 bölge askıya asıldı. Karaköy’de 2 bölge askıya asıldı. Esentepe’de 1 bölge askıya asıldı. Tuna Mahallesi’nde 1 bölge askıya asıldı. Karaçay’da 2 bölge askıya asıldı. Aladağ’da sadece 1 bölümünde isimler bulunamamıştı ve bugün itibariyle isimler tamamlandı. Bunlarda askıya gelecek ve askıya asacağız. Bu bir süreçti. Allah izniyle tabularını takdim edeceğiz. Bu şu demektir; 40 yıldır ıstırap halinde olan vatandaşlarımızın sıkıntısını çözmüş olacağız.

 

 

“Kanunun gerektirdiğini yaptık”

 

Tabi bazı bölgelerde sıkıntılı durumlar oluşuyor. Şu anlamda söylüyorum; vatandaş ‘Benim orayı tarım alanından çıkarın’ diyor. Bunu yapma yetkimiz yok. 21 tane kurum ve kuruluşun almış olduğu evraklara göre ve artı olarak 1/25.000’lik plan dediğimiz; Bartın Planı’nda ne denildiyse onu yaptık. Onun için onların dışında kalan yerlerde plan yaptık. Vatandaşımız bazen bunları bilemiyor. Yani kanunun gerektirdiği her yerde biz planımızı yaptık.

 

“Bartın’ın önünü 50 yıl açacak bir plan”

 

Bu plan Bartın’ın 50 yıllık planıdır. Bartın’ın önünü 50 yıl açacak bir plandır. Trafik meselesini tamamen halledecek. Üzerinde 10 tane köprü, ayrıca 2 tane yaya köprüsünün bulunduğu 12 köprünün bulunduğu bir plan burası. Peki 12 tane yapacak mıyız? Belki yapmayacağız ama bu 12 köprünün planını koymazsak ve yolları açmazsak sonrasında buralara köprü yapamazsınız. Geleceği düşünmeden mi hareket edelim? Yada önümüzdeki 50 yılı düşünmeden mi hareket edelim? Bu meclis tüm siyasi parti meclis üyeleriyle beraber bugün karar kıldık. Hepsi el kaldırdı. Yani hiçbir şekilde tereddüt olmadığını ifade ettiler. Burada çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

 

“Kimsenin hakkını yetirmedik, yetirmeyeceğiz”

 

Gerçekten kimsenin hakkını yetirmedik, yetirmeyeceğiz. Biz o düsturla geldik ve devam ediyoruz. Haksızlık yapılmadığını tekrar ifade ediyorum. Her şeyden önce  Bartın’ımıza hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel Bartın’ı tekrar hep birlikte kuruyoruz. Yeni Bartın’ı geliştirme anlamında bu plan güzel olacağını düşünüyorum.”

 

Tuzcular da mücavir alan oldu

 

Toplantıda daha sonra Tuzcular Köyü, şehrin gelişimine olumlu etki yapacağından belediye hizmetlerinden faydalanması ve üniversite alanına yakın olması nedeniyle mücavir alana dahil edildi. Bu karara ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Başkan Akın, “Bu karar da Bartın için iyi oldu. Toplantımızda alınan tüm kararların Bartın’a hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın İmar Planı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›